“Akıl hastalığı tespitimiz olmadı”

Bilge Lord Kunduracı, yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün ve Klinik Psikologu Sinem Ceral Yiğit tanık olarak dinlendi

7 yaşındaki oğlunu öldürmekten yargılanan Bilge Lord Kunduracı, dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün ve Klinik Psikologu Sinem Ceral Yiğit tanık olarak dinlendi, psikolojik muayenesi ile ilgili olarak hazırlanan raporlar ve ilgili doktorlar sorgulandı.

Klinik Psikologu Sinem Ceral Yiğit, kendisine yöneltilen sorulara hitaben verdiği cevaplarda, Lord ile görüşünün Ceza-i ehliyetinin olup olmamasıyla ilgili olduğunu dile getirerek, akıl hastalığı tespiti olmadığını ifade etti. Yiğit, Lord’un zorlama içinde olduğu ama akıl hastası olmadığını kaydetti.

YENİDÜZEN

7 yaşındaki oğlunu öldürmekten yargılanan Bilge Lord Kunduracı, dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün ve Klinik Psikologu Sinem Ceral Yiğit tanık olarak dinlenirken, psikolojik muayenesi ile ilgili olarak hazırlanan raporlar ve ilgili doktorlar sorgulandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Başkan Nüvit Gazi Hacı, Kıdemli Yargıç Şerife Katip ve Yargıç Umut İnan huzurunda, Başsavcılığın iki tanığı daha dinlendi.

Tanıkları, Kıdemli Savcı Egemen Metay ve Bilge Lord’un Avukatı Kaya Muhtaroğlu sorguladı. Bilge Lord’un psikolojik muayenesi ile ilgili olarak hazırlanan raporlarla ilgili doktorlar sorgulandı. Sorgulamada Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün ve Klinik Psikologu Sinem Ceral Yiğit tanık kürsüsündeydi.

Lord’un psikolojik muayenesi ile ilgili olarak hazırlanan raporlarla ilgili iki doktor sorgulandı.

Akbirgün, Kıdemli Savcı Egemen Metay’ın soruları üzerine verdiği ifadede Lord’un konuşurken amaca yönelik yanıtlar verdiğini, tavır ve mimiklerinin normal olduğunu, Lord’da hezeyan ve halisülasyon tespit etmediklerini belirtti.

‘Kendini olduğundan kötü gösterme eğiliminde’

Klinik Psikologu Sinem Ceral Yiğit ise Lord’un kişilik değerlendirmesinde ‘kendini olduğundan kötü gösterme eğiliminde olduğu için’ testin kabul edilmediğini dile getirdi. Yiğit, Lord ile ilgili tespitlerinde akıl hastalığı olmadığının ortaya çıktığını anlattı.

Hatırlanacağı üzere önceki davalarda, 7 yaşındaki oğlunu öldürmekten yargılanan Bilge Lord Kunduracı’nın suçun işlenmesinin öncesinde psikiyatr tedavisi gördüğü, ağır ilaçlar kullandığı ve boşanma aşamasında olduğu belirtilerek, suçun işlendiği anda ceza-i ehliyetinin olmadığı beyan edilmişti.

“Zaman zaman yaşanan o anları anlatmak istemedi”

Akbirgün, Kıdemli Savcı Egemen Metay’ın soruları üzerine verdiği ifadede, ilk olarak Bilge Lord’u çeşitli süre aralıklarında birkaç kez kendisiyle birlikte iki doktorun gördüğünü ifade etti.

Bilge Lord ile görüşünü değerlendiren Akbirgün, Lord’un konuşurken amaca yönelik yanıtlar verdiğini, tavır ve mimiklerinin normal olduğunu, Lord’da hezeyan ve halisülasyon tespit etmediklerini belirtti.

Sanığın bu olaydan önce Barış ve Ruh’ta hiç tedavi görmediğini de belirten Akbirgün, rutin testlerin ardından zekasının da normal olduğuna ilişkin tespitleri olduğunu kaydetti.

Lord’un akıl hastası olup olmadığına yönelik soruya ise özetle ‘zorlama içinde olduğunu tespit ettik ama akıl hastası değildi’ yanıtını verdi.

Bilge Lord’un görüşme sırasında zaman zaman yaşanan o anları anlatmak istemediği, durakladığı belirtilirken, Lord’un basına yansıyan ve ailesi ile yaptığı telefon görüşmelerinin de edinilen izlenimlerle örtüştüğü anlatıldı.

“Akıl hastalığı tespitimiz olmadı”

 Dün dinlenen ikinci tanık ise Klinik Psikologu Sinem Ceral Yiğit oldu.

Yiğit, sorulara hitaben verdiği cevaplarda, Lord ile görüşünün Ceza-i ehliyetinin olup olmamasıyla ilgili olduğunu dile getirerek, Akıl hastalığı tespiti olmadığını ifade etti. Yiğit, Lord’un zorlama içinde olduğu ama akıl hastası olmadığını kaydetti.

Bu kararın bir Psikolog ve 2 hekim eşliğinde verildiğini anlatan Yiğit, Lord’a uygulanan testlerle ilgili bilgi verdi. Yiğit, testte yer alan onlarca soru olduğunu ve bunları cevaplayan Lord’un bulgularında ceza-i ehliyetini etkileyecek herhangi bir hastalık rastlamadığını ifade etti.

Yapılan testin çok fazla soru içerdiği ve cevaplamasının çok uzun zaman aldığını ifade eden Yiğit, bu testi akıl hastası olan kişilerin yapamadığına dikkat çekti.

İkinci görüşte yine aynı teste tabi tutulan Lord’un detaylı olarak kişilik ve zeka derlendirmesinin de değerlendirildiği anlatıldı. Yiğit, Lord’un bu değerlendirmelerinde zeka değerlendirmesinin normal çıktığı, kişilik değerlendirmesinin ise ‘kendini olduğundan kötü gösterme eğiliminde olduğu için’ testin kabul edilmediğini dile getirdi.  

Lord’un avukatı, testin yeterli olmadığını iddia etti…

Bilge Lord’un Avukatı Kaya Muhtaroğlu ise her iki tanığın da sorgulanmasında yapılan testin akıl sağlığını belirlemede yeterli olmadığını iddia etti.

Muhtaoğlu, sorgusunda Bilge Lord’un olaydan önce 2 yıl psikolojik tedavi gördüğünü anımsatarak, tanıklara neden bu doktor ile hastane doktorlarının iletişime geçmediğini, oradan da veri toplamadığını sordu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, davayı 28 Şubat’a erteledi.

 

İlgili Haberler

Haberler Haberleri