- Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu 152 imam istihdam edilmesi için münhal açtı. 18 Eylül 2019 tarihli karar ile açılan münhalde “Din İşleri Başkanlığı’nın personel ihtiyaçlarının karşılanması için bazı kadrolarda münhal açıldığı” duyuruldu.
- YENİDÜZEN’e konuşan Din İşleri Başkanı Talip Atalay açılan münhalde önceliğin geçici personelde olacağına işaret ederek “Sadece içten (kurum çalışanlarından) değil, dışardan da münhale katılım olabilecektir” dedi.
- Din İşleri Başkanlığı olarak bir özel üniversiteden “yeterlilik sınavı” yapılması için hizmet aldıklarını anlatan Atalay bu sınavı kazanan ve yeterlilik belgesi alanların münhale başvurabileceğini söyledi.
YENİDÜZEN - ÖZEL
Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu 152 imam istihdam edilmesi için münhal açtı. 18 Eylül 2019 tarihli karar ile açılan münhalde “Din İşleri Başkanlığı’nın personel ihtiyaçlarının karşılanması için bazı kadrolarda münhal açıldığı” duyuruldu.
Münhalle; 2 Öğütmen, 50 Yüksek İmam, 70 İmam ve 30 Müezzin olmak üzere toplam 152 kişi istihdam edileceği açıklandı.
YENİDÜZEN’e konuşan Din İşleri Başkanı Talip Atalay açılan münhalde önceliğin geçici personelde olacağına işaret ederek “Sadece içten (kurum çalışanlarından) değil, dışardan da münhale katılım olabilecektir” dedi.
1996 yılından bu yana kurumda kadrolama olmadığına dikkat çeken Atalay, çalışan 11 personelin kadrolu olduğunu 200 civarında kişinin ise “geçici” statüde çalıştığını söyledi. Bu münhalin geçici pozisyonda çalışanları kadrolama yönünde atılan bir adım olduğunu ifade eden Atalay başvurularda yeterlilik sınavı aradıklarını da belirti.
Din İşleri Başkanlığı olarak bir özel üniversiteden “yeterlilik sınavı” yapılması için hizmet aldıklarını anlatan Atalay bu sınavı kazanan ve yeterlilik belgesi alanların münhale başvurabileceğini sözlerine ekledi. Kurum çalışanı olsun olmasın bu sınava katılan ve belge alanların başvuru yapabileceğini dile getiren Atalay münhale bu yönde baktıklarını anlattı.
152 kişinin istihdam edilmesi için münhal açtıklarını söyleyen Atalay bu münhalle kadroların dolmasını beklemediklerini kaydetti.
Söz konusu münhali eleştiren Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’ndan (KTÖS) ise kısa bir açıklama yapılarak, devletin öğretmen ve okul, hastane gibi ihtiyaçlarına dikkat çekerek “Hastane, okul, yol ihtiyacı yerine cami yapanlar; öğretmen, doktor, hemşire ve kamu görevlisi yerine de 150 tane din görevlisi almak için münhal çıkmakta gecikmedi. Önceliğimiz bu değil, hatırlatmakta fayda var” denildi.