9 gence ‘gerekçeli’ yurttaşlık      

Bakanlar Kurulu, burada doğan veya çok küçük yaşlarda ülkeye gelip eğitimini burada tamamlayan 9 gence KKTC Yurttaşlığı verdi…

Bakanlar Kurulu'nun 9 kişiye verdiği ‘gerekçeli’ yurttaşlıklar, Resmi Gazete’nin 28 Mart 2019 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bir süre önce verildiği açıklanan yurttaşlıklar Resmi Gazete’de yer aldı, yurttaşlığa alınma gerekçeleri de detaylı yazıldı.

Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararlarına göre, 9 kişi, hayatları boyunca ülkede bulunmuş olma veya burada doğup büyümüş olma gerekçeleriyle yurttaş oldu.

Bakanlar Kurulu, yurttaşlık verdiği 9 kişinin, iyi ahlak sahibi olmasına, bulaşıcı hastalık teşkil etmemesine, hayatı boyunca burada yaşamış ve/veya doğmuş olmasına, yurtdışında uzun süre bulunmamış olmasına göre değerlendirme yaptı.

Bakanlar Kurulu’nun, yurttaşlık verdiği kişilerin ülke kültürüne yakınlık kurulabilecek süre boyunca burada kalmış olmalarına özen gösterdiği gözlemlendi.

Fatma Açıkel: 8 yaşından beri ülkede, burada okuyup, çalışma izni ile kalmış

Bakanlar Kurulu, 15.5.1997 Atınözü doğumlu Fatma Açıkel'in, 8 yaşından beridir burada yaşadığı, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladığı, ülkenin kültürü ile büyüdüğü, şu anda da çalışma izni ile ülkemizde kalmaya devam ettiği sebeplerini değerlendirdi.

25/1993 sayılı Yurttaşlık Yasası'nın 9'uncu maddesinin (1)'inci fıkrasının (C) bendinin öngördüğü koşulun yerine gelmiş olduğundan Fatma Açıkel'e KKTC yurttaşlığı verildi.

Zübeyde Nur Deste: 3 yaşından beri ülkede, şu anda ise üniversite öğrencisi

Bakanlar Kurulu, 10. 10.1996 Reyhanlı doğumlu Zübeyde Nur Deste'nin 3 yaşında adaya geldiği ve 20 yıldır burada yaşıyor oluşunu değerlendirdi. Deste’nin bu süreç içinde burada ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi gördüğünü, şu anda ise üniversite eğitimi görüp, ülkede öğrenci izni ile bulunuşunu ele alan Bakanlar Kurulu yasanın aynı koşullarını yerine getirdiğinden KKTC Yurttaşlığı verdi.

Hatice Kübra Deste: 4 yaşından beri burada, üniversiteye kadar burada okuyup bitirmiş, burada çalışıyor

Bakanlar Kurulu, 4.9.1995 Reyhanlı doğumlu Hatice Kübra Deste'nin, 4 yaşında adaya geldiği, 20 yıldır burada yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimini de tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, şu anda çalışma izni ile ülkemizde kalmaya devam ettiğini değerlendirdi.

18 yaşından itibaren yurt dışında bulunduğu süren 42 günü geçmeyen babası KKTC Yurttaşı Hatice Kübra Deste’ye de KKTC Yurttaşlığı verildi.

Sedef Nur Berrak: Lefkoşa’da doğmuş, burada büyümüş

Bakanlar Kurulu, 23.9.1997 Lefkoşa doğumlu Sedef Nur Berrak'ın, doğduğundan itibaren 21 yıldır burada yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul ve ortaokul eğitimini ülkemizde tamamladığı, daha sonra ise Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'ndan eğitim aldığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, şu anda ziyaretçi izni ile ülkemizde kalmaya devam ettiğini değerlendirdi.

Annesi ve babası da yurttaş olan Sedef Nur Berrak’a da KKTC Yurttaşlığı verildi.

Cansu Tek: Burada doğup büyümüş, öğrenci izni ile ülkede

Bakanlar Kurulu, 9.12.1995 Girne/KKTC doğumlu Cansu Tek'in, doğduğu tarihten itibaren burada yaşadığını, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığını, şu anda da üniversite eğitimi gördüğünü ve öğrenci izniyle ülkemizde yaşamaya devam ettiğini değerlendirdi.

Bakanlar Kurulu, 25/1993 sayılı Yurttaşlık Yasası'nın 9'uncu maddesinin (1)'inci fıkrasının (C) bendinin öngördüğü koşulun yerine gelmiş olmasından, Cansu Tek'in KKTC Yurttaşlığı'na alınmasına karar verdi.

Beyhan Tok: Doğduğundan beri burada yaşıyor

Bakanlar Kurulu, 24.9.1997 Girne doğumlu Beyhan Tok'un, doğduğundan itibaren 22 yıldır burada yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini de burada tamamladığı, halen üniversitede eğitim gördüğü ve öğrenci izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiğini değerlendirdi.

Annesi ve babası da yurttaş olan Beyhan Tok’a da yurttaşlık verildi.

Şükrü Topbaş: Ülkeye 8 aylıkken gelmiş, yurtdışında 7 günden fazla kalmamış

Bakanlar Kurulu, 7.4.1998 Kozan doğumlu Şükrü Topbaş'ın, 8 aylık iken adaya geldiği, 21 yıldır burada yaşadığını, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde burada tamamladığını değerlendirdi.

Annesi ve babası da yurttaş olan Şükrü Topbaş da KKTC Yurttaşlığı’na alındı.

Yusuf Kızgın: Ülkeye 3 yaşında gelmiş, çalışma izni ile kalıyor

Bakanlar Kurulu, 20.12.1995 Altınözü doğumlu Yusuf Kızgın'ın, 3 yaşından beri 21 yıldır adada yaşadığını, bu süre içerisinde ilkokul eğitimini de burada tamamladığını değerlendirdi. Babası annesi de yurttaş olan Yusuf Kızgın’a da KKTC Yurttaşlığı verildi.

İbrahim Ölmez: 9 yaşında gelmiş, ülkede ise ziyaretçi izni ile bulunuyor

Bakanlar Kurulu, 8.11.1992 Altınözü doğumlu İbrahim Ölmez'in 9 yaşında adaya geldiğini, bu süre içinde ilkokul ve ortaokul eğitimini de burada tamamladığını, ülkemiz kültürü ile büyüdüğünü, şu anda ziyaretçi izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiğini değerlendi.

Babası annesi de yurttaş olan İbrahim Ölmez’e de KKTC Yurttaşlığı verildi.

 

Özel Haber Haberleri