1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ruhlara dokunulmuş, Leymosun’da güzel bir günün hikayesi
Ruhlara dokunulmuş, Leymosun’da güzel bir günün hikayesi

Ruhlara dokunulmuş, Leymosun’da güzel bir günün hikayesi

Ruhlara dokunulmuş, Leymosun’da güzel bir günün hikayesi

A+A-

Yücem Rasımoğlu

Leymosun Kültür Vakfı’nı kurmak üzere bir araya gelen “Ben Leymosunluyum Komitesi “, 2012 yılında binlerce kişinin katıldığı 1. Leymosunlular Pikniği, Doğan-Ocak balosu, 2013 yılında 2. Leymosunlular Pikniği ve Girne Barış Park’ındaki nostalji gecesinden sonra çok önemli bir etkinliği daha organize etmek üzere kolları sıvamıştı.
Geride bırakmak zorunda kaldıkları şehirlerinde, ses getirici ve katılacak olanların ruhlarına dokunacak bir etkinlik düzenlemek.  Komite yoğun toplantılar sonucunda fikirlerini paylaşmak üzere Leymosun Belediye Başkanı Andreas Christou’yu ziyaret eder, fikirleri olumlu karşılanır ve gereken yerlerde Belediye’nin destek sözünü alır.
Hedef, yıllar önce tüm Leymosunluların düğünlerini kutladıkları, Kareler Grubu eşliğinde dans ettikleri “Park Gazinosu”nda bir nostalji yemeği ve eğlencesi düzenlemek, ardından da çoğunluğunu Doğan-Ocak kulüplerinin eski futbolcularının oluşturduğu Girne Masterler takımı ile Leymosun takımlarından AEL’in masterleri ile eskisi gibi 19 Mayıs Lisesi’nin sahasında bir futbol karşılaşması düzenlemek.
İşte o gün bugündü.

9 OTOBÜSLE LEYMOSUN’A

13 Nisan 2014 Pazar günü tüm şehirlerden 9 otobüs dolusu cesur ve komiteye güvenen Leymosunlu yola çıkar. Cesur diyorum çünkü geçtiğimiz haftalarda ELAM örgütünün 2. Cumhurbaşkanı Talat’ın konferansı esnasında çıkardığı olaylar sonrası halkın tedirginliği ve bazı kişilerin felaket tellallığına rağmen “insanca” adamızda seyahat etmeyi tercih ettiler.

Komite, sözü edilen marjinal örgütün yarattığı tedirginliğe kayıtsız kalamazdı tabii. Hemen Leymosun Belediyesi vasıtasıyla İçişleri, Adalet Bakanlığı ve Polis Müdürlüğü ile temasa geçti. Barış seven Leymosunluların herhangi birine zarar gelmeden bu etkinliği gerçekleştirebilmeleri için güvenlik önlemleri konusunda garanti aldı. Ve  o gün, bir kez daha devlet ciddiyetiyle vatandaşın korunmasını gördük. Aynı zamanda Leymosunluların güneyde herhangi bir konuda zarar görmesi durumunun görüşmeleri ve barışı etkileyebileceği düşüncesi neticesinde alınan bu ciddi önlemlerin şu anki yönetimin ne kadar çözüm konusunda kararlı olduğunu da gösterdi.
Katılımcılardan birçoğu sınırı geçer geçmez bizlere eşlik eden ciddi ve nazik ekibi gördükten sonra “Kendimizi hiç bu kadar önemli hissetmemiştik” dediler.

Güvenli bir şekilde Köfünye’de molamızı verdik. Yüzlerce Leymosunlu’nun keyfini görmeliydiniz. Uzun zamandır karşılaşmayan dostlar bir arada, aynen bıraktıkları yerden devam ederek “gavelerini” yudumladılar.

BAHAR HAVASI, TANGO, ESKİ ŞARKILAR

Leymosuna varınca, Ayandon Kilisesinin yanında otobüsler boşaldı ve eskisi gibi sokaklar Türkçe konuşan Leymosunlularla doldu. Leymosun Park Gazinosu’nun şu anki kahve işletmecileri de bizleri büyük bir heyecanla, yöneticisi de Türkçe konuşarak karşıladı. Belediye Başkanı da parkta bizleri karşılamak üzere hazırdı. Millet park içine yayıldı, eski dostları ile gönüllerince sohbet ediyorlar. Saat 13.00’te, komite tarafından önceden organize edilen “catering” firmasının açık büfe yemeği başladı. Hoparlörlerde o dönemlerin Türkçe ve İngilizce parçaları çalıyor. Hava, her anlamda bahar havası. Tango yapanlar, kahkahalar, içkiler, anılar. Hiç değişmeyen amigo “Sahir”in 3 dilde tombala çekilişi yapıldı. Kazanana gezinin anısına Musa Kayra’nın hazırladığı “eski Leymosun otobüsü” resmi hediye edildi. Komite, Belediye Başkanı Andreas Christou’ya bir teşekkür plaketi hazırladı ve kendi adlarına Leymosunlu eski Lefkoşa Belediye Başkanı Mustafa Akıncı’nın vermesini rica etti. İki başkan da samimi, barışsever ve Leymosun sever kısa konuşmalar yaptılar. Leymosun Belediye Başkanı Christou komiteye üzerinde Leymosun’un sembolü olan gümüş bir tabak hediye etti.
 

ANILARLA DOLU NOSTALJİK BİR GÜN

Saat 15.00’te parkın hemen karşısında yer alan futbol sahasına geçildi. Orada yıllarca futbol oynamış veya seyretmiş kişilerin yüzlerindeki mutluluk anlatılmazdı. Daha önce 2 kez karşılaşmış olan bu iki takım üçüncü kez bir araya geldiler. Bu kez Doğan Türk Birliğine emeği geçen “Şinasi Konuloğlu” ve Türk Ocağı Limasol takımına emeği geçen “Nafi Uğur” anısına oynadılar. Maçın sonucu bu kez rakamsal değil “dostluk-kardeşlik”ti.

Maç sonrasında komitenin önceden hazırladığı teşekkür plaketleri AEL Master takımına, Girne Master takımına, bu iki takımı bir araya getiren eski AEL oyuncusu Sevim Ebeoğlu’na ve Şinasi Konuloğlu ile Nafi Uğur’un ailelerine verildi.
Maçtan sonra otobüslere binildi ve güvenli bir şekilde sınırlara kadar geri dönüldü.

Ruhlara dokunulan sevgi, samimiyet, kardeşlik, vefa ve anılarla dolu nostaljik bir gündü…

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 155. Sayısı

Adres Kıbrıs 155. Sayısı