1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. MAĞUSA HALKI TEDİRGİN
MAĞUSA HALKI TEDİRGİN

MAĞUSA HALKI TEDİRGİN

“Bu memleket artık bitti, denetim yok, silahlar buraya Türkiye veya başka bir ülkeden denetimsiz geliyor, polisimiz yetersiz, hükümetimiz beceriksiz, daha ne olmasını beklersiniz.” “Kimlikle kontrolsüz girişlerin sonucunda bu duruma g

A+A-

 

 “Bu memleket artık bitti, denetim yok, silahlar buraya Türkiye veya başka bir ülkeden denetimsiz geliyor, polisimiz yetersiz, hükümetimiz beceriksiz,  daha ne olmasını beklersiniz.”

“Kimlikle kontrolsüz girişlerin sonucunda bu duruma geldik, KKTC kurulduğundan beri aynı düzen hep devam etti, nüfus kontrolsüz şekilde arttırıldı,  daha bu olaylar başlangıç.”

 “Hükümet bu konuda çok zayıf,  ülkemizde herhalde bir kanun yok ki bu olayları gerçekleştirebiliyorlar. Şimdi dükkan kapalı iken kurşunlamışlar, yarın açıkken, müşteriler varken, çoluğumuz çocuğumuz içerdeyken kurşunlarlar.”

 “Bu olayların oluşum nedeni giriş-çıkışların kontrolsüz olmasıdır,  bu ülkeye ilk girildiği zaman,  ‘ne yapmaya geldiniz?’, “nerde kalacaksınız?”, “kaç gün kalacaksınız?” ve en önemlisi “ne kadar para ile geldiniz?”  sorularının gelen kişilere kesinlikle sorulması gerekir.”

Ülkemizde son günlerde iyice artan kurşunlama, cinayet ve silahlı çatışma olayları halkı tedirgin ediyor. Özellikle Mağusa’ da, son günlerde ard arda gelen kurşunlama olayları Mağusalıların huzurunu iyice kaçırdı. Gazimağusa’ da BY Ajans’a konuşan vatandaşlar, son günlerdeki olayların kendilerini huzursuz ettiğini söylerken, özellikle ülkeye giriş ve çıkışlarda denetimin olmadığını ve yetkililerin bir an önce tedbir almasını istedi.

VATANDAŞ NE DEDİ?

Nidai Mohaç:  “Bu memleket artık bitti, denetim yok, silahlar buraya Türkiye veya başka bir ülkeden denetimsiz geliyor, polisimiz yetersiz, hükümetimiz beceriksiz,  daha ne olmasını beklersiniz. Huzurumuz kalmadı, bu ülkede 1974’ den beri diktatörlük var.”

Taner Zeden: Maalesef memleketin içinde bulunduğu bu durum acı. Kimlikle kontrolsüz girişlerin sonucunda bu duruma geldik, KKTC kurulduğundan beri aynı düzen hep devam etti, nüfus kontrolsüz şekilde arttırıldı,  daha bu olaylar başlangıç. İlerde daha kötülerini de göreceğiz. Önce insanlara ganimet dağıttılar, ganimetler bitince insanlar birbirine saldırmaya başladı. Sorumlu kesinlikle hükümettir, ama gelmiş geçmiş bütün hükümetlerde bu düzen beslendi, nüfus yapımız değişti, bu olayların temelinde de bu var.

Hüseyin Yıkılmaz:  Bu olayların dibine inmek lazım, nerden kaynaklandığını bulmak lazım,  onun önüne geçilirse bu olaylar olmaz. Tefecilik, borç alma verme gayrı meşru olduğu sürece bunlar yaşanacak. Hükümet bu konuda çok zayıf,  ülkemizde herhalde bir kanun yok ki bu olayları gerçekleştirebiliyorlar. Şimdi dükkan kapalı iken kurşunlamışlar, yarın açıkken, müşteriler varken, çoluğumuz çocuğumuz içerdeyken kurşunlarlar.

Ahmet Umanel: Bu olayların oluşum nedeni giriş-çıkışların kontrolsüz olmasıdır,  bu ülkeye ilk girildiği zaman,  ‘ne yapmaya geldiniz?’, “nerde kalacaksınız?”, “kaç gün kalacaksınız?” ve en önemlisi “ne kadar para ile geldiniz?”  sorularının gelen kişilere kesinlikle sorulması gerekir. Eğer gelen kişi cebinde çok az bir para ile gelirse, aç kalmamak için ya hırsızlık yapacak, ya da dolandıracak. Esas hata  giriş-çıkışlarda kontrol edemeyenlerindir.

Yusuf Karataş:  Bir ülkede sosyal ve ekonomik yapı bozulduğu zaman, kazanma hırsı daha ön plana çıkar, dolayısı ile toplumun ‘hak ettim hak etmedim’ anlayışı yerine, ‘benim payıma ne düşer’ zihniyeti, gayrı meşru kazanç yollarını, özellikle gençleri, genelde toplumu sarsar. Bu durumda siyasi, hukuki ve ekonomik boşluklardan yararlanan bu yapılar kendi yasalarını topluma dayatır, bunun sonucu hiçbirimizin benimsemediği şiddete dayalı, şiddetten beslenen bir olgu yaratır. Bugünkü toplumun içinde bulunduğu durum bu dayatmaların neticesidir, hızlı bir şekilde yasal düzenlemeler, sosyal ekonomik yapıyı güçlendirecek, aile kültürünü geliştirecek ivedi programlar ile bu tür olaylara karşı mücadele etme imkanlarını aramalıyız, aksi taktirde bugün şiddetle karşı çıktığımız olaylara alışır, daha büyük olaylara davetiye çıkartırız.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1287 defa okunmuştur