1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'MEDYA' “Cinsiyet Ayrımı”nı irdeledi
MEDYA “Cinsiyet Ayrımı”nı irdeledi

'MEDYA' “Cinsiyet Ayrımı”nı irdeledi

Gazeteciler Birliği’nin yayın organı MEDYA’nın 8. sayısı çıktı.

A+A-


“Cinsiyet Ayrımı” ana dosyasıyla yayınlanan toplam 80 sayfalık MEDYA, bayilerde 5 TL’den satılıyor, Gazeteciler Birliği üyelerine ise ücretsiz olarak dağıtılıyor.

3 ayda bir yayınlanan MEDYA’nın yeni sayısında “Cinsiyet Ayrımı” ana dosyasında, medyanın cinsiyetçi/ayrımcı  duruşu farklı yazı ve araştırmalarla irdelendi.

Bu bölümde DAÜ öğretim üyelerinden Hanife Aliefendioğlu ve Yetin Arslan’ın araştırma/incelemeleri;  Mine Yücel’in sosyolojik yorumu, Doğuş Çiftçioğlu’nun QUİR aktivistleriyle röportajı, Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu ve Hüseyin Alkan’ın Türkiye’deki durumla ilgili yorumları,  Kathimerini’den Nikolaos Stelya’nın da Rum basınıyla ilgili değerlendirmesi yer alıyor.
Tümay Tuğyan ve Levent Özadam’ın konuyla ilgili  kapsamlı yazıları da dosya konu olarak dergide yer aldı. Deniz Abidin ise, Medya Etik Kurulu’nun genel kararları yanında konuyla ilgili hassasiyetini dergi sayfalarına taşıdı. Kurul Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ise çalışmalarını geniş bir yazıyla özetledi.

İsmet Oyal’ın CTP Milletvekili Tufan Erhürman’la, Rahme Çiftçioğlu’nun Akay Cemal’le ve Özgül Mutluyakalı’nın  Avukat Boysan Boyra ile röportajları yanında, Efdal Keser imzasıyla  “Kayıt Dışı” adlı köşede medyadan bir çok ismin renkli anıları  yer alıyor…
Medyadan haberlerin yer aldığı “Bizim Mahalle” de Aytuğ Türkkan imzasıyla yer almış dergide.
Fotoğraf sayfasında ise, Hüseyin Sayıl’ın Türkiye’den ünlü bir fotoğrafçı Garbis Özatay ile röportajı var.
“Gazetecinin kültür/sanat not defteri” de Simge Çerkezoğlu tarafından hazırlanmış. Konukları da kitaplarıyla Hasan Karaokçu ve Serkan Soyalan…
Gözde Akben Bekir ise, “Gazeteci olmasanız ne olurdunuz” sorusuyla medyadan bir çok ismi renkli röportajlarla konuk etti dergiye.
Fatma Arpalıklı’nın imzasını taşıyan sayfada ise, Halkın Sesi ve Demokrat Bakış gazetelerinin öyküleri var.
Pembe Paşaoğluları da, yeni gazetelerden Kıbrıs Postası’nın hikayesini kaleme aldı.
(tak)

Bu haber toplam 2129 defa okunmuştur