1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Rüşvet verenlerle” ilgili soruşturma başlatılıyor
“Rüşvet verenlerle” ilgili soruşturma başlatılıyor

“Rüşvet verenlerle” ilgili soruşturma başlatılıyor

"Rüşvet" suçlamasıyla tutuklanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse, ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

A+A-

Serap ŞAHİN

“Suç gelirlerinin önlenmesi yasasına aykırı hareket”, “Kamu görevini kötüye kullanma” “Sahte belge düzenlenmesini tahrik etme” ve “rüşvet” suçlarından tutuklanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse tekrardan mahkemeye çıkarıldı, ileride yargılanmak üzere teminata bağlanmasına karar verildi.

Mahkemede detayları aktaran Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne görevli Polis Çavuşu Yahya Suiçmez, 28 Mart 2024 tarihinde tutukluluk duruşmasına çıkarılan Serdinç Maypa'nın iddiaları ve tasarrufunda ele geçirilen belgelerle ilgili mahkemenin verdiği soruşturma emri gereği yapılan araştırma sonucu Köse’ye ulaştıklarını hatırlattı.

Polis, zanlıyla ilgili Çalışma Bakanlığına işlemler için başvuran firmalardan hediyeler kabul ettiğinin tespit edildiğini anımsattı.

Polis, Köse’nin, 31 Ekim 2023 tarihinde İskele’de faaliyet gösteren ve “bine” yakın yabancı işçi için ön izin ve çalışma izni başvurusunda bulunan bir şirketten, Bakanlık personelinin kullanacağını, işlemlerin daha hızlı yapılacağını söyleyerek, dizüstü bilgisayar talep ettiğini mahkemeye hatırlattı.

 

“33 adet 168 bin TL değerinde alkollü içecek ve 150 bin TL değerinde puro emare alındı”

Zanlının, iş takipçilerine alkollü içecek ve puro fotoğrafları attığının tespit edildiğini belirten polis, 33 adet 168 bin TL değerinde alkollü içecek ve 150 bin TL değerinde 52 adet puro tespit edildiğini ve emare olarak alındığını belirtti.

 

“Firmadan 1500 Euro fazla para aldı”

Polis, zanlının 29 Ocak 2024 tarihinde Kalkanlı Yaşam Evi'nde yapılacak işler için İskele'deki bir firmanın 31 bin 650 Euro değerindeki teklif verdiğini, ancak firmanın bu işi bağış olarak 23 bin 500 dolara yapabileceğini söylediğini kaydetti.

Polis, daha sonra zanlının 21 bin 650 Euro fatura kestirmek istediğini ancak firmanın 25 bin Euro fatura kestiğini,  böylelikle firmaya bin 500 Euro fazladan fatura kesildiğini, aradaki bin 500 euro’nun akıbetinin araştırıldığını söyledi.

 

 “40 asgari ücret cezayı 1’e indirdi”

Polis, zanlının Çalışma Dairesi müfettişleriyle birlikte, yetkisi olmadığı halde inşaatta denetim yaptığını, müfettişlerin iş sağlığı ve güvenliğine aykırı unsurlar tespit ettiğini, 40 asgari ücret ceza kesileceğini ancak zanlının araya girmesiyle söz konusu firmaya sadece uyarıda bulunularak, bir asgari ücret ceza kesildiğinin tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

Polis, zanlının bu yönde söz konusu firmadan 90 bin sterlin değerinde daireyi 50 bin sterline aldığına yönelik ifadeler olduğunu kaydetti.

Zanlının etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını kaydeden polis, teminat talep etti.

 

Rüşvet verenlerle ilgili soruşturma başlatılacak

Yargıç Jale Ergüden, zanlının aleyhine getirilen suçlamaların Ağır Ceza Mahkemesi yetkisinde ciddi bir suç olduğunu vurguladı.

Ergüden, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 100 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı 3 kişinin 800’er bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispatı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Yargıç Ergüden, zanlıya rüşvet verdiği iddia edilen kişilerle ilgili de soruşturma başlatılmasına emir verdi.

Bu haber toplam 3089 defa okunmuştur