1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu ile Sanat’a bir adım atın
Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu ile Sanat’a bir adım atın

Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu ile Sanat’a bir adım atın

Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu ile Sanat’a bir adım atın

A+A-

 

Tanju KONURALP

Açıldığı günden itibaren, ülkenin sanatsal yönden gelişimine önemli bir katkı sağlayan Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu, resim derslerinin yanı sıra, temel tasarım eğitimi ile de öğrencilerine önemli bir hizmet sunmaya başlıyor. Bu heyecanlı hazırlık öncesi, sanat alanında önemli bir yeri olan resim ve temel tasarım konularında, Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu’nun genç eğitmenleri, Ülviye Karabaşak ve Mediha Oktan Gaydeler, ADRES KIBRIS okuyucuları için bilgi veriyor. Her ikisi de Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan eğitmenler, ülkedeki çağdaş sanat yapısına ve Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu’nun, bu noktadaki etkilerine değiniyor…

“SANATIN TEMELİ İLE BAŞLIYORUZ”

Temel tasarımın, genel anlamda sanatın temelini içerdiğini ifade eden eğitmenler, verilen kurslarda, sanatın bilincine varmak, çocukların ileride gerçekleştireceği çalışmalara yardımcı olmak ve güzel sanatlar alanında birikim elde etmeye çalışan insanlara yardımcı olmak gibi ana başlıkların var olduğunu dile getiriyor. Temel sanat veya temel tasarımın belirli bir süreç gerektirdiğini ifade eden eğitmenler, yapılan çalışmaların, arka arkaya devamlılık gerektirdiğini vurguluyor.

“DERSLER SOSYAL ORTAMLARDA VERİLİYOR”

Dersler içerisinde desen çizme, çizim ve sunum teknikleri, renk ve bütün detay bilgilerinin irdelendiğini belirten eğitmenler şu anda, 9 yaş ve üzeri çocukların eğitim aldığını ifade ediyor. 15 kişilik öğrenci gruplarının bulunduğu sınıflarda ders verildiğini sözlerine ekleyen eğitmenler, ders sürelerinin ise iki saat olduğu bilgisini veriyor. Bu iki saatlik süre içerisinde ise eğitmenler, öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda da çalışmalar yaptığını ve kendilerinin de bu çalışmalara dahil olduklarını vurguluyor. Bu şekilde ders formatından öte, motivasyon artırıcı bir format içerisinde çalışmaların sürdürüldüğünü açıklayan eğitmenler, öğrencilerin sosyal bir ortam içerisinde ders almalarının, verimliliği oldukça arttırdığına vurgu yapıyor.

“EN ÖNEMLİ UNSUR AİLE TEŞVİKİDİR”

Eğitimlerde, konu ile ilgili yetenek sahibi olan çocuklar ile birlikte bu noktada bilinç sahibi olan öğrencilerin de mevcut olduğuna değinen eğitmenler, en önemli noktanın aile teşviki olduğuna değiniyor. Bu noktada ailelere bir tavsiyede bulunan eğitmenler, çocuklarda en ufak bir yatkınlık veya merak görüldüğü anda; çocukların derhal uzman kişilerin yönetimindeki eğitimlere teşvik edilmesi gerektiğini vurguluyor.

“SANAT EĞİTİMİ ÖNCESİ HAZIRLIK EĞİTİMİ”

Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu’nun, ileride sanat eğitimi almayı düşünen öğrenciler için bir hazırlık okulu görevi üstlendiğini dile getiren eğitmenler, öğrencilere hem sanatı sevdirmeyi, hem de fakülte öncesi, gerekli donanımı kazandırmayı sağladıklarını ifade ediyor. Bir okul çatısı altında, müzik ve sanat eğitimi verilen tek okul olma özelliğini de ortaya koyan Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu eğitmenleri, bu artı ile sanatın her yönünün, öğrencilere aşılandığı ifadesinde bulunuyor.

“ÜLKEDE SANAT, HENÜZ HAK ETTİĞİ NOKTADA DEĞİL”

Ülkedeki sanat konusunda da fikirlerini sunan eğitmenler, henüz ülkede sanat bilincinin, hak ettiği noktaya ulaşmadığını vurguluyor. Okullarda, yeterli sanat eğitimi verilmediğine değinen eğitmenler, bireysel olarak da insanların, sanata yeterli değeri vermediğinin altını çiziyor. Ülkenin en büyük eksiklerinden birisi olan çağdaş sanat müzelerinin, önemli ve acil eksikler arasında yer aldığının altını çizen eğitmenler, bu noktada devlete büyük bir görev düştüğüne işaret ediyor. Ülkede bilinçli olarak sanata hakim olan kısıtlı bir kitlenin var olduğunun altını çizen eğitmenler, “maalesef, çok küçük bir kesim, kalkıp ta bir sanat galerisini ziyaret ediyor” yorumunda bulunuyor.

“DEVLET BİZİMLE İLETİŞİM HALİNDE OLMALIDIR”

Okullardaki sanat eğitimi açığı hakkında ne yapılabilir sorusuna yanıt veren eğitmenler, devletin ilgili kurumlarının, Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Okulu gibi uzman kadroları bulunan eğitim kurumları ile iletişim halinde olması gerektiği cevabını veriyor. Bu noktada kendileri ile kontakt kurulması halinde eğitmenler, hizmet içi eğitim kursları gibi konularda, gerekli desteğin verilebileceğini ve bu sayede çocukların, sanat ile daha yakın bir ilişki kurabileceğini kaydediyor.

“İKİ TOPLUMLU ORGANİZASYONLAR GÜZEL BİR ETKİ SAĞLIYOR”

Son zamanlarda, sanat dalında, iki toplumlu organizasyonların gerçekleştirildiğini ifade eden eğitmenler, bu organizasyonların oldukça olumlu etkiler sağladığı bilgisini veriyor. Sanat ve dostluğun bir arada yaşandığı bu etkinliklerin, sıklaşması ile birlikte eğitmenler, hem iki toplum arasındaki bağların daha da güçleneceğini, hem de sanat alanında gelişmenin sağlanacağını vurgularken; sanatın evrensel bir dil olduğuna dikkat çekiyor.

“KARİYER GÜNLERİNDE SANAT EKSİK”

Öğrencilerin gelecekle ilgili kararlarını vermeye yardımcı olmak adına düzenlenen “kariyer günleri” konusunda da fikirlerini ortaya koyan eğitmenler, bu noktada sanatın eksik kaldığı ifadesinde bulunuyor. Asker, öğretmen, polis, itfaiye gibi meslek dallarından insanların katılım gösterdiği “sanat günlerine” Güzel Sanatlar alanından da uzmanların dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan eğitmenler, bunun önemli bir eksik olduğuna işaret ediyor.

Bu haber toplam 1473 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 156. Sayısı

Adres Kıbrıs 156. Sayısı