“3 dakika boyunca karanlığa gömülelim ve adalet olası kastla geldiğinde aydınlığı görebilelim”

YENİDÜZEN’e konuşan Dernek Başkanı Karakaya, "Adalet için 3 dakikalık karanlık" eylemine tüm halktan destek beklediğini söyledi, “Halktan gelen destek bize güç veriyor.” dedi.

Serap ŞAHİN

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22 Ekim Salı günü dördüncü duruşması görüşülecek İsias Otel davasına kadar, "Adalet için 3 dakikalık karanlık" eylemi başlattı. YENİDÜZEN’e konuşan Dernek Başkanı Karakaya, eyleme tüm halktan destek beklediğini söyledi.

Üçüncü bilir kişi raporunun açıklanması beklenen İsias Otel’in dördüncü duruşmasına kadar tüm halkı her gece 20.00-20.03 saatleri arasında ışıklarını kapatarak, “Adalet için 3 dakika karanlık” eylemine davet eden Karakaya, adalet arayışlarının tüm toplumdan destek gördüğünü belirtti.

Karakaya, “Nasıl biz adalet için çırpınıyorsak aslında Kıbrıs halkı da hatta Kıbrıs sınırlarını aştı, Türkiye halkı da çocuklarımızın adaletini istiyor. O yüzden 22 Ekim’e kadar, her gece karanlığa gömülme ve üç dakika boyunca adalet isteğimizi dile getirme şeklinde bir eylem başlattık. Bu eylemde herkesin desteğini istiyoruz. Halktan gelen destek bize güç veriyor." ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızı öldürüp hayatlarımızı karanlığa gömdüler. O zaman üç dakika boyunca tekrar karanlığa gömülelim ve adalet olası kastla geldiğinde de en azından bir nebze olsun aydınlığı görebilelim." diyen Karakaya, "Bu derneği kurmamızın, ailelerin bir araya gelmesinin büyük bir önemi var. Birlikte hareket etmek, birbirimizden güç alarak büyümek bize gücü ve mücadeleyi sonuna kadar sürdürebileceğimiz hissini veriyor.” diye konuştu.

Ruşen Yücesoylu Karakaya, topluma yaptıkları çağrı ile dayanışmanın önemine vurgu yaparak, adalet sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Haberler Haberleri