1. YAZARLAR

  2. Sevgül Uludağ

  3. “Kıbrıs’taki kayıpları araştırırken tarihle ilgili gerçekle yüzleşmek…”
Sevgül Uludağ

Sevgül Uludağ

0090 542853 8436/00357 99 966518

“Kıbrıs’taki kayıpları araştırırken tarihle ilgili gerçekle yüzleşmek…”

A+A-

Belçika’dan Profesör Dr. Nico Carpentier’in Kıbrıs sorununa ilişkin Tarihsel Diyalog ve Araştırma Merkezi AHDR ve Kıbrıs Toplum Medya Merkezi’yle birlikte yürüttüğü görsel bir sosyoloji projesi çerçevesinde “Kıbrıs sorununu irdelerken” başlıklı bir de medya tartışması düzenleniyor ve bu tartışmada “kayıplar” konusu da ele alınıyor.

19 Kasım 2015 Perşembe akşamı 18.00-20.00 saatlerinde Lefkoşa’da, ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilecek “Kıbrıs sorununu irdelerken” başlıklı medya tartışmasına YDÜ Öğretim Görevlisi ve POST Araştırma Enstitüsü Başkanı Hakan Karahasan, KATHİMERİNİ gazetesi Yazı İşleri Sorumlusu Andreas Paraskos,  YENİDÜZEN ve POLİTİS’ten araştırmacı gazeteci olarak biz, KATHİMERİNİ yazarlarından Dr. Nikolaos Stelyas ve Kıbrıs Toplumsal Medya Merkezi CCMC’den Orestis Tringidis katılacak. Medya tartışmasını gazeteci Yorgos Kakuris yönetecek.

Andreas Paraskos “Kayıp şahıslar: Yarım yüzyıldır devam eden bir trajedi ve toplumumuzun kırılganlığı”nı anlatacak, biz ise “Kıbrıs’taki kayıpları araştırırken tarihle ilgili gerçekle yüzleşmek…” konusunu işleyeceğiz.

Hakan Karahasan “Annan Planı döneminde ve sonrasında Kıbrıs sorununa ilişkin Kıbrıslıtürk medya anlatımlarına bakış” konusunu işleyecek. Dr. Nikolaos Stelyas ise “Kıbrıs sorununda medyanın rolü: Çözüme bir engel mi yoksa iki toplumlu diyalog ve iletişim köprüleri kurucusu mu?” sorusuna yanıt arayacak. Orestis Tringidis ise “Kıbrıs sorununa alternatif medya anlatımları, programları ve yaklaşımları: Ne kadar etkili, neler yapılabilir? Kıbrıs toplum medyası CCMC ve MYCYradio örnekleri”ni anlatacak.

18 Kasım 2015 Çarşamba günü aynı yer ve aynı saatte ise “Heykeller konuşur mu? Anıtlar bizim varlığımızı anlatır mı? Her gün yanlarından geçip giderken eksik olan ne?” başlığı altında “Tarihsel bellek ve anıtlar” konusu tartışılacak.  Tartışmaya Mehmet Adil, Zehra Azizbeyli, Despo Paşa, Reyhan Sabri ve Teopisti Stilyanu-Lambert katılacak.

Brüksel’deki Vrije Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nico Carpentier’in Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) ve Kıbrıs Toplumu Medya Merkezi (CCMC) işbirliği ile hazırlanan “İkonoklastik Uyuşmazlıklar” adlı fotoğraf sergisi, 13 Kasım’da saat 19.00’da Lefkoşa’da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde açılacak.

Sergide “Kıbrıs’ın güneyindeki heykel ve anıt alanlarının görsel sosyolojisini” konu alan, Eylül 2012-Eylül 2014 arasında çekilmiş 20 fotoğraf yer alacak. Sergi 21 Kasım’a kadar açık kalacak.

 

 

Bu yazı toplam 1890 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar