‘4 bin civarı atıl konuta müdahale şansı’

Özellikle Annan Planı döneminde yaşanan inşaat sektöründeki patlama ve sonrasında atıl durumda bırakılan binlerce inşaat ve onlarca mağdur için hazırlanan tüzük, sektörü de memnun etti

Erkan MINDIK

Kıbrıs’ın kuzeyinde, özellikle Annan Planı döneminde yaşanan inşaat sektöründeki patlamanın ardından atıl durumda bırakılan binlerce inşaat ve onlarca mağdur için hazırlanan tüzük, sektörü de memnun etti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs’ın kuzeyinde inşaat sektöründeki patlama ve sonrasında ortaya çıkan atıl inşaatlara, yakın zamanda Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi planlanan yeni tüzükle müdahale etme şansının doğacağını ifade etti.

İnşaat patlamasını ardından özellikle de bazı yabancı yatırımcıların arkalarında bıraktığı onlarca mağdura bir açılım yaratmak izin hazırlanan tüzük çalışmasında yer aldıklarını da belirten Gürcafer, şu anda 4 bin civarında atıl konut bulunduğu bilgisini de paylaştı.

 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Başkanı Cafer Gürcafer şu anda yarım kalan inşaatlara Müteahhitler Birliği olarak müdahale haklarının olmadığını, geçecek tüzük sonrasında bu hakkı elde edeceklerini dile getirdi.

 

Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer: Mağduriyetler azalacak

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Başkanı Cafer Gürcafer ise, Kıbrıs’ın kuzeyinde inşaat sektörünün yükselmesi sonrasında ortaya çıkan atıl inşaatların, yakın zamanda Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi planlanan yeni tüzük sonrasında ortadan kalkacağını söyledi.

Yenidüzen’e açıklama yapan Cafer Gürcafer, atıl inşaatlar ve bu sebeple yaşanan mağduriyetler için hazırlanan tüzüğün Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi planlanan tüzüğü hükümet yetkilileri ile birlikte düzenlediklerini dile getirdi.

Tüzük için yapılan çalışmalara bazı sivil toplum örgütlerinin de katıldığını ifade eden Gürcafer, geçecek olan bu tüzük sonrasında insanların daha az mağdur olacağını belirtti.

Şu anda 4 bin civarında atıl konut olduğunu ifade eden Gürcafer, atıl inşaatlar ve bu sebeple yaşanan mağduriyetler için hazırlanan tüzüğün ön çalışmasında bazı sivil toplum örgütleri ile birlikte kendilerinin de yer aldığını kaydetti.

“Müdahale şansımız doğacak”

Şu anda yarım kalan inşaatlara Müteahhitler Birliği olarak müdahale haklarının olmadığını söyleyen Gürcafer, geçecek tüzük sonrasında bu hakkı elde edeceklerini dile getirdi. Gürcafer ayrıca Kıbrıs’ın kuzeyinde yaklaşık 4 bin tane atıl durumda inşaat bulunduğunu sözlerine ekledi.

Tüzükte neler var?

Geçtiğimiz günlerde tüzükle ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ömer Köseoğlu, tüzüğün asıl amacının mağdur olan insanların mağduriyetlerini gidermek olduğunu söyledi. Köseoğlu, tüzük yürürlüğe girdikten sonra yarım kalan inşaatlar, satılmış fakat teslim alınmayan evler vs. ile ilgili sorunların sonlanacağını ifade etmiş ve tüzüğün yapımında hukukçulara başvurulduğunu belirtmişti. Köseoğlu ayrıca tüzüğün tamamlandıktan hemen sonra Bakanlar Kurulu’ndan geçeceğini ifade etmişti.

Kalyoncu’nun Başbakanlığı döneminde de komite kurulmuştu…

Ömer Kalyoncu’nun Başbakanlığı döneminde de atıl kalmış inşaatların değerlendirilmesi için Başbakanlık bünyesinde bir komite kurulmuş, hükümet değişikliğinin ardından çalışmalar sonuçlandırılmamıştı.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Özel Haber Haberleri