1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Bakanı Pilli: Tahliye iyi oldu
Sağlık Bakanı Pilli: Tahliye iyi oldu

Sağlık Bakanı Pilli: Tahliye iyi oldu

Milletvekillerinin ‘organizasyon eksikliği’ eleştirisi üzerine kürsüye gelen Sağlık Bakanı Ali Pilli, ‘Çok planlı olsaydı, böyle olmazdı’ dedi, tahliyenin ‘iyi’ olduğunu söyledi.

A+A-

Milletvekillerinin ‘organizasyon eksikliği’ eleştirisi üzerine kürsüye gelen Sağlık Bakanı Ali Pilli, ‘Çok planlı olsaydı, böyle olmazdı’ dedi, tahliyenin ‘iyi’ olduğunu söyledi. 2 aylığına 30 kişinin istihdam edildiğini söyleyen Pilli, koronavirüs tedbirleri bakımından başka yerlerde tutulduklarını söyledi.

Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan yangın felaketi Meclis Genel Kurulu’nda gündem oldu.

Milletvekillerinin ‘organizasyon eksikliği’ eleştirisi üzerine kürsüye gelen Sağlık Bakanı Ali Pilli, ‘Çok planlı olsaydı, böyle olmazdı’ dedi, tahliyenin ‘iyi’ olduğunu söyledi.

Orada can kaybı olmadığını, daha sonra gidilen yerlerde can kaybı olduğunu ve bunların da kendilerini çok üzdüğünü belirten Pilli, 3. Ölümün ise ertesi gün olduğunu ifade etti.

Her doktorun kendi hastasına sahip çıktığını, sağlık çalışanlarının büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Pilli, asker, sivil savunma, o an orada görev yapan herkese teşekkür etti.

Sivil Savunma taktikleri ile tahliye yapıldığını söyleyen Ali Pilli, “Daha planlı olabilir miydi… Bundan daha iyi olacağını da sanmıyorum” dedi.

Süratle ilk günden sigortanın çağrıldığını ve teknik elemanlarla tespit çalışmalarının ertesi gün başladığını ifade eden Pilli, hastanedeki binaların hepsinin ayrı ayrı sigortalı olduğunu açıkladı.

Binalardaki tıbbı cihazların da tek tek sigortalı olduğunu kaydeden Bakan Pilli, iki bölümün, Anjiyo Ünitesi ve Kalp- Damar Cerrahisi’nin tamamen yandığını belirtti.

Kısmi hasar gören bölümler olduğunu belirten Bakan Pilli, suya bağlı arızalanan cihaz olup olmadığını da belirleneceğini söyledi.

“Gelin bize bağış yapın demedik, halkımız geldi”

Bir hesap açtırmayı düşündüklerini söyleyen Pilli, “Gelin bize bağış yapın demedik, halkımız geldi. İngiltere’de bağış kampanyası başlatmışlar. Biz de hesap açacağız” dedi.

İhtiyaçlar olduğunu söyleyen Pilli, sigortanın yükümlülüğünü geriye getireceğini, ihtiyaçlarınsa bağışlarca karşılanabileceğini söyledi.

“Zaten boyatmak istiyorduk, fırsattır, boyatıyoruz”

Hastanede boya çalışmalarını da başladığını belirten Pilli, bütün belediyelerden yardım geldiğini yüzlerce kişinin orada olduğunu söyledi, “Zaten boyatmak istiyorduk, fırsattır, boyatıyoruz” dedi.

Sadece boyaları aldıklarını ama bazı firmaların ‘biz alırız’ dediğini söyleyen Pilli, her kuruşun hesabını da verebileceklerini kaydetti.

Polikliniklerin açıldığını söyleyen Bakan Pilli, röntgen, ayakta tanı, onkoloji, fizik tedavi gibi birçok bölümün hizmete açıldığını söyledi.

Tedbir alına alına bölümlerin açılmaya devam edileceğini kaydeden Pilli, Koronavirüsü olarak da gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Tetkiklerin 4 saatte yapılabildiğini söyleyen Bakan Pilli, kitlerin ve tedbirlerin tamam olduğunu ileri sürdü.

“30 kişi istihdam ettik, koronavirüs tedbirleri bakımından başka yerlerde tutuluyorlar”

2 aylığına 30 kişinin istihdam edildiğini söyleyen Pilli, koronavirüs tedbirleri bakımından başka yerlerde tutulduklarını söyledi.

Seçimle ilgili bir istihdam olmadığını savunan Pilli, bu kişilerin hemşire, ambulansta çalışacak görevliler olduğunu ileri sürdü.

“Hemşireyse hemşire, aldım”, diyen Sağlık Bakanı Pilli, bu alanda çalışacak kişileri de ‘zor bulduğunu’ savundu.

Sıla Usar İncirli’den önemli sorular:

“Yangına sebep neydi, kimyasal, zehirli gazlardan korunacak tedbir alındı mı?

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, ‘Yangının sebebini ve yangına neden olan bu sorunun giderilip giderilmediğini’ sordu. 

Temizlik ve incelemeler sırasında ‘radyoaktif ve kimyasal, zehirli gazlardan korunacak tedbir alınıp alınmadığını’ da soran İncirli,  görevlilerin tedbirsiz mi görev yaptığı sorusunun yanıtlanmasını istedi.

Sağlık Bakanı Pilli, radyoaktif ölçüm yapıldığını ve bu yönde bir tehlike olmadığını söylerken, İncirli’nin ‘kimyasal ölçüm yapamazsınız Sayın Bakan’uyarısı üzerine ise ‘Biri hemen açın der, biri açmayın tehlikeli… Biz gerekli tedbirleri alıyoruz’ yanıtı verdi.


Arıklı: “Yangında hiçbir koordinasyon yoktu”

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da sınır kapılarının kapatılması ve hastane yangını konusunda iç tüzüğün 62. maddesi uyarıca yaptığı konuşmada, Türkiye’nin İdlib’de şehitler vermesinin yüreklerini dağladığını söyleyerek, 3 hastanın yangında hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden etkilediğini kaydetti.

Hastane yangınıyla, bu tip kriz ortamlarına hazırlıklı olunmadığının görüldüğüne işaret eden Arıklı, hastane yangının söndürülmesi konusunda hiçbir koordinasyon bulunmadığını savunarak durumu eleştirdi.

Hastanede en son ne zaman tatbikat yapıldığını hatırlamadığını söyleyen Arıklı, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin yaptığı basın açıklamasında, sigortanın kapsamı hakkında bilgi verilmemesini eleştirdi.

 

“Sigorta konusu merak ediliyor”

“Toplum merak ediyor, kim tarafından sigortalandığını, kapsamı nedir, ne kadarını karşılayacak?” diye soran Arıklı, 25-30 katlı binalar yapıldığını, bir yangın anında ne yapılacağının bilinip bilinmediğini sorarak, Bakanlar Kurulu’nun bu konuda tedbir alması gerektiğini vurguladı.

Sınır kapılarının kapatılması konusuna da değinen Arıklı, koronavirüs kapı mı sorar, Derinya kapısından girer Metehan’dan girmez mi?” diye sordu. Son zamanlarda, güneyden kuzeye ciddi bir ekonomik akış olduğunu, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades’in bu kararı bu yüzden aldığını kaydetti.


Özyiğit: “Kriz durumunda kimse nasıl davranacağını bilmiyor”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit koronavirüs, sınır kapılarının kapanması ve hastane yangını konusunda 62. madde uyarınca söz aldı. Özyiğit, İblib’de hayatını kaybedenler için Türkiye ve ailelerine başsağlığı dileyerek, ABD’nin Arap Baharının son durağı olan Suriye’de Türkiye’yi savaşa soktuğunu söyledi.

Daha fazla kayıp yaşanmadan harekat konusunda bir an önce çözüm bulunması temennisini dile getiren Özyiğit, koronavirüs konusuna da değindi.

Virüsün dünyayı alıp götürdüğünü, bu konuda havaalanı ve denizlerde yeterli önlemlerin alınıp almadığını soran Özyiğit, Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis’in de bu önlemlerin yeterli olmadığını görerek, kapılarla ilgili kararı aldığını söyledi.

Anastasiadis’in ELAM’ın kışkırtmalarıyla tek taraflı aldığı kararı eleştiren Özyiğit, Rum yönetiminin bir an önce bu kararından dönerek, ülkede bu virüsle ilgili ciddi önlemlerin alınmasını temenni etti. Hastane yangını konusuna da değinen Özyiğit, bu konuda ciddi bir koordinasyonsuzluk olduğunu, kimsenin büyük yangın, deprem gibi olaylar konusunda nasıl davranılacağını bilmediğini kaydetti.

Yangına müdahaleye tedbir alınarak girilip girilmediği, hasatların sevki konusunda gerçekten yapılması gerekenlerin yapılıp yapılmadığı gibi birçok konuda belirsizlikler olduğunu belirten Özyiğit, hastanenin sigortası konusunun da belirsiz olduğunu vurguladı.

Tüm konular hakkında kamuoyunun bir an önce bilgilendirmesi gerektiğini ifade eden Cemal Özyiğit, hizmet verilmeye başlanan servisler konusunda gerekli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığını da sordu.

Bu haber toplam 2226 defa okunmuştur
İlgili Haberler