1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Sanatın gidemeyeceği yer yok
Sanatın gidemeyeceği yer yok

Sanatın gidemeyeceği yer yok

Geçtiğimiz hafta Amerika’nın en yüksek bilimsel aktivite ve eğitim seviyesi değerlerine sahip olan üniversitelerden Purdue Üniversitesi’de iki Kıbrıslı sanatçı Ümit İnatçı ve Senih Çavuşoğlu’nun eserleri sergilendi.

A+A-

Geçtiğimiz hafta Amerika’nın en yüksek bilimsel aktivite ve eğitim seviyesi değerlerine sahip olan üniversitelerden Purdue Üniversitesi’de iki Kıbrıslı sanatçı Ümit İnatçı ve Senih Çavuşoğlu’nun eserleri sergilendi. 40.000 öğrenci sayısına sahip olan ve şu anda iki Nobel ödüllü bilim adamının görev yaptığı üniversitede dört galeri bir de müze yer almaktadır. Sürekli uluslararsı sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği üniversite Lafayette kentinin kültürel yaşamına da yön veriyor. Konu ile ilgili şunlar bildirildi:

“Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Purdue Üniversitesi arasında gerçekleşen bu kültürel dayanışmanın ilk ayağı Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Merkezi’nde Mayıs ayında gerçekleşmişti. “Quartet” adını taşıyan dijital sanat sergisinin diğer iki ismi Purdue Üniversitesi öğretim üyelerinden Petronio Bendito ve Min Kim Park’tır.
Patti & Rusty Ruef Gallery’de açılan sergi bölgenin sanatçı ve sanat izleyicileri tarafından takdirle karşılandı. Yerel basında oldukça ses getiren sergi gelen yıl Kore’nin başkenti Seul’de yer alcak. Ümit İnatçı ve Senih Çavuşoğlu’nun birer eseri Purdue Çağdaş Sanat Müzesi’ne alınırken, üniversitenin görsel ve performans sanatları okulu Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’yle ortak eğitim programlarını yaşama geçirme kararı aldı.”
DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi Başkanı Ümit İnatçı ve DAÜ Görsel Sanatlar, Görsel iletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Senih Çavuşoğlu bu deneyimin kültürel diplomasinin en güçlü aracı olan sanatın bir ülkeyi hangi seviyelerde temsil edebileceği konusunda bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. Sanatçılar ayrıca “Bu başarı hem siyasilerin hem de üniversite yöneticilerinin kulağına küpe olması gerekir. Sanatın gidemeyeceği yer, açamayacağı kapı yoktur yeter ki seviye sulandırılmasın, yeter ki gerçek değerler gereken karşılığı bulsun; ama öyle görülüyor ki bu konuda engel teşkil eden tortulaşmış vasatlık hala önümüzde duruyor” diye bir de uyarıda bulundu. YD

Bu haber toplam 1313 defa okunmuştur