1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Alkolün bulunduğu noktada birden fazla su şişesi vardı"
"Alkolün bulunduğu noktada birden fazla su şişesi vardı"

"Alkolün bulunduğu noktada birden fazla su şişesi vardı"

Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşanan bebek skandalıyla ilgili olarak yürütülen polis soruşturması kapsamında tutuklanan 5 sağlık çalışanı yeniden mahkemeye çıktı, Zanlılar 7 gün daha tutukluluk aldı.

A+A-

Serap ŞAHİN 

Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde erken doğum sebebiyle küvezde tedavi gören 20 günlük bebeğin ani ölümü ile ilgili olarak yürütülen polis soruşturması kapsamında tutuklanan 5 sağlık çalışanı yoğun güvenlik önlemlerinde yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıktı. 

Polis, zanlıların “Tedbirsizlik ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlarından methalder olduğunu kaydetti. 

Polis, hastanede görevli hemşireler tarafından tedbir alınmadan ihmal sonucunda bebeklerin mamalarına yanlışlıkla etil alkol karıştırıldığının tespit edildiğini mahkemeye hatırlattı. 

27 Ekim’de zanlıların tutuklandığını kaydeden polis, 28 Ekim’de mahkemeye çıkarıldıklarını ve 3 gün tutukluluk alındığını hatırlattı. 3 günlük süre zarfında 13 ifade alındığını ve Acil Durum Hastanesi’nde bulunan kamera görüntülerinin bir kısmının alındığını ve incelenmesinin sürdüğünü aktaran polis, su ısıtıcı içerisine etil alkolü M.A.’nın, hayatını kaybeden bebeği ise ihmal neticesinde A.D’nin beslediğinin tespit edildiğini açıkladı. 

Yoğun bakım ünitesinde tedavileri devam eden bebeklerin sağlık durumlarının iyiye gittiğini kaydeden polis, alınması gereken birçok ifadenin mevcut olduğunu söyledi. 

Savunma avukatı, Mihrimah bebeğin vefatının yanlış veya geciken müdahale sonucu öldüğü iddialarında bulundu, A.D.’nin bebeği teslim ederken herhangi bir apnesi ve morluğu olmadığı, solunumla ilgili küçük bir sorunu olduğunu ancak bunun da giderildiği ve sorunsuz bir şekilde teslim edildiği şeklinde bir beyanı olduğunu mahkemeye aktardı. 

 

“Kamera kayıtlarının içeriğine göre tahkikatın seyri değişebilir” 

Alınması gereken birçok ifade olduğunu ve kamera kayıtlarının içeriğine göre tahkikatın seyrinin değişebileceğini ifade eden polis, 7 gün daha tutukluluk talep etti. 

Yargıç, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi. 

 

“Alkolün bulunduğu noktada birden fazla su şişesi vardı” 

Savcı Senem Palabıyık’ın soruları üzerine polis, zanlıların herhangi bir ifade vermediğini beyanları olduğunu kaydetti. 

Etil alkollerin bulunduğu yerde birden fazla su şişesi olduğunu, sadece alkol şişesinde ‘alkol’ ibaresi bulunan etiket olduğunu, alkol yazısı ile ilgili el ve yazı örnekleri alınacağını belirtti.  

Alkol şişesinin alındığı yerde birden fazla su şişesinin de tespit edildiğini söyleyen tahkikat memuru, serviste bulunan tüm şişelerin emare olarak alındığını ifade etti. 

 

“2 doktordan ifade alındı” 

Savunma avukatları 7 günlük tutukluluk süresine itirazda bulunmayarak, tahkikat kapsamında hayatını kaybeden Mihrimah bebekle ilgili doktorlardan ifade alınıp alınmadığını sorguladı, polis 2 doktordan ifade alındığını belirtti. 

Savunma avukatı, alınan ifadeler neticesinde serviste bulunan ventilatör cihazıyla ilgili bir tespitte bulunup bulunulmadığı sorusunu yöneltti. 

Polis, söz konusu cihazın hayati tehlikeye düşürecek herhangi bir arıza tespit edilmediğini söyledi.  

 

Savunma avukatı bebeğinin yanlış veya geciken müdahale sonucu öldüğü iddialarında bulundu 

A.D.’nin su şişesinde bulunan alkolün steril odaya gelmesinde herhangi bir katkısı olup olmadığını sorgulayan avukata polis, kamera görüntülerinin incelenmeye devam ettiğini ifade etti. 

Savunma avukatı, Mihrimah bebeğin vefatının yanlış veya geciken müdahale sonucu öldüğü iddialarında bulundu, A.D.’nin bebeği teslim ederken herhangi bir apnesi ve morluğu olmadığı, solunumla ilgili küçük bir sorunu olduğunu ancak bunun da giderildiği ve sorunsuz bir şekilde teslim edildiği şeklinde bir beyanı olduğunu mahkemeye aktardı. 

Tahkikatın sürdüğünü yineleyen polis, herhangi bir ihmalin tespit edilmesi durumunda yeni bir tutuklama olacağını belirtti. 

 

Bebeğin ventilatöre bağlanmadan, nazal solunumunun açılması halinde  yaşayacağı iddiaları.. 

Önceki vardiyada bulunan bir hemşirenin ek ifade verme talebi olduğunu, doktorla ilgili yanlış veya eksik müdahale yapıldığıyla ilgili beyanı olduğunu belirten savunma avukatı, 

hayatını kaybeden bebeğin ventilatöre bağlanmadan, nazal solunumunun açılması halinde şu an yaşıyor olacağı şeklinde iddialarda bulundu.  

Avukat, Mihrimah bebekte kullanılan cihazın kalibrasyonunun tamamlanmadığını ve düzgün bir şekilde çalışmadığı şeklinde bilgi aldıklarını söyledi. 

Polis, cihazla ilgili yapılan soruşturmada; kısa süreli bağlamalarda yanlış bağlamış olsa dahi, limit üstü bir hava verilmiş olsa dahi, cihazın kısa sürede vücuda zararı olmadığının tespit  

Edildiğini, bu yöndeki soruşturmanın sürdüğünü kaydetti. 

Avukat, “Oradaki sorumlu hemşirenin bebeğin yanlış ventilatöre bağlanmasından ötürü patladığı şeklinde bir beyanı var.” iddialarını yineledi. 

 

“Şişeler kapıya bırakılıyordu” 

Savunma avukatlarının sorusu üzerine yenidoğan ünitesinde 2 adet kamera olduğunu belirten polis, içinde alkol olan şişeden parmak izi alınacağını mahkemeye aktardı. 

Polis, İlaç Eczacılık Deposu’ndan gelen malzemelerin, hastanenin eczanesine geldiğini ve eczane tarafından bölümlere dağıtıldığının tespit edildiğini kaydetti, şişeleri dağıtan çalışanlarının bir kısmından ifade temin edildiğini belirtti. 

Savunma avukatı ise içinde alkol bulunan şişelerin yenidoğan ünitesinin kapısına bırakıldığını iddia etti. 

 

Mahkeme avlusunda gerginlik... 

Mahkemeyi hem hayatını kaybeden bebeğin ailesi hem de hemşirelerin meslektaşları da takip ediyor. 

Mahkeme avlusunda aileler ve hemşirelerin meslektaşları arasında arbede yaşandı ancak polis kısa sürede olaya müdahale etti. 

Polisin mahkeme avlusunda geniş güvenlik önlemleri alması da gözlerden kaçmadı. 

 

1-480.jpg

2-444.jpg

Bu haber toplam 5821 defa okunmuştur