Bakanlar Kurulu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın hazırladığı “Özelleştirme Yasa Tasarısı”nı onaylayıp Meclis’e sevk etti.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Nazım Çavuşoğlu, yasa tasarısının yasallaşmasıyla, işsiz kalan eski KTHY çalışanlarının devlette istihdam yolunun açılacağını kaydetti.
Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son aşama hakkında bilgi verilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu başkanlığında sabah başlayan ve sonrasında Başbakan İrsen Küçük başkanlığında devam eden Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı.
Toplantı sonrasında basına açıklamada bulunan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı, Kurul Sözcüsü Nazım Çavuşoğlu, toplantının ilk bölümünde Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun kabineyi, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son aşama hakkında bilgilendirdiğini ifade etti.
Bakanlar Kurulu’nun da, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun müzakerelerde ortaya koyduğu performanstan oldukça memnun olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yüzde yüz arkasındadır” dedi.
ÖZELLEŞTİRME YASASI
Çavuşoğlu, toplantıda, Özelleştirme Yasa Tasarısı’nın da onaylandığını bildirdi.
Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugün Bakanlar Kurulu’na sunulan tasarının, uzun zamandır eksikliği bulunan bir yasa tasarısı olduğunu ifade ederek, bu yasanın uzun zamandır tartışılan Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi için de gerekli olduğuna değindi.
Ülkede daha önce özelleştirme olmadığı için yasa eksikliği bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Meclis’e sevk edilen yasanın geçmesi halinde KTHY’de çalışan ama şu anda işsiz durumuna düşen tüm çalışanların devlete istihdamının önünün açılacağını kaydetti.
Çavuşoğlu, bu amaçla tasarıya geçici bir madde konduğunu, bu geçici maddeye göre işsiz kalan insanların devlete istihdamlarının sağlanacağını ekledi.
BÜTÜNLEMEDE GEÇEMEYEN ÖĞRENCİLERE 2 DERSE KADAR SINAV HAKKI VERİLDİ
Çavuşoğlu, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün getirdiği tüzük değişiklik önerisinin onaylandığını söyledi.
Çavuşoğlu, bütünleme sınavını geçemeyen öğrencilere 2 derse kadar sınav hakkı verildiğini anlattı. Çavuşoğlu, bu hak için, “4 dersten başarısız olup en az iki dersten 4 notunu almış olmak veya iki dersten başarısız olup herhangi bir not almak; tek bir dersten başarısız olup herhangi bir not almak, yani bütünleme sınavlarına katılma şartı arandığını” kaydetti.
Çavuşoğlu, böylece bütünlemelerde başarısız olan öğrencilere bir hak daha verildiğini ifade ederek, bunun sınıfta kalan öğrencileri mutlu edeceğini ekledi.