DAÜ-SEN ile DAÜ BİR-SEN: “DAÜ için çare, özerk ve demokratik üniversite”

DAÜ-SEN ile DAÜ Bir-Sen, DAÜ Yasası’nın güncellenmesini talep ederek, DAÜ için çarenin “özerk ve demokratik bir üniversite” modeli olduğunu açıkladı.

 

DAÜ-SEN ile DAÜ Bir-Sen, DAÜ Yasası’nın güncellenmesini talep ederek, DAÜ için çarenin “özerk ve demokratik bir üniversite” modeli olduğunu açıkladı.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam başkanlığında oluşacak yeni yönetimden beklentilerinin de de bu yönde olacağını belirten sendikalar, “DAÜ’de hukukun ve adaletin tesis edilmesi, Toplu İş Sözleşmesi düzenine geri dönülmesi, üniversitenin özerk, demokratik bir yapıya kavuşturulması ve şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla yönetilmesi” hedeflerini gerçekleştirme yolunda atacakları her adımda rektörün yanında olacaklarını belirtti.

DAÜ-SEN ile DAÜ Bir-Sen yaptıkları ortak yazılı açıklamada, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun (VYK), dün aldığı bir kararla Prof. Dr. Necdet Osam’ı “Rektör Vekili” olarak atayarak üniversitede yeni bir dönemi başlattığını kaydetti.

DAÜ eski rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın VYK toplantısı sonrasındaki açıklamalarını da eleştiren sendikalar, eski rektörün konuyu mahkemeye taşıyabileceğini savundu. Sendikalar, eski rektörün uygulama ve son rektör seçimindeki tutumunu da eleştirdi.

Sendikalar, DAÜ Yasası’nın yeniden ele alınıp güncellenmesine ve günün rekabetçi koşullarına uygun, DAÜ’yü bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşıyacak, tüm dünya üniversiteleri ile gerçek anlamda rekabet edebilecek yapıya kavuşturacak bir şekle dönüştürülmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Bunun yapılması halinde DAÜ’nün sürekli olumsuzluklarıyla anılan, iktidar kavgalarıyla gündeme gelen bir kurum olmaktan kurtarılacağını kaydeden sendikalar, böylelikle bu yapı içinde bundan sonraki dönemlerde görev alacak akademisyen ve yöneticilerin çok daha başarılı olmalarının, üniversiteye çok daha büyük başarılar yaşatmalarının da koşullarının yaratılmış olacağına işaret etti.

(TAK)

Haberler Haberleri