BARIŞ ÇALIŞMALARI MERKEZİ KURULDU

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) bünyesinde "Barış Çalışmaları Merkezi" (BÇM) kuruldu. Merkez, 21-29 Kasım tarihleri arasında “Uluslararası Barış Konferansı” düzenliyor. "Barışı Hayal Et" başlığı altında düzenlenecek 5 ayrı konferansa, Kuzey ve

 

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) bünyesinde "Barış Çalışmaları Merkezi" (BÇM) kuruldu. Merkez, 21-29 Kasım tarihleri arasında “Uluslararası Barış Konferansı” düzenliyor.

"Barışı Hayal Et" başlığı altında düzenlenecek 5 ayrı konferansa, Kuzey ve Güney Kıbrıs'ın her iki yanından, Türkiye ve Yunanistan'dan akademisyen, gazeteci-yazar, düşünür, barış aktivisti, iş insanı ve aydınlar katılacak.

21 Kasım Pazartesi akşamı Panikos Hrisantu'nun sergisi ile Naci Talat Dostluk Evi'nde başlayacak etkinlikte "Yüzleşme… Yunanistan, Türkiye, Kıbrıs", "Bölünmemiş Kıbrıs’ta Top Oynamak", "Neden Federal Devlet? ", "Ötekilerin Hakikatları" ve "21. Yüzyılda Yunanistan-Kıbrıs-Türkiye Ekseninde Perspektifler" başlıklı konferanslar yer alacak.

Uluslararası konferansta Rena Choplarou, Nazım Beratlı, Orhan Miroğlu, Cengiz Aktar, Zihni Kalmaz, Sevim Ebeoğlu, Nikos Trimikliniotis, Tufan Erhurman, Alecos Markides, Ahmet İnsel, Orhan Miroğlu, Karin Karakaşlı, Manthos Mavromattis , Günay Çerkez ve Ekrem Demirtaş düşüncelerini paylaşacak.

Konferanslar Mağusa, Girne, Gönyeli, Lefkoşa ve ara bölgede yer alacak.

CTP-BG Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada, "Barış Çalışmaları Merkezi"nin kuruluş nedenleri şöyle sıralandı:

“Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumları arasında diyalogun iyice cılızlaştığı bu ortamda kurulan CTP Barış Çalışmaları Merkezi (CTP-BÇM), umutların yeşertilmesi ve güçlendirilmesi yanında, Kıbrıslı Türk halkının varlığı ve adadaki toplumların ortak geleceği için çalışma yapmaktadır...

Yarım asrı bulan Kıbrıs sorununun bir sonucu olarak bölünen ülkemizde farklı ve çelişen ‘vicdan ile akılların’ hükmettiği bir ortam oluştu. Milliyetçi eğilimlerden kaynaklanan, karşılıklı ve birbirini dışlayan ‘hakikat ve adalet’ taleplerinin öne sürüldüğü; ‘tek yanlı iletişim süreçlerinin hâkim kılındığı’ bir siyasi ortamda yaşıyoruz. Bu çatışmalı ortamdan çıkmak için, her boyutta taraflar arası, özneler arası iletişim süreçlerine önem verilmesi gerekiyor. CTP-BÇM bu doğrultuda faaliyet gösterecektir.

CTP-Barış Çalışmaları Merkezi, federal çözüm perspektifine bağlı kalarak özneler arası iletişime öncelik verecek, çok-kültürlü toplumlarda farklılık içinde birlik şiarının kökleşmesi ve demokratik toleransın gelişmesi için etkinlikler düzenleyecektir. Barış kültürünü güçlendirmek, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerine karşı yurttaşları hassaslaştırmak, çevre konusunda duyarlılıkları çoğaltmak ve Kıbrıs Türk toplumu ile Kıbrıs Rum toplumu arasında diyalogu derinleştirmek, CTP-BÇM’nin başlıca etkinlik alanları olacaktır.”

"CTP Barış Çalışmaları Merkezi"nin Koordinasyon Kurulu Asım Akansoy, Niyazi Kızılyürek, Aysu Basri, Okan Dağlı, Cenk Mutluyakalı, Hakkı Yücel, Ergin Abdullah İlktaç, Fazilet Özdenefe, Doğuş Derya ve Alev Şensoy'dan oluşuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Arşiv Haberleri