Kıbrıs’ın müzik üstadı Vahan Bedelyan’ın keman dersi vermiş olduğu Kıbrıslıtürk öğrencilerini bulmaya çalıştık, onlardan hatıralarını yazmalarını veya bize anlatmalarını istedik. Bu öğrencilerden birisi de abim Alper Uludağ… Zaten “Bedelyan” adını annemden hep duyardım çünkü abimin müzik hocasıydı… Alper Uludağ, Vahan Bedelyan’la ilgili şöyle anlatıyor:
“Keman çalmaya alşmam için ailenin bana ders aldırması, 6 yaşımda başlar. Biraz ilerleyip de o zamanın standardı olan İmtihan’lara girmek gerekince de en meşhur keman öğretmeni olan Bedelyan’dan ders almaya başladım.
İlk bakışta boylu boslu, uzun suratlı, sert görünümlü bir öğretmen kanısı veren Bedelyan, gerek öğrenciye yaklaşımı, gerekse keskin prensipleri nedeniyle, netice alıcı bir hocaydı.
Her öğrencisine ilk dersinde, elindeki kurşun kalemle notanın üst boşluğuna bir düzensiz çizgi çizer, ‘sen şimdi bu çizgi gibisin, doğru bir çizgi haline gelmen için bunun üstünden birçok defa geçeceksin ki bu çizgi kalın ama düz olsun’ diyerek evde çalışmak gerektiğini görsel olarak vurgulardı.
İmtihanlara herkes gibi beni de en titiz şekilde hazırlar, bilhassa Teori imtihanı için Bayan Bedelyan, piyanosu eşliğinde, bizi tek tek alıp işin teorik kısmını anlatırdı.
1963 Aralık olaylarından bir müddet önce, sanırım Haziran ayında girdiğim Keman imtihanından sonra, biraz da maddi durum nedeniyle ve yazın gelmesi sebebiyle, derslere ara verdim.
Bedelyan hocamı son görüşüm, o sıralarda imtihan neticelerini öğrenmek üzere gittiğimde evinde idi. Üst kat olan evin alt katında ise kızı ve damadı (sanıyorum) kalırdı. Evin etrafı bakımlı bir bahçe ile çevriliydi.
Bu topluma müzik eğitimi alanında çok şey katmış olan Bedelyan hocamı saygı ve rahmetle anıyorum….”