1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “KOORDİNASYON OFİSİ” ADI ALTINDA GELECEĞİMİZİN İPOTEK ALTINA ALINMASINI REDDEDİYORUZ
“KOORDİNASYON OFİSİ” ADI ALTINDA GELECEĞİMİZİN İPOTEK ALTINA ALINMASINI REDDEDİYORUZ

“KOORDİNASYON OFİSİ” ADI ALTINDA GELECEĞİMİZİN İPOTEK ALTINA ALINMASINI REDDEDİYORUZ

“KOORDİNASYON OFİSİ” ADI ALTINDA GELECEĞİMİZİN İPOTEK ALTINA ALINMASINI REDDEDİYORUZ

A+A-

Feminist Atölye (FEMA)
[email protected]

 

2014 yılında dönemin Başbakan yardımcısı Serdar Denktaş tarafından imzalanan Koordinasyon Ofisi anlaşması geçtiğimiz günlerde bir kez daha gündeme geldi. UBP-DP hükümeti tarafından meclise sevk edilen ve pazartesi günü oylamaya sunulacak olan bu anlaşma sadece Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunan ve gençlik politikalarını üretmekle mükellef kurumları yok etmekle kalmıyor; aynı zamanda “muhafazakar gençlik yetiştireceğiz” diyen AKP hükümetinin politikalarının da adamızda yürürlüğe girmesinin bir aracı olarak kurgulanıyor. Söz konusu anlaşma taraflara ne olduğu muğlak bırakılmış projeler konusunda işbirliği anlaşmaları imzalama yetkisi verirken, Türkiye Cumhuriyeti’ne KKTC’de gençlik kampları ve merkezleri ile spor kulüpleri kurma yetkisi vererek KKTC otoritelerini tek taraflı ortadan kaldırıyor. Ofiste çalışacak personelden kullanılacak teçhizata kadar karar verecek tek yetkili merciinin Türkiye Cumhuriyeti olarak tanımlandığı bu anlaşma ile TC’nin Kıbrıs’ta yürürlüğe koyduğu asimilasyon politikalarının yeni bir ayağı da birini kurulmuş olacak. Kıbrıslıtürklerin iradesini yok sayan, kendi muhafazakar ve milliyetçi politikalarını gençliğimize zerk etmek için tasarlanmış ve 5 yıllık süre boyunca ülkemizdeki tüm gençlik politikalarını doğrudan etkileyecek olan bu anlaşmayı reddediyoruz.

FEMA’DAN HABERLER

ATÖLYE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR…
Feminist Atölye olarak 2011 yılından beridir Kıbrıs’ın çeşitli köy ve şehirlerinde yürüttüğümüz Kadının İnsan Hakları atölye çalışmalarımız devam ediyor. Kadınlar olarak yasal ve toplumsal haklarımız ile ilgili farkındalığımızı artıran, ülkemizde ve dünyada yaşanan insan hakları ihlalleri konusunda yürüttüğümüz tartışma süreçlerimizi besleyen, hem bireysel yaşmalarımızda hem de verdiğimiz toplumsal mücadelelerde kadınlar olarak güçlenmemizi sağlayan atölyelerimiz birinci ayını tamamladı.

FEMİNİST ATÖLYE  KAMPI 24-26 HAZİRAN’DA GERÇEKLEŞİYOR…
Kafa kafaya verdik, hem yürüttüğümüz çalışmaları derinleştirmek hem de birlikte düşünüp eğlenmek için 24-26 Haziran tarihleri arasında kampa gidiyoruz. Feminizm, beden politikaları, doğurganlık hakları konuları başta olmak üzere birçok konuyu konuşacağımız atölye ve grup çalışmaları yanında,  film gösterimlerimiz de olacak.

------------------------------------------

CADI SÜPÜRGESİ
Koordinasyon Ofisi ile gençlik politikalarımızı Türkiye’ye bağlamak isteyen, imzaladığı ekonomik protokol ile KIBTEK, Telekomünikasyon hizmetleri ve limanları özel şirketlere peşkeş çekmeye kalkan ve 2.3 TL’lik su fiyatını nereden bulduğunu açıklamayarak belediyeleri batırma noktasına getirmeye çalışan UBP-DP hükümetini süpürmek istiyoruz.

-------------------------------------------

MOR KİTAPLIK

Türkiye'de Kadın Konulu Belgelerin Ulusal Bibliyografyası Dizisi:1
Kadın Konulu Kitaplar Bibliyografyası 1729-2002

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı, Türkiye'nin ilk kadın konulu kütüphanesidir. Amacı, Türkiye’de kadın konusunda yayımlanan yapıtları toplamak, düzenlemek, gelecek kuşaklara aktarmak yanında, kadın konulu her kişi, kurum, kuruluş ve örgütün ürettiği her türden belgeyi de toplayıp, düzenlemektir. Bilgi Merkezi daha kuruluşunun ilk yıllarında uluslararası bir toplantı düzenlemiş, ardından birçok uluslararası toplantıya katılmış; başka bir söyleyişle de günümüzde, çalışmaları ve eylemleriyle yurtiçinden çok yurtdışında tanınır duruma gelmiştir. Merkezin bu çalışmalarının gönüllüler tarafından sürdürüldüğü düşünüldükçe yayımlanan kitaplar, yıllık konulu takvimler, yapılan sergi, konferans vb. etkinliklerin önemi daha iyi anlaşılabilecektir. Elinizdeki bibliyografya da, Türkiye'de Kadın Konulu Belgelerin Ulusal Bibliyografyası adıyla 2000 yılında Kültür Bakanlığı'nın desteklediği aynı addaki projenin kitaplar bölümünü içermektedir. Osmanlı Türklerinin basımevini kullanmaya başladıkları 1729 yılından 2002 yılına kadar kadın konusunda Türkiye'de yayımlanan bütün yapıtları içermeyi amaçlamaktadır. Bu konuda Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi'nin daha önce yayımladığı bibliyografyalar da bulunmaktadır. Bunların belli başlıları: İstanbul Kütüphanelerindeki Eski Harfli Türkçe Kadın Dergileri Bibliyografyası. Bir toplu katalog özelliği taşıyan bu bibliyografya Türkiye'deki kadın hareketi, kadın örgütleri ve kadın yayınları arasında önemli bir başvuru kaynağı olma özelliği taşımaktadır. 1928 Harf Devrimi'nden 1996 yılına kadar Latin harfleriyle yayımlanmış süreli yayınları içeren Kadın Süreli Yayınları: Hanımlar Âlemi'nden Roza'ya adlı çalışmayı, Kadın Yazıları: 1955-1990 adlı başka bir bibliyografya izler. Bibliyografyalar belirli bir konudaki yapıtları araştırmacılar için bir araya getirmenin ötesinde, ulusal belleği güçlendiren, canlı ve işlevsel kılan temel danışma kaynaklarıdır.

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur
Gaile 373. Sayısı

Gaile 373. Sayısı