1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Mozart- Tanrıların Sevdiği
Mozart- Tanrıların Sevdiği

Mozart- Tanrıların Sevdiği

Bu hafta yoğun bir haftaydı. Çoğunlukla sınav soruları hazırlamak ile geçti. Okuduğum kitaplar yarım kalanlar ve yine okumak için şubatı bekleyen kitaplar dizildiler beni bekliyorlar… Yazın sıcaktan şikayet ederken bu hafta kış, kara kış kend

A+A-

 

 

Bu hafta yoğun bir haftaydı. Çoğunlukla sınav soruları hazırlamak ile geçti. Okuduğum kitaplar yarım kalanlar ve yine okumak için şubatı bekleyen kitaplar dizildiler beni bekliyorlar… Yazın sıcaktan şikayet ederken bu hafta kış, kara kış kendini iyice hissettirip hava soğudu… Ve yılın ilk günleri de öylece geçip gitti… Mutlu haftalar…

 

 

YENİ ÇIKANLAR

 

Aynı Yolu Yürüyenler Farklı Yerlere Varamazlar -3

Arif Hasan Tahsin

 

Aynı Yolu Yürüyenler Farklı Yerlere Varamazlar kitabının üçüncüsü değerli araştırmacı, yazar, gazeteci Arif Hasan Tahsin’in vefatından sonra geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Arif Hasan Tahsin’in yazdığı yazılardan oluşan kitap Kıbrıs tarihine ışık tutuyor… Kıbrıs’ı, Kıbrıs tarihini anlamak ve öğrenmek için Kıbrıslının ne demek olduğunu bize öğreten Arif Hasan Tahsin’den okumak gerekir.

“Kıbrıslı yoktur diyenlerden misiniz? O hikaye kapandı artık… Bu memleket bizimdir. Kıbrıslıların… Bu sorunu biz çözeceğiz… Kıbrıslılar…Bugün, ya da yarın…Yakın, ya da uzak gelecekte…”

 

Röportajlar

Bekir Yıldız, Everest Yayınları

 

Bekir Yıldız, bu kitapta kendisi gibi yıllarca Almanya'da yaşamış işçilerin zorlu hayatlarına ışık tutuyor. Bu işçilerin yaşadığı sorunların başında da iş kazaları, hastalıklar ve yabancı düşmanlığı geliyor. Bu röportajlar, kişisel tanıklıklar üzerinden, bir dönemi anlamamız için temel kaynak görevini görüyor.

 

 

 

Sinan

Mehmet Coral, Doğan Kitap

 

Uygarlık tarihimizin belki de en büyük sanatçısı olan bu dev kişiliğin romanında, yaşadığı yüzyılın bütün olaylarını, su katılmamış gerçekliği içinde okuyacaksınız. Mehmet Coral, 2002 yılında yayımladığı Işıkla Yazılsın Sonsuza Adım romanını 10 yıl sonra yeniden kurguluyor, gönlündeki ve zihnindeki Mimar Sinan'ı yeniden yorumluyor. Ben El Fakir-ül-Hakir Sinan, o meşhur yüzyılın ve o muhteşem sanatçının hikâyesini anlatıyor…

 

 

 


HAFTANIN KİTABI

 

Mozart- Tanrıların Sevdiği

Michel Parouty, Yapı Kredi Yayınları

 

“Salzburg, Viyana ve büyük Avrupa başkentleri arasında geçen bir hayat…
Kusursuz yapıtlar: Saray’dan Kız Kaçırma, Figaro’nun Düğünü, Son Giovanni, 40 Senfoni,
Cosi fan tutte, Sihirli Flüt… 180 belge.
Wolfgang Amadeus Mozart 6 yaşındayken ilk menuet’ini besteledi. 11 yaşındayken ilk operasının yazdı. Bu pudralı ve perukalı harika çocuk imajının yıkılması uzun zaman alacak ve bunun bedeli bir hayli acılı ve çileli olacaktı. Genç Mozart’ın müzikal dehası, özgürlüğüne kavuştuğu Viyana’da çiçeklenmeye devam etti. Zorluklarla dolu son yıllarında başyapıtlarının doğumuna tanık olundu: Piyano konçertoları, oda müziği partisyonları, vokal müzik eserleri – 1791 yılının bir kasım gününde son bulan eşsiz bir yolculuktu yaşadığı, o zaman Requiem henüz yapım aşamasındaydı. Mozart’ın hayatında gülüşler her zaman gözyaşlarıyla atbaşı gitmişti.”


KİTAP DÜNYASI…

Oyuncu, yönetmen ve senarist Uğur Yücel'in, 1980'lerden bu yana kaleme aldığı öykülerinin yer aldığı ''Yağmur Kesiği'' adlı kitap okurla buluştu.

İngiliz ve İrlanda edebiyatının saygın edebiyat ödüllerinden Costa Kitap Ödülleri sahiplerini buldu. İngiliz yazar Hillary Mantel, "Bring Up The Bodies" adlı eseriyle geçen yılın en iyi romancısı seçildi. Hillary Mantel, böylece aynı yıl hem Man Booker hem de Costa Ödülü'nü kazanan ilk yazar oldu.

Fransa’da en büyük devlet nişanı Legion D’honneur’a layık görülen Fransız çizer Jacques Tardi, ödülü "Özgür bir adam olarak kalmak istiyorum" diyerek reddettiğini açıkladı.

Sinemaya da uyarlanan 'Ağır Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan, Pazar günü sabaha karşı İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar etti.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur