Özelden hizmet alımı için protokol imzalandı
Türkiye’den projeler için ayrılan meblağların bütçe yılında kullanılabilmesini sağlamak amacıyla, Devlet, özel mimar ve mühendislik bürolarından mühendislik ve kontrollük hizmeti alabilecek.
Bütçede projeler için ayrılan meblağ ile Türkiye’den projeler için ayrılan meblağların bütçe yılında kullanılabilmesini sağlamak amacıyla, Devlet, özel mimar ve mühendislik bürolarından mühendislik ve kontrollük hizmeti alabilecek.
Hizmet alımıyla ilgili protokol bugün imzalandı. Türkiye tarafından ayrılan kaynağın kullanımını sağlamak amacıyla imzalanan protokolle, Devlet, her tür tasarım, projelendirme, metraj, keşif, hesap, kontrollük hizmeti alabilecek.
Protokol bugün Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birli Başkanı Ahmet Hüdaoğlu tarafından imzalandı.
Bakanlıkta yer alan imza töreninde KTMMOB Yönetim Kurulu Üyeleri ile Müsteşar Ahmet Havutcu ile bütçe Dairesi Müdürü Cengiz Çoli de hazır bulundu.
İmza töreninde yaptığı konuşmada Serdar Denktaş, protokolün, proje hazır olamadığı için Türkiye’nin ayırdığı kaynakların kullanılamaması durumunun önüne geçilmesi amacıyla düzenlendiğini, protokol sayesinde özeldeki mimar ve mühendislerden hizmet satın alınarak projelerin erken hazırlanmasının amaçlandığını anlattı.
Hedeflerinin yılsonuna kadar mümkün olabildiğince çok ihaleye çıkmak ve ekonomiye para akışı sağlamak olduğunu kaydeden Denktaş, ihaleye çıkmanın para ödeme anlamına geldiğini ancak bunun geri dönüşünün de bulunduğunu göz ardı etmemek gerektiğini söyledi.
“İşler hızlanacağı için Türkiye’den aktarılan kaynağın kullanımı çok daha mümkün olacak” diyen Serdar Denktaş, 2016’dan aktarılanla birlikte 2017’de Türkiye tarafından toplam 511 milyon TL bulunduğunu, bunun sadece 50 milyonluk kısmını kullandıklarını söyledi.
HÜDAOĞLU
KTMMOB Başkanı Ahmet Hüdaoğlu ise, projelerin Birlik tarafından hazırlanmayacağını, Birlik tarafından belirlenecek kurallar çerçevesinde serbest çalışan mimar ve mühendisler tarafından yapılacağını söyledi.
Bu çalışmanın, mimar ve mühendislere zaman içerisinde daha büyük projeler yapma tecrübesini getireceğini ve “proje burada yapılamaz” anlayışını da geride bırakmayı ümit ettiklerini kaydeden Hüdaoğlu, protokol sayesinde ülkedeki mimar ve mühendislerin teknik kapasitesinin de artacağına inandığını ifade etti.