1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Medoş Laleleri arasında renkli festival…
Medoş Laleleri arasında renkli festival…

Medoş Laleleri arasında renkli festival…

Tepebaşı Kültür, Sanat ve Doğayı Koruma Derneği tarafından düzenlenen ‘11. Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali’ yapıldı

A+A-

Tepebaşı Kültür, Sanat ve Doğayı Koruma Derneği tarafından Lapta Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “11. Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali” törenle açıldı.

Tepebaşı İlkokul alanında yer alan festivalin açılışında konuşan Tepebaşı Kültür, Sanat ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Ünsel Keyfiala, Medoş Lalesi’nin koruma altında olduğuna dikkati çekti ve Medoş Lalesini koparmanın 2 asgari ücretle cezalandırıldığını anımsattı.

Keyfiala, ancak ceza ödememek için değil, ülkeye özgü değerleri koruma adına lalelerin koparılmamasını istedi.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da, yok olmaya yüz tutmuş Medoş Lalelerini korunma bilincinin geliştirilmesi ve bölgenin tanıtımı açısından festivalin önemine işaret etti, ayrıca lale soğanlarının sökülmemesi gereğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından festivalde dans gösterileri gerçekleştirildi. Gün boyunca devam eden festivalde, doğa yürüyüşleri, gösteriler, konserler ve çeşitli yarışmalar yer aldı. Festivalde ayrıca, yerel lezzetler ve Kıbrıs’a özgü el sanatları stantlarda satışa sunuldu.


Vatandaş ne dedi? Vatandaş ne dedi?

İlkay Gümüşhan:
“Festivaldeki ilginden memnunuz. Her köyde artık festival olmasına rağmen ilginin iyi olduğunu düşünüyorum. Dünkü (önceki gün) afet nedeniyle festival iptal edilse de insanlar bugün (dün) festivale çok daha fazla ilgisi gösterdi”

Fadime Yalçın:
“Ben doğal taş satıyorum ve insanların oldukça fazla ilgisiyle karşılaşıyorum. İnsanlar doğal taşın büyüsünü anlatıyorum. İnsanlar artık festivallerde farklı şeyler de görmek ister. Değişik şeylere ilgi daha fazladır. İnsanlarla ilgilenmek de artışı sağlıyor. Festival oldukça kalabalık… Diğer festivallerde olduğu gibi bu festivale de ilginin oldukça fazla olduğunu söyleyebilirim”

Aydın Celal:
“Ben festivaldeki ilgiden memnun değilim. Kalabalık olsa da bu kalabalık bana yaramış değil. Çünkü ben tek pastelli satışı yapan kişi olarak kendimi bilirdim ancak başkalarının da sattığını görüyorum. Her ne kadar kalabalık görülse de bu benim satışlarıma yansımadı. Hisarköy’de öğlene kadar 3 bin TL’lik satış yaptım ama burada 150 TL ancak kazandım. Bizim tek geçim kaynağımız bu, festivalleri dört gözle bekleriz ama bu festival beklediğimi bulamadım”

Esra Özerkman:
“Tepebaşı Festivali’ne ilginin yoğun olduğunu görüyorum. İnsanlar artık evde kendilerinin yaptığı ürünlere rağbet göstermiyor, değişik ürün arayışı içerisindedir. Yiyecek ve içecek dışında farklı ürünlerin tercih edildiği görülüyor. Ben de doğal sabun yaparak bu ilgiyi yakalamış durumdayım. İnsanlar hem sabun olarak hem de dekoratif ürün olarak tercih yapıyor”

Hasan Atıkoğlu:
“Ben pastırma ve bulgur köftesi satışı yapıyorum. Havalar ısınmaya başladığı için insanların pastırmaya ilgisi azaldı. Festival kalabalık ama bana pek fayda sağlamadı. Lefke’deki festivalde daha çok ilgi vardı”

Rüstiye Gökpınar:
“Ben Kıbrıs’a özgü lokma yapıyorum. İnsanların çoğu bunu öğrenmek için alıyor ve merak ediyor. Burada kendilerine bazı tarifler veriyorum daha fazla bilgi isteyenlere telefonumu veriyorum ki daha sonra ulaşabilsinler. İlgiden oldukça memnunum. Şeker hastası olan insanlar bile lokmamıza ilgi gösteriyor ve onlara da şekersiz lokma yapıyorum. Öğrenmek isteyenlere de öğretiyorum”

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1462 defa okunmuştur