Okul çevresindeki kuşlar kitapta toplandı
“Kuşlar her yerde, İşit, gör ve koru” isimli projede, öğrenciler okulun çevresinde gözlemledikleri kuşların resmini yaparak Okulumuzun Kuşları isimli kitapta topladı
Avrupa Birliği’nin “Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette” V. Hibe Programı kapsamında finanse edilen, Mağusa Kültür Derneği ile Yeşil Mağusa Derneği’nin yürüttüğü Mağusa Temiz Sulak Alanları Savunuyor projesinin Küçük Hibe Programı Çerçevesinde Namık kemal Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin “Kuşlar her yerde, İşit, gör ve koru” isimli projenin kitap tanıtımı bugün yapıldı.
Öğretmenlerinden Zühal Özmusaoğlu’nun fikir babası olduğu, Biyoloji Öğretmeni Asuman Kuyucu’nun yürüttüğü “Kuşlar her yerde, İşit, gör ve koru” isimli projede, öğrenciler okulun çevresinde gözlemledikleri kuşların resmini yaparak Okulumuzun Kuşları isimli kitapta topladı. Projenin destekleyicisi Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de etkinliğe katılarak Sulak Alanların korunmasının önemine dikkat çekti. Projeye aynı zamanda, öğretmenlerden Esin Oral, Sibel Nimet Besri, Anıl Özgürün ve Ahmet Tümer, Sürek Sürek ve Feray Atamert emek koydu.
Projenin devamını dileyen Başkan Arter desteklerinin devam edeceğini ifade etti ve emeği geçenleri kutladı
Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Şemi, AB projeleri kapsamında fizik kimya biyoloji laboratuvarından sonra 2 açılışı yaptıklarını, projenin okul için önemli olduğunu ifade ederek, biyoloji öğretmeni Asuman Kuyucu’nun önderliğinde tarih öğretmeni Zuhal Özmusaoğlu’nun fikir babalığında kuş gözlem grubu oluşturulduğunu, yeşil alanı büyük olan okulda görülen kuşları incelediklerini ve kitap haline getirdiklerini, nisan ayında başlayan projenin Ekim ayında tamamlandığını söyledi.
Resimlerin öğrenciler tarafından çizildiğini, projenin öğrencilerin doğayla haşır neşir olması ve çevre bilincinin artması amacıyla yapıldığını söyleyen Şemi, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Biyoloji Öğretmeni Asuman Kuyucu ise sadece Namık Kemal Lisesinin bahçesinde bile 29 farklı kuş türü saydıklarını, okuldan geçen göçmen kuşlar da düşünüldüğünde 30 kuş türü daha olduğunu ifade eden Kuyucu, kuşların olduğu yerde diğer canlılarla birlikte bir ekosistemin olduğunu, projeyi yaparken doğanın durumuyla ilgili da bilgi sahibi olduklarını söyledi. Mağusa Kültür Derneği’nin Mağusa Temiz Sulak Alanları Savunuyor projesine başvurduklarını ve kuşlar her yerde işit, gör koru projesini yaptıklarını söyleyen Kuyucu, sulak alanları gezdiklerini, okulda kuş gözlemi yaptıklarını, okulun çardağında su içmeye gelen kuşları gözlemlediklerini ve öğretmenler ve öğrencilerin kuş resimlerini yaptıklarını söyledi.