Rogers: “Denetim yapamadığımız oranda kapatmaya gidiyoruz”
Hükümet’in şu anda sadece ‘vaka sayıları artıkça kapanma’ yolunu seçtiğini işaret eden HP Milletvekili Jale Refik Rogers, plansızlık nedeniyle ekonomiye yönelik büyük fırsatların kaçırıldığını, sağlık- ekonomi dengesinin sağlanamadığını kaydetti.
Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers, Covi19’a ilişkin sürecin ‘ciddiye gittiğine’ dikkat çekerek, sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.
Test ve uzman kapasitesinin artırıldığına işaret eden Rogers, hedefin sağlık – ekonomi dengesi olması ve bu konuda bir plan çerçevesinde çalışılması gerektiğine değindi.
Hükümet’in şu anda sadece “vaka sayıları artıkça kapanma” yolunu seçtiğini işaret eden Rogers, plansızlık nedeniyle ekonomiye yönelik büyük fırsatların kaçırıldığını kaydetti.
Yükseköğretime ilişkin gerekli planlama ile Şubat fırsatının kaçırılmaması gerektiğine değinen Rogers, bölgelerdeki esnafı rahatlatmak, yüz yüze eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin de kayıplarını gidermek için adım atılmadı gerektiğini vurguladı.
Eylül ayında yükseköğrenim açısından ciddi bir fırsat kaçırıldığını söyleyen Rogers, bunun nedeninin plansızlık olduğunu ifade etti.
- “Hükümetin yaptığı vaka arttıkça kapanmaktır.”
- “Yüksek öğrenimde şubat fırsatı kaçırılmamalıdır.”
- “Lefkoşa’da açılan çadırın ismi Covid çadırı olsun”
- “Türkiye’deki aşıların güvenilirliği net değil.”
- “Güneyden 200 bin aşının alınması için her türlü girişim yapılmalı”
Meclis Genel Kurulu’nda konuşan HP Milletvekili Rogers, iş gücünü doğru planlama ve işin ehli insanları
istihdamı etmenin de Sağlık Bakanlığı’nın görevi olduğunu ve bunun için de 9 ayı olduğunu hatırlattı, halkın ‘bahane’ istemediğine işaret etti.
Rogers, geçtiğimiz hükümet döneminde sözü verilen 1500 TL’lerin dahi ödenmediğini söyledi.
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin istediği kurum kuruluş bakanlığı toplantıya çağırma yetkisine sahip olduğunu ifade eden Rogers, belli sektörlerde kapanmaya gidileceğinde bu kayıpların nasıl yerine konacağı konusunda Maliye Bakanlığı ve benzeri kurumlarla iş birliği içinde hareket edilmesinin mağduriyetlerin önüne geçilmesi için önemli olduğunu anlattı.
Lefkoşa’da kurulan çadıra da değinen Rogers, adının ‘Covid çadırı’ olmasının daha doğru olacağı düşüncesini belirtti, bir yandan kapatma kararı alınırken, bir yandan da böyle bir çadıra izin verilmesini eleştirdi.
“Güneyden 200 bin aşının alınması için her türlü girişim yapılmalı”
Aşı gelene kadar ‘denetimli bir serbestlik’ halinde olunması gerekliliğine işaret eden Rogers, Şubat tatilinin öne alınmasının düşünülebileceğini belirtti.
Adanın güneyine aşıların geldiğini, bunlardan 200 bin dozun kuzeye verilmesinin konuşulduğunu da söyleyen Rogers, AB’nin gönderdiği bu aşıların kuzeye de gelmesi için girişim yapılmasının önemine vurgu yaptı.
Türkiye’deki aşıların güvenilirliği net değil
Türkiye’deki aşıların güvenilirliğinin de net olmadığına işaret eden Rogers, ‘temkinli iyimserlik’ içerisinde olunması ve kullanımıyla ilgili ona göre karar verilmesi gerektiğini belirtti.