1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTSO yeni yönetimi destek istedi
KTSO yeni yönetimi destek istedi

KTSO yeni yönetimi destek istedi

Atun, iç üretimin ithalatı karşılama oranının yüzde 4’lerden yüzde 7’lere; sanayi sektörünün GSMH içindeki ağırlığının ise yüzde 8’den 13’e tırmandığını anlattı.

A+A-

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, iç üretimin ithalatı karşılama oranının yüzde 4’lerden yüzde 7’lere; sanayi sektörünün GSMH içindeki ağırlığının ise yüzde 8’den 13’e tırmandığını anlattı.

Bunun çok önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Atun, cari açığın da yerini, 400 Milyon TL’den fazla cari fazlaya bıraktığını kaydederek, sanayi sektörünün bu gelişmede önemli katkısı olduğunu anlattı. 

Atun bugün Mustafa Kaymak başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası yeni yönetim kurulunu kabul etti.

KAYMAK: “ADA ÜLKELERİNDE SANAYİ YAPMAK KOLAY DEĞİL”

Kaymak kabulde yaptığı konuşmada, Bakan Atun’un ileriki dönemde kendilerine destek vereceğine inanç belirtti. 

Göreve gelir gelmez yeni icraatlara başladıklarını dile getiren Kaymak, “Ada ülkelerinde sanayi yapmak kolay değil” diyerek azimli ve heyecanlı şekilde çalıştıklarını söyledi.

ATUN: “EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI SİZİN EVİNİZDİR, SİZİN BAKANLIĞINIZDIR”

Bakan Atun da konuşmasına yeni yönetime başarılar dileyerek başladı. 

“Ekonomi ve Enerji Bakanlığı sizin evinizdir, sizin bakanlığınızdır. Bakanlık sizin hizmetinizdedir” diyen Atun, geçmişte görev yapan ekibe de teşekkür etti.

KKTC ekonomisinin 10,2 milyar TL olan GSMH’sinde sanayi sektörü büyüklüğünün yüzde 10’ların üzerine taşındığını belirten Atun, iç üretimin ithalatı karşılama oranının yüzde 4’lerden yüzde 7’lere; sanayi sektörünün GSMH içindeki ağırlığının da yüzde 8’den 13’e tırmandığını anlattı.

Bunun çok önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Atun, cari açığın da yerini 400 Milyon TL’den fazla cari fazlaya bıraktığını kaydederek sanayi sektörünün bu gelişmede önemli katkısı olduğunu anlattı. 

Bu yıl teknolojik girişimciliğin bakanlığın önceliklerinden olduğunu anlatan Atun, Sanayi Odası’nın da bunun paydaşı olmasını istedi.

“NİSAN AYINDA TURİSTİK TESİSLERDE KULLANILAN İTHAL GIDA ÜRÜNLERİ 5 MİLYON TL İKEN, YEREL GIDA ÜRÜNLERİNİN TÜKETİMİ 8,7 MİLYON TL”

Sanayi Odası Genel Kurul’unda konuşulan, turistik tesislerin yerel ürün tüketiminin az olduğu yönündeki konuşmalara da değinen Atun, konuyla ilgili verileri aktardı. 

Nisan ayında turistik tesislerde kullanılan ithal gıda ürünlerinin 5 Milyon TL iken, yerel gıda ürünleri tüketiminin 8,7 milyon TL olduğuna işaret eden Atun, konuyla ilgili “popülist” açıklamalar yapmak belirli kesimleri memnun etse de önemli olanın iç barışı sağlamak olduğunu anlattı. 

“Hedefimiz turistik tesislerin yüzde yüz yerli tüketim yapmasıdır” diyen Atun bunun için kararlı şekilde çalıştıklarını belirtti.

“İHRACATÇILAR MECLİSİ’NİN BAŞINA KAMU GÖREVLİSİ GETİRMEK KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL” 

Konuşmasında İhracatçılar Meclisi’yle ilgili çalışmalara da değinen Atun, böyle bir yapının başına kamu görevlisi getirmenin kabul edilebilir olmadığını dile getirdi.

Bu nedenle oluşumu yeniden şekillendirdiklerini anlatan Atun, özel sektörün, ihracatçının, sanayicinin ağırlıkta olacağı bir sistemle, başkanlığın ihracatçılardan oluşacağı bir yapı kurulacağını anlattı. 



 

 

Bu haber toplam 1983 defa okunmuştur