1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Sanatçı Rasim Öztekin hayatını kaybetti
Sanatçı Rasim Öztekin hayatını kaybetti

Sanatçı Rasim Öztekin hayatını kaybetti

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin hayatını kaybetti.

A+A-

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin geçirdiği kalp krizinin ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kalbi duran 62 yaşındaki Öztekin, 7 Mart'ta yapılan müdahaleler sonrasında hayata döndürülmüş ve hastaneye kaldırılmıştı.

Öztekin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Rasim Öztekin’in uzun süredir kalp rahatsızlığı bulunuyordu. Öztekin kalp yetersizliğinin yanında, ciddi ritim problemleri de yaşayınca doktoru canlı performans yapmasını yasaklamıştı.

Öztekin, tiyatroyu bu nedenle bırakınca Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun simgesi kavuğu bu yıl oyuncu Şevket Çoruh’a devretmişti.

Öztekin bu durumu şöyle anlatmıştı:

“Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun simgesi kavuğu dört yıl önce ustam Ferhan Şensoy’den teslim aldım. Kavuğu aldığım yaz kalp yetersizliğinin yanına, ciddi ritim problemleri de eklenince doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, Kavuk’lu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Aslında bir bakıma kalp hastalığı nedeniyle çok sevdiğim tiyatrodan malulen emekli oldum. Durum böyle iken kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim.”

Rasim Öztekin, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi.

Sahne yaşamında ilk deneyimlerini 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim, İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. 1980 yılının Kasım ayında Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 1980-1992 yılları arasında Şahları da Vururlar, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, İçinden Tramvay Geçen Şarkı, İstanbul’u Satıyorum, başta olmak üzere Orta oyuncular Tiyatrosu’nun tüm oyunlarında rol aldı.

1992 - 1995 yılları arasında televizyonlarda sırasıyla “Müzikomedi” (Nükhet Duru ve Demet Akbağ’la birlikte),“Mega Show” (Hülya Avşar-İbrahim Tatlıses-Demet Akbağ'la birlikte) şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’ de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. 1995’te Ortaoyuncular Tiyatrosu ile Aptallara Güzel Gelen Televizyon Dizileri, Çok Tuhaf Soruşturma ve Fişne Bahçesi gibi birçok prodüksiyonda yer aldı. Bir Günlük Aşk Hikayesi, 72. Koğuş, Arabesk, Tersine Dünya, Passion Du Turca, Pardon ve Şans Kapıyı Çalınca isimli filmlerde oynadı. Köşedönücü, Biraz Düş, Biraz Gülüş, Eğrisiyle Doğrusuyla, Bir Yaz Gecesi Eğlencesi, Boş gezen ve Kalfası, Başka İstanbul Yok ve Yeni Hayat isimli televizyon yapımlarında rol aldı.

Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Rasim Öztekin, köşe yazarlığı da yaptı.

2005 te yine Gani Müjde’ nin yazdığı Mehmet Ergen’ in sahnelediği “Yıldızların Altında” müzikalinde, Beyazıt Öztürk ve Candan Erçetin‘ le başrolü paylaştı.

2005 yılının Eylül ayında gazeteci Esra Kazancıbaşı ile Atina’da evlendi. Rasim Öztekin’in ilk evliliğinden 1987 doğumlu Pelin Öztekin adında bir kızı var.

2014 yılında Müfit Can Saçıntı’nın yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldığı “Mandıra filozofu” adlı filmde başrollerinde Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Begüm Öner, Kemal Kuruçay, Eser Eyüboğlu ve Ayda Aksel paylaştı.

2016 yılında Hasan Efendi'nin kavuğu, Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredildi.

 

Bu haber toplam 2769 defa okunmuştur