Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, 24-25-26 Şubat tarihleri arasında Dipkarpaz'da Gençlik Kampı düzenledi. Dipkarpaz Belediyesi’ne ait Karpaz Wooden Houses'da konaklayan gençler, düzenledikleri eğitim toplantılarının yanı sıra bölgenin sorunlarını dinleyebilecekleri görüşmeler gerçekleştirdi. Dipkarpaz İlkokulu öğrencilerine bir de sürpriz hazırlayan gençler okulun bahçesinde oyun alanı yaratarak resimler yaptı. Okula kitap, kırtasiye malzemesi de armağan eden gençler keşif yürüyüşleri yaparak doğanın tadını çıkardı. Gençler yemek ihtiyaçlarını da bölgedeki emekçi kadınların hizmetlerden yararlanarak sağladı.
BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞME
Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ile bölge sorunlarını görüşmek için toplantı gerçekleştiren gençler, Karpaz’ı geliştirme projeleri hakkında da bilgi aldı. Coşkun, bölgedeki en büyük sorunun gençlerin iş imkanı bulamaması olduğunu belirtti. Coşkun ayrıca sağlık ocağı olmaması nedeniyle ambulansla hasta taşındığı sırada en fazla ölümün Dipkarpaz’da gerçekleştiğini, bölgede hala evinde doğum yapan kadınlar olduğunu belirtti. Köyün imkansızlıklarını gençlerle paylaşan Coşkun, tek amacının gençlere daha iyi bir belde bırakmak olduğunu söyledi.
MİLLİYETÇİLİK ÜZERİNE…
Milliyetçilik, enternasyonalizm ve örgütlenme üzerine eğitim toplantıları düzenleyen gençler, MYK üyesi Dr. Cemal Mert’in sunumunu izledi. Mert derslerdeki konuşmalarında son dönemde dünyada artan milliyetçiliğin tehlikelerine, kutuplaşmalara ve aşırı sağ partilerin iktidara gelmesinin yaratacağı dalgalara değindi. Enternasyonalizm hakkındaki konuşmasında ise Mert, insan odaklı politikaların üretilmesi ile örgütlenmenin daha kolay yapılabileceğini söyledi.
ARCH HOUSES KONUSUNDA BİRLİKTE MÜCADELE SÖZÜ
CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, MYK üyeleri, örgüt başkanları ve milletvekillerinin de katıldığı kalabalık grupla köyü gezen gençler, Turizm Bakanlığı'nın sebepsiz yere kapattığı Arch Houses hakkında da yerinde bilgi aldı. Gençler bölge halkına bu konuda birlikte mücadele sözü verdi. Dipkarpaz kadınlarının 'ÇATOM' ismiyle üretim yaptıkları yeri ve ürünleri de Dipkarpaz Zeytinyağı Müzesi'nde görme fırsatı bulan gençler, dönüş yolunda Erenköy Lisesi’nde durarak, yanlarında getirdikleri kitapları lise kütüphanesine hediye etti.