1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mahkeme salonunda olay çıkaran zanlı teminata bağlandı
Mahkeme salonunda olay çıkaran zanlı teminata bağlandı

Mahkeme salonunda olay çıkaran zanlı teminata bağlandı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve şikâyetçi firmanın taşeronluğunu yapan M.T.’nin davasının görüldüğü sırada, mahkeme salonuna girmek isteyen A.O., polisin uyarılarına uymayarak taşkınlık yapması sonucu mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve şikâyetçi firmanın taşeronluğunu yapan M.T.’nin davasının görüldüğü sırada, mahkeme salonuna girmek isteyen A.O., polisin uyarılarına uymayarak taşkınlık yapması sonucu tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

 “Şiddet Kullanma Tehdidi, Polisi Darp ve Görevinden Men, Rahatsızlık, Uygunsuz Tavr-ı Hareket” suçlarından tutuklanan zanlı A.O. ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Yılmaz Sevdalı olayla ilgili bulguları aktardı.

Sevdalı 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 12.10’da Lefkoşa da umumi bir yer olan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza davaları salonu önünde, Mağusa’da sakin zanlı A.O’nun mahkemede görüşülmekte olan rimant duruşması esnasında kendisine mahkeme salonunun dolu olduğu gerekçesi ile içeri giremeyeceğini söyleyen görevli polisin giymiş olduğu polis yeleğinin yaka kısmını sağ eli ile tutarak sallayıp makul mazereti olmaksızın yüksek sesle “Omzuma dokunamazsın” diyerek darp edip görevinden men etmesinin akabinde sağ el işaret parmağını gelişi güzel sallayarak uygunsuz tavr-ı harekette bulunup “Bana bir daha dokunursan mahkemeyi kan gölüne çeviririm” dedikten sonra kendisini tutuklayan polis çavuşu’na hitaben " beni içeri götürürseniz kan çıkar diyerek" şiddet kullanma tehdidinde bulunduğunu mahkeme aktardı.

Polis zanlının tutuklanmasının ardından soruşturma başlatıldığını ve gönüllü ifade verdiğini belirtti. Polis başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının davasında hazır olması için mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Özge Uğraşın zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması, 20 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefil 250 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur
Etiketler : ,