1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Kızılyürek ile 'GRİVAS' üzerine söyleşi
Kızılyürek ile GRİVAS üzerine söyleşi

Kızılyürek ile 'GRİVAS' üzerine söyleşi

Khora Kitap Cafe, kitap söyleşilerine ve yazar-okur buluşmalarına devam ediyor.

A+A-

 

 

Khora Kitap Cafe, kitap söyleşilerine ve yazar-okur buluşmalarına devam ediyor. 31 Ocak Perşembe günü saat 19.00’da, Çağlayan’daki KTÖS lokalinde gerçekleştirilecek etkinlikte, yayınevinin 11. kitabı olan “General Grivas - Hayatım” isimli kitap ve milliyetçiliğin Kıbrıs tarihine etkileri tartışılacak. Konu ile ilgili şunlar belirtildi: “Araştırmacı-yazar ve akademisyen Niyazi Kızılyürek’in konuşmacı olarak katılacağı etkinliğe, ülkemizin yakın tarihine ilgi duyan herkes davetlidir.

Dünyanın farklı yerlerinde farklı zamanlarda etkili olan milliyetçilik ve faşizmden Kıbrıs da nasibini almıştır. Almanya’da Hitler, İtalya’da Mussolini faşizmin sembolü ise Grivas da Kıbrıs tarihinde faşizmin sembolü olmuştur. Grivas’ın, binlerce insanın katline yol açan mantığını anlamak, Kıbrıs’ta yaşayan insanlar için tarihsel öneme sahiptir. “General Grivas - Hayatım”kitabının Türkçeye çevrilmesi ve basılması işte böyle bir ihtiyaç sonucu gerçekleşmiştir. Kıbrıs tarihi ve Kıbrıs’da miliyetçilik üzerine sayısız araştırmasıolan Niyazi Kızılyürek ile Grivas üzerine gerçekleştirilecek söyleşi, ülkemizde milliyetçiliğin etkilerinin analiz edilmesine ışık tutacaktır”

 

“GENERAL GRİVAS - HAYATIM” KİTABI

Orijinaliİngilizce olan kitap, Grivas’ın kendisinin yazdığı Kıbrıs seferi anlatımlarından, kişisel mektup ve günlüklerinden yararlanılarak ayrıca resmi rapor ve belgelerle desteklenerek hazırlanmış. İngilizce baskısının editörlüğünü araştırmacı gazeteci Charles Foley’in yaptığı kitabın Türkçe baskısına pek çok kişi farklı uzmanlık alanlarında katkı koymuş. Türkçe çevirisi Cumhur Atay’a ait olan kitabı Münür Rahvancıoğlu yayına hazırlarken, kapak tasarımını grafiker Ömer Tatlısu, sayfa tasarımını Ali Galip yapmış. Düzeltileri edebiyat öğretmeni Yıltan Taşçı’ya ait olan çeviride, kişi ve yer adlarının Türkçeleştirilmesi ise Besim Baysal tarafından gerçekleştirilmiş. 276 sayfadan oluşan kitap, “Bir Faşistin Anıları” başlıklı Türkçe baskıya önsözüyle de dikkat çekiyor. Kitap “Bir Devrimin Doğuşu”, “Mücadele Başlıyor”,“Gerillalar”, “Hileler ve Hoş Sözler”, “Türklerin Katliamları”, “Başarısız Komplo” gibi birbirinden ilginç bölümlerden oluşuyor ve fotoğraf ve resmi belgele ve yazışmalarla da destekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur