1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: Sahtekarlıkla 21 bin Sterlin elde etti
Polis: Sahtekarlıkla 21 bin Sterlin elde etti

Polis: Sahtekarlıkla 21 bin Sterlin elde etti

Başkasına ait 2 daireyi satma amacıyla, sahte satış sözleşmesi hazırlayan zanlı tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Lefkoşa’da başkasına ait iki daireyi sahte satış sözleşmesi hazırlayarak 160 bin Sterlin karşılığında satmak için anlaşan ve toplamda 21 bin Sterlin temin eden B.K. “sahte belge düzenleme ve sahtekarlıkla para temini” suçlarından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Emrah Turgal mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlının 17-18 Aralık 2024 tarihlerinde, Lefkoşa’nın Dumlupınar bölgesinde bir şahsa ait iki daireyi, kendisine yetki verilmediği halde sahte satış sözleşmesi düzenleyip, başka bir şahsa 160 bin Sterlin karşılığında satmak için anlaşarak, söz konusu şahıstan toplam 21 bin Sterlin parayı sahtekarlıkla temin ettiği ettiğini söyledi.

Polis, olayın 18.03.2025 tarihinde polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında zanlının tutuklandığını belirtti.

Polis, Göçmenköy’deki evinde yapılan aramada bin Sterlin bulunarak, emare alındığını açıkladı. Polis, mesele ile ilgisi olduğu tespit edilen bir şahsın ise arandığını kaydetti.

Polis, mal sahibinin ileride satış için daireleri göstermesi amacıyla anahtarı verdiğini ancak koçanları hazır olmadığı için şimdilik satışa çıkarmayacağını söylediğini, sadece müşteri bulması için anahtarları verdiğini ifade etti.

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, 2 gün ek süre istedi.

Yargıç Nuray Necdet, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1010 defa okunmuştur
Etiketler : ,