Küçük, Dürüst hakkında ne düşünüyor?
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile Başbakan İrsen Küçük arasındaki ‘şiddetli geçimsizliğin’ gittikçe büyüdüğü kulislerde konuşuluyor.
Kulislerde konuşulanlara göre, Başbakan İrsen Küçük, hem nakil tüzüğü ile hem de son yaşanan olaylarla b
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile Başbakan İrsen Küçük arasındaki ‘şiddetli geçimsizliğin’ gittikçe büyüdüğü kulislerde konuşuluyor.
Kulislerde konuşulanlara göre, Başbakan İrsen Küçük, hem nakil tüzüğü ile hem de son yaşanan olaylarla birlikte Dürüst’ün fişini çekmeye hazırlanıyormuş.
UBP kulislerinde, “Başbakan zaten Dürüst’ün Cumhurbaşkanı Eroğlu ile olan ilişkisinden de rahatsızdı. Bir de sendikalar ile olan tartışmalar Dürüst ile Küçük’ün arasını iyice açtı. Son yaşanan istihdam olayından sonra da Küçük, Dürüst’ü görevden almaya hazırlanıyor. Bu durumdan haberdar olan Dürüst’e Küçük ile pazarlık içerisine girdi. ‘Görevden alacaksanız bari söyleyin istifa edeyim’ diyor. Ama Dürüst’ün asıl güvendiği Eroğlu” iddiaları konuşuluyor
Önceki gün ziyaretimize gelen Kemal Dürüst ise, Başbakan İrsen Küçük ile hiçbir sorunu olmadığı yönünde bir tablo sergiledi.
Dürüst, Nakil Tüzüğü konusunda 3-4 kez Başbakan ile bir araya geldiğini, konuştuğunu ve sorunun olmadığını dile getirdi.
Bu iddiaların, açıklamaların ne kadarının doğru çıkacağı bilinmez, ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. Bekleyip göreceğiz.
Sigaranın külleri Sağlık Bakanlığı’na;
Evet kapalı alanlarda sigara içmeme yasası var ama uyan pek yok. Arada sırada denetimler yapılsa da özellikle kamu kuruluşlarında bu yasaya uyulmaması vatandaşın dikkatinden kaçmadı.
Bir okuyucu yolladığı mailde yaşadığı bir olayı anlattı. Umarız Sağlık Bakanlığı vatandaşın bu şikayetini dikkate alır ve gerekli denetlemeyi yapar:
“Fayka hanım merhaba,sizin yazılarınızı zevkle okuyorum.Size geçenlerde yaşadığım bir olayı anlatacağım.Elektrik Kurumu’na iş icabı gitme durumum oldu, her zaman ki gibi oda oda işimi halletmeye çalışırken, odalarda sigaraların içildiğini gördüm.
İyi hoş yasa var yasayı takan yok ama işin tuhaf tarafı denetleyici Sağlık Bakanlığı ile Kıb-Tek arası 3 metre ve adamlar sigara gutsillerini, küllerini pencereden bakanlığın bahçesine atmaktadırlar. YASA VAR DENETLEYEN YOK.
Bu durumu köşene taşıyıp güzel bir yazı yazarsan belki ihbar olup, bakanlıkta denetlemeyi çoğaltır. Uyuyanı uyandırırsınız. Görüşmek üzere”
CTP’nin marşı ve filmi yapıldı…
Kıbrıs siyasi tarihinin en önemli partisi CTP, 40 yılı geride bırakarak, 41’nci kuruluş yılını kutluyor. 41’nci yıldönümü için profesyonel bir çalışma yapılırken, Salı akşamı Lefkoşa Hidden Garden’da bir resepsiyon düzenleniyor.
Gecede 41. yıl filmi ve 41. yıl marşı dinletilecek; 41. yıl pastası kesilecek.
Ayıp olmuyor mu?
“Bizim, boş vakti bol olan, siyaset adamlarımız, bakanlarımız, millervekillerimiz de , yapacak işleri bulunmadığından zamanlarını dedi kodu yaparak, onu bunu çekiştirerek, gıybet ederek, ona buna iftira atarak, hiç bilemedin birbirleri ile çekişerek geçirirler iddiaları oldukça yaygın. Galiba, hakikat payı da var bu iddiaların. Şöyle ki;
Hangi bakanın hangi bakanlıkta gözü varmış, kim kimin koltuğunu kapmaya çalışıyormuş, hangisi verimsiz, faydasız, halk yararına değil de kendi çıkarları doğrultusunda düşüncelere sahipmiş, kimler hovardalık yaparmış, nerelerde bol para harcarmış, kimin eli kimin cebindeymiş, sessizce çaktırmadan basın mensuplarına sızdırırlar, yayın malzemesi verirler ve ortalığı karıştırırlarmış. Ondan sonra da bir kenardan gizlice seyrederek keyfini çıkartırlarmış.”
Özcan Özcanhan
Kaçaklar bile güvenmiyor size…
“Bugüne kadar sadece 523 kişi müracaat etmiş…
Yani aftan yararlanmak için sadece 523 kişi…
Ülkede onbinlerce kaçak olduğunu biliyoruz…
Hatta bilmekle kalmayıp, her gün görüyoruz, onlarla yaşıyoruz…
Nüfus sayımından önce günlerce, aylarca sayım yapılacağı söylendi…
Kaçaklar da sayılacak denildi…
Ama ne ortaya çıkan kaçak oldu, ne de sayan oldu…
Bırakın kaçakları saymayı, evinde oturan insanlar sayılamadı…
Neyse konumuz sayım değil…
Konumuz; ülkedeki kaçak insanlar…
Nerde bu insanlar?
Dağa mı kaçtılar, yoksa ovalara mı kaçtılar?
Hade sayım günü kaçtılar, ya şimdi, nerde bu insanlar?
Bu insanlar her gün sokakta, evde, işte değil mi, bu ülkede yaşamıyor mu?
Sayım oldu ardından da af yasası çıktı…
‘Gelin bu yasadan yararlanın’ denildi…
UBP hükümeti kampanya başlattı, duyurular yaptı…
Ama yapılan duyuruları ne duyan var, ne de gören…
Daha kimseler görünmedi…”
Haldun Cambaz
Misafirin misafirine iş cenneti...
“Hükümetlerimiz yarattıkları ve seyirci kaldıkları haksız rekabet ortamında kendi başlarına çırpınan ülkemiz insanının faaliyet gösterdiği ve ayakta kalmaya çalıştığı tüm sektörlerimiz sos vermektedir.
Sorunlara çözüm üretmesi gereken karar vericiler başlarını kumdan çıkarmaya niyet etmemektedir. Türkiye hükümetlerine şirin görünmek ve kraldan çok kralcı olmak dışında halkımızın yıllarca verdiği mücadeleyi unutanlar gelecek nesillerine göçten başka bir şans bırakmamaktadırlar.
Siyasi iktidarlarını Kıbrıs Türk insanının geleceğinden daha çok önemseyenler bir gün geriye dönüp de baktıklarında yarattıkları manzaradan mutlu olmayacaklar sanırım. Bugün vermeleri gereken doğru kararları geciktirenler karşılaşacakları kötü manzarayı kendileri yaratmaktadırlar ve son pişmanlık kimseye fayda sağlamayacaktır”.
Tahsin Mertekçi
“Bu ülkede bir kesim olaylara hep sağ gözüyle, öteki kesim de hep öteki gözüyle bakar. Sonra da bir birlerini tarafgirlikle suçlarlar. Bu bizim değer ölçümüzdür.”
Özer Raif’in profilinden
***
Mehmer Artemel’in profilinden
“41 yıl önce çıktığımız yolda, geleneklerimize bağlı kalarak, ama hep daha iyinin arayışıyla, ‘birlik, mücadele, dayanışma’ diyerek bugüne ulaştık. Çözüm için, demokrasi için, özgürlük için, yarınlara da yine ‘birlik, mücadele, dayanışma’ diyerek yürüyeceğiz. Kıbrıs Türk halkının adamızın en derinlerine ulaşan köklerinin daha da güçlenmesi için, çabamızı yılmadan sürdüreceğiz. Kıbrıs Türk halkının varlığını tehdit eden her türlü girişime karşı, birliğimizi güçlendirmeye, mücadelemizi daha da yükseltmeye, tüm toplumsal kesimler ve uluslararası müttefiklerimizle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.”
Erkut ŞAHALİ (CTP MYK Üyesi)
“Üst Düzey Yeterlik Sınavı’na 299 kişi, Orta Düzey Yeterlik Sınavı’na 475 kişi, Alt Düzey Yeterlik Sınavı’na 290 kişi ve Ortaokul Düzeyi Yeterlik Sınavı’na 9 kişi olmak üzere, tüm düzeylerdeki yeterlik sınavlarına toplam 1073 kişi katıldı, 188 kişi başarılı oldu.
Başarı oranı % 17,52 oldu.”
Kamu Hizmeti Komisyonu
FOTOYORUM