CTP-UBP Hükümeti döneminde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan 22 yıllık eğitimci Sedat Kılıç, hükümetin değişmesiyle ayrıldığı görevinin ardından GÖNÜLLÜ okula dönmek istedi, Bakanlık’tan yanıt bile gelmedi.
Sedat Kılıç 19 Ekim 2016 tarihli dilekçesi ile MÜŞAVİR pozisyonunda olduğunu ve 22 yıl Tarih Öğretmeni olarak görev yaptığını, ihtiyaç olması halinde Mağusa ve İskele merkezde, ‘Hiçbir ücret talep etmeksizin- part time’ görev alabileceğini Eğitim Bakanlığı’na bildirdi
Meltem SONAY
CTP-UBP Hükümeti Dönemi’nde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan 22 yıllık eğitimci Sedat Kılıç, hükümetin değişmesiyle ayrıldığı görevinin ardından GÖNÜLLÜ okula dönmek istedi, Bakanlık’tan yanıt bile gelmedi.
Sistemden kaynaklanan ve siyasi partilerin de yanlışlığına işaret etmesine karşın önlem almadığı müşavirlik sorunu çözülmezken, müşavirler de yılladır ‘devlete kambur’ muamelesi görüyor.
‘Devlete kambur’ olmak istemeyen 22 yıllık Tarih Öğretmeni Sedat Kılıç, Hükümet değişikliği ardından Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü görevinin sonlanmasıyla Eğitim Bakanlığı’na başvurdu.
“Hiçbir ücret talep etmeksizin…”
Sedat Kılıç 19 Ekim 2016 tarihli dilekçesi ile MÜŞAVİR pozisyonunda olduğunu ve 22 yıl Tarih Öğretmeni olarak görev yaptığını, ihtiyaç olması halinde Mağusa ve İskele merkezde, ‘Hiçbir ücret talep etmeksizin- part time’ görev alabileceğini Eğitim Bakanlığı’na bildirdi.
“Dilekçeme yanıt dahi vermediler”
“İşsiz bir öğretmenin önünü kesmemek için part- time görev alma talebim oldu” diyen Sedat Kılıç, Eğitim Bakanlığı’na yaptığı dilekçeye yanıt dahi alamadığını ifade etti.
Kamu Reformu ‘raflarda’ kaldı!..
Geçmiş Hükümet döneminde bir yılı aşkın süre Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde görüşülen ‘Kamu Reformu’ olarak adlandırılan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı çalışmalarında sonuna gelinmesine karşın, yasa tasarısı bu hükümet dönemine RAFLARDA kaldı.
Yasa Tasarısı diğer bir çok düzenlemenin yanı sıra, müşavirliği ortadan kaldıracak düzenlemeler de içeriyordu.
Yasa Tasarısı ile kamu görevlisi atamalar, atandıkları kadrolardaki görevlerinin sonlanmasının ardından, eski kadro görevlerine dönüş yapabileceklerdi.