1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. KTÖS: “Kıbrıslı Türklerin alternatifi vardır”
KTÖS: “Kıbrıslı Türklerin alternatifi vardır”

KTÖS: “Kıbrıslı Türklerin alternatifi vardır”

YKP ve BKP yetkili kurulları, KTÖS'ü ziyaret ederek, toplumsal mücadele zemininde işbirliği ve birliktelik için fikir alış verişinde bulundu.

A+A-

 

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ve Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) yetkili kurullarının, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret ederek, toplumsal mücadele zemininde işbirliği ve birliktelik için fikir alış verişinde bulunduğu bildirildi.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil söz alarak, yapılan ziyaretin anlamlı olduğunu ve geniş tabanlı her türlü işbirliğinin toplumsal mücadeleye katkısı olacağını belirtti. Elcil, KTÖS’ün ‘toplum çıkarları, öğretmen çıkarları ile iç içedir’ ilkesi ile hareket ederek toplumun her kesiminin yaşadığı sorunları paylaştığını, alternatif ürettiğini ve toplumsal varoluş için mücadele ettiğini ifade etti. Elcil, Türkiye’den geldiğini savunduğu “baskıların” her gün arttığını, Kıbrıslı Türklerin kimliğinin, kültürünün, din algısının ve varlığının tehdit altında olduğunu öne sürdü. Elcil, KTÖS’ün yetkili kurullarının yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda toplumsal kurtuluş için en geniş ilkeli bir birlikteliğin bir ihtiyaç olduğunun saptandığını ve yurtsever güçlerle birlikte bir birliktelik için adım atacaklarını belirtti. Kıbrıslı Türklerin alternatifsiz olmadığını belirten Elcil, sendikanın siyasal anlamda da sorumluluk alacağını ifade etti.

“Göç Yasası” sürecinde yasanın geçmemesi için birlikte mücadele veren siyasi partilerin, hükümete geldiğinde samimiyetsiz davrandığını söyleyen Elcil, değişim vaat edenlerin verilen mücadeleyi suiistimal ettiğini ve aynı sürecin tekrarlanmaması için kurulacak birlikteliklerin siyasal anlamda karşılığı olması gerektiğini söyledi. Elcil, en geniş ilkeli ittifakta gücün birleştirilmesinin çözüm ve barış sürecine olumlu yansıyacağını kaydetti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da, en geniş birlikteliğin hep beraber sağlanmak zorunda olduğunu belirtti. İzcan, Kıbrıs’ın kuzeyinde ekonomik ve siyasal politikaların işleme konulduğunu, Mecliste olanların “işbirlikçi” siyaset güderek, toplumun yok olma sürecine seyirci kaldıklarını savundu. Seçimler dahil, işbirliğinin toplumsal muhalefetin yararına olduğunu belirten İzcan, temel amaçlarının; Kıbrıs Türk toplumunun varlığını korumak, emekçilerin hakkını savunmak ve barış ile demokrasi sürecine katkı koymak olduğunu söyledi.

YKP Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı da, ortak bir yol inşa etmek için sorumluluk alacaklarını belirtti. Kıbrıs sorununun çözümünde geniş birlikteliklerin oluşması gerekliliğine dikkat çeken Kanatlı, “Bu Memleket Bizim Platformu” gibi yapılara ihtiyaç olduğunu ve gündelik sorunları çözecek bir mekanizmanın üretilmesi gerektiğini ifade etti. Kişilerin değil, sistemin değişmesi için yaratılacak bir siyasi hareketin parçası olacaklarını söyleyen Kanatlı, ilkeli bir siyasal birliktelikten yana tavır koyacaklarını kaydetti.

(tak) 

Bu haber toplam 1893 defa okunmuştur