1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kudret Özersay, HAS-DER'i ziyaret etti.
Kudret Özersay, HAS-DERi ziyaret  etti.

Kudret Özersay, HAS-DER'i ziyaret etti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay “Doğal gaz konusunun Türkiye’ye havale edildiğine dair bir görüntü oluştu”

A+A-


Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, doğal gaz meselesinin Türkiye’ye havale  edildiği yönünde bir görüntü oluştuğunu savundu.
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Halk Sanatları Vakfı’nı (HAS-DER) ziyaret  etti.

Kudret Özersay Basın Bürosu’na göre, ziyarette yaptığı konuşmada Özersay, seçimleri kazanması halinde Kıbrıs Türk tarafının bir çözüm vizyonu ile kendi önerilerini kendisinin geliştirebileceği, yapıcı bir duruşla müzakere masasında aktör olarak bulunacağı bir yaklaşım ortaya koyması için çalışacağını belirtti. Özersay, “Kıbrıs Türk tarafının her konuda haklarını kendisinin, kendi geliştireceği öneriler temelinde savunacağı ve meseleleri Türkiye’ye havale etmeyeceği bir yapıya, yeni ve farklı bir yaklaşıma ihtiyaç vardır, bunu sağlayacak olan da müzakerelerde tecrübe sahibi yeni bir liderliktir” dedi. Özersay, doğal gaz konusunda, konunun Türkiye’ye havale edildiğine dair bir görüntü oluştuğunu savundu. Özersay, “Müzakere heyetinin savunduğu şey halkın seçtiği cumhurbaşkanının ortaya koyduğu vizyondur. Bu demokratik meşruiyetin gereğidir. Halk, kendi iradesi ile Cumhurbaşkanını seçer ve onun ortaya koyduğu vizyon masada takip edilir. Bu görevi Halkın seçtiği bir ismin doğrudan kendisinin yapması, Kıbrıs Türk tarafına güç kazandıracaktır” şeklinde konuştu.

Devletin kurumlarında yeterli hizmet üretemediğini, adam kayırmacılığın ve partizanlığın yaşandığını savunan Özersay, “tayin ve terfilerde, işe alımlarda, disiplin kurallarının uygulamasında yetkili olan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun başkan ve üyelerini Cumhurbaşkanı atama yetkisine sahiptir. Bu görevlere işinin ehli olan, adam kayırmacılık ve partizanlık yapmayacak olan tarafsız isimleri atayacağım” dedi. Gençlik ve spor alanında yeni düzenlemeden de bahseden Özersay, bunun Anayasal olarak yanlış olduğu izlenimi yarattığını kaydederek,  “Süresi bir yılı aşan uluslararası taahhüt içeren antlaşmaların Anayasanın 90.Maddesine göre Meclise getirilip, uygun bulma yasası ile onaylandıktan sonra Cumhurbaşkanının imzasına gönderilmesi gerekir, oysa bu uzlaşı, Bakanlar Kurulu kararı ile kolay yoldan devreye konulmaya çalışılıyor. Hukukun üstünlüğünü savunan herkes gibi ben de Anayasanın 90. Maddesinin devre dışı bırakılmasını doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı. TAK

Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur