YENİDÜZEN ADVERTORIAL
Her yıl pek çok öğrenci yabancı dilini geliştirmek için yurtdışı eğitim alıyor ya da eğitim planlaması yapıyor. Yurtdışı eğitim süreci planlarken ve eğitim süresince adım adım neler yapmanız gerektiğine gelin hep birlikte bakalım.
- Yurtdışı eğitim danışmanlıklarından destek alın.
Yurtdışı eğitim sürecinizi planlarken eğitim danışmanlıklarından destek alabilirsiniz. Yurtdışı eğitim danışmanlıkları sizin için kişisel bir plan oluşturur. Konaklayacağınız yer, vize süreci, gideceğiniz okul gibi A’dan Z’ye tüm süreçle ilgilenirler. Ancak bu elbette zorunlu bir şey değil. Dilerseniz ve vakit ayırabilecekseniz eğer kendiniz de internet üzerinden araştırmalar yapabilir ve tüm süreci destek almadan yürütebilirsiniz. Tamamen size kalmış.
- Okul araştırmalarını detaylı yapın.
Yurtdışı eğitim planlamasında öğrencilerin kafasını en çok karıştıran şey hangi okulu seçeceği oluyor. Onlarca seçenek arasından karar vermek biraz zor evet ama imkansız değil! Burada minik bir tüyo verelim; blog, okul siteleri gibi öğrenci topluluklarının bulunduğu kanallara üye olun. Bu sayede daha önce yurtdışında dil eğitimi alan öğrencilerle iletişime geçebilir ve deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.
- Eğitim sürenizi belirleyin.
Yurtdışı eğitim programları minimum 2 olmak üzere 3,6,12 ay gibi seçenekler sunuyor. Lise ve üniversite öğrencileri ağırlıklı olarak yaz tatilinde ya da ara dönemde gitmeyi tercih ederken iş İngilizcesi öğrenmek isteyen ya da zaman sıkıntısı olmayan kişiler uzun dönem eğitim almayı tercih ediyorlar. Siz de kendi ihtiyacınızı belirleyerek seçiminizi ona göre yapın.
- Gideceğiniz ülkeyi iyi seçin.
Bu madde yurtdışı eğitim planlaması yaparken en kritik maddelerden biri. Öyle ki gittiğiniz yerde mutsuz olmak gibi bir şanssızlık yaşamamalısınız. Değişime açık biriyseniz ve adaptasyon konusunda sıkıntılarınız yoksa her yerde yaşarsınız. Ancak değişime kapalı ve adapte olma konusunda problem yaşıyorsanız mutlaka kendi kültürünüze yakın bir ülke tercih etmelisiniz. Unutmayın ki konfor alanınızı terk ediyor ve yepyeni bir yer bir süre eviniz oluyor.
- Gittiğiniz yerde bol bol sosyalleşin.
Belki de ilk yurtdışı deneyiminiz olacak bu. Birbirinden farklı insanlarla arkadaşlıklar kurarak sosyal çevrenizi geliştirebilirsiniz. Kim bilir belki de ömür boyu sürecek dostluklar kuracaksınız.
- Gideceğiniz ülkede gezilecek yerler listesi yapın ve elbette gezmenin keyfini çıkarın.
Bu madde tüm maddeleri siler! Gezmeyi kim sevmez? Bilgisayarınızı açın ve bakın bakalım nereler varmış gezilip görecek? Yöresel tatları listenize eklemeyi unutmayın.
- Aynı dilden konuştuğunuz insanlardan usulca uzaklaşın.
Biraz korkutucu bir madde gibi oldu ama korkmayın. Her şey sizi düşündüğümüzden! Aynı dilden konuştuğunuz insanlarla yabancı dilinizi geliştiremezsiniz. Yurtdışı eğitimin amacı dilinizi geliştirmek. Bu amaçtan sapmayın.
- Eğer bulabilirseniz part-time iş bulun.
Yurtdışı eğitim sürecinizi planlarken yurtdışında iş fırsatlarını da değerlendirmenizi öneririz. Part-time iş bularak eğitim dışındaki boş vakitlerinizde CV’nize artı katacak bir atakta bulunabilirsiniz.
- Aile yanında kalın.
İngilizce öğrenmenin en önemli koşulu pratik yapmak. En iyi pratiği ise aile yanında kalarak yaparsınız. Günlük hayatınızda sürekli İngilizce konuşmak pratiğinizi geliştirir.
Yurtdışı eğitim sürecinizi planlarken yukarı saydığımız 9 maddeye dikkat ederek harika bir eğitim süreci tamamlamış olacak ve hayatını boyunca unutamayacağınız bir deneyim yaşamış olacaksınız.