1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Teminat süresi doldu, hazırlanan bir dava yok”
“Teminat süresi doldu,  hazırlanan bir dava yok”

“Teminat süresi doldu, hazırlanan bir dava yok”

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan üniversitenin küçük hissedarı Serdal Gündüz ve asistanı Berke Özbek Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildi.

A+A-

Serap ŞAHİN

Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından Güzelyurt'ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan üniversitenin küçük hissedarı Serdal Gündüz ve asistanı Berke Özbek Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın ve Yargıç Tutku Candaş huzurunda görüşülen dava itham için 30 Eylül 2024 tarihine ertelendi.

Mahkemede söz alan sanık Serdal Gündüz’ün avukatı Doğa Zeki, dosyalarla ilgili ciddi problemler olduğunu belirtti, mahkemeye verilen emarelerle ilgili müracaat yaptıklarını kaydetti. Zeki, gelmesini bekledikleri birçok dosya olduğunu ifade etti, PI duruşmasında kullanılan emareleri mahkemeden talep etti.

Avukat Zeki, sahte diploma meselesi ile ilgili teminat süresinin dolduğunu ancak hazırlanan bir dava olmadığını kaydetti.

Sanık Berke Özbek avukatı Hasan Yücelen de evrakların kendilerine ulaşmadığını mahkemeye belirtti.

 

“Dosyalar çok çetrefilli”

Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, dosyaların çok çetrefilli olduğuna işaret ederek, iki sahte diploma meselesi ile ilgili mütalaa verildiğini tüm dosyaların Eylül sonu geleceğini kaydetti.

Dava itham için 30 Eylül 2024 tarihine ertelendi.

 

Sanıklar toplam 98 davadan itham edilmişti

Sanıklar aleyhinde “sahtekârlıkla para temini”, “dolandırıcılık”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “hesaplarda hile ve sahtekârlık yapma”, “suç geliri aklama”, “ödeme emrini tahrik”, “müstahdem tarafından sirkat” suçlamaları bulunuyor.

Toplam sekiz tanığın dinlendiği Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ndeki ilk tahkikat duruşmasında, sanıklar toplam 98 davadan itham edilmişti.

 

Polis: “Görüntü almayalım”

Öte yandan cezaevi aracıyla mahkemeye getirilen Serdal Gündüz ve asistanı Berke Özbek’in, mahkeme salonuna götürüldüğü esnada görüntü almaya çalışan YENİDÜZEN muhabirine polis “Görüntü almayalım” dedi. Serdal Gündüz de “Biz fotoğraf çekilmek istemiyoruz, zorla çekiyorlar” şeklinde konuştu. Mahkeme salonu önünde polis YENİDÜZEN muhabirine, “Sanıkların arasına giriyorsunuz, 1 tanesi kaçsa ne yapacağız?” sorusunu sordu.

20’ye yakın sanığın az sayıda polisle mahkeme salonuna aynı anda götürülmesi ve muhabirin görüntü almasının engellenmesi, polisin yeterli oranda güvenlik önlemi alamadığına işaret etti.

Bu haber toplam 2311 defa okunmuştur