DÖRT KARDEŞLER RESTAURANT

DÖRT KARDEŞLER RESTAURANT

 

 

Zekai Altan

Dört Kardeşler Restoran, adı gibi dört kardeşin işlettiği ve  adını da dört kardeş olarak aldığı bir mekan. Dört Kardeşler, Demirhan (Trifon) köyünde ana yolun üzerinde… Geniş bir araç park alanı vardır. Dar ve uzun bir şerit gibi çardağı ve çardağın sonunda da yol kenarında take away olarak hizmet veren küçük bir büfe. Dört Kardeşler Restoranta çok uzun yıllar önce gitmiştim. Dar ve küçük bir mekandı. Şimdi farklılaştı. Görüntü olarak da mönü olarak da. Hatta servisi de diyebilirim. Çok farklı bir a la carte restorant olarak değil. Ancak ailece ve arkadaş grubu veya yolda seyrederken durak yapılabilecek bir mekan olarak. İç mekan hijyenik ve temiz. Kış mevsiminde servis verebilen bir ortam. Yaz mevsiminde de. Çünkü klimalı. Mutfağı açık ve geniş. Geniş bir tezgah. Arkasında uzun mangallar ve pide fırını. Bar ise Restorant kısmında. Kullanılan malzeme de paslanmaz çelik. Dört Kardeşler Restorant gerçekten istikrarlı bir biçimde büyüdü. Tüm personeli hijyenik ve üniformalı. Zaman zaman hassas olduğum bir konu. Personelin üniformasız olması. Ancak bizim ülkemizde bu o kadar mümkün değil. Havalar çok sıcak. Bu da papyon veya kravat takmak için olanak dışı. Bu sıcaklardan dolayı da bu konuda meslek olarak hoşgörülü olmak gerek. Dört Kardeşler Restorantı beğenirim. Özellikle kardeşlerden biri ve sürükleyici olan Yusuf usta. Başında kepi, mangalın ve mutfağın başında tüm işletmeyi yürütüyor. Zaman zaman da kasanın başında. Kravatı ve şık görünümü ve güleryüzü ile. Tüm kardeşler ve bunlarla beraber personel de oldukça sempatik. Ancak burada iki kardeş kaldı. Yusuf ve Hüseyin. İşlerini severek yapıyorlar. İç ve dış alanda kullanılan masa ve sandalyeler de yenilennmiş ve bu konsepte uygun bir biçimde kullanılıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bu denli istikrarlı bir biçimde yürüyen ve gelişen bu işletmeyi veya bu tür işletmeleri takdir etmemek elde değil. Dört Kardeşler Lezzet Dünyasına ayrı bir tat verir. İstikrarı lezzeti ve servisi ile.

Mönü ve Lezzet
Mönüsü a la carte. Ancak Türk mutfağı ağırlıklı. Soğuk mezeler, pide çeşitleri ve kebap çeşitlerinden düzenlendi. Şu anda kullanılan kart da anlaşılabilir bir biçimde sunuluyor. Fiyatları ile birlikte TL olarak. Dikkatimi çeken beyti kebap. Bazı restorantlarda bunu tatabilirsiniz. Daha çok Türk mutfağını sunanlarda… Doğu kökenli bir yemek. Daha çok bir Türk halk mutfağı. Doğuda ve arap ülkelerinde halk tarafından yenen özel bir yemek. Hafta sonları. Bizim Kıbrıs’taki fırın kebabı gibi. Ben şeftali kebabını sipariş verdim. Eşim de et pirzola. Yanında da basit birkaç meze. Yol kenarında olan mekanın dış alanında yolda seyreden araçları sizi hiç rahatsız etmeden seyredebilirsiniz. Hem de yaz mevsiminde burası oldukça serin. Burası yoldan geçenlerin ve özellikle hafta sonları düğünlerden çıkanların uğrak yeri. Benim verdiğim şeftali kebabı ve eşimin pirzola servisi yapıldı. Ancak daha önce giriş olarak lahmacun tadımı yaptık. Etler taze ve lezzetli. Fazla zaman olmadığı için uzun süreli bir tadım yapamadım.

Beyti Kebap tarifi
Ancak beyti konusunda bu tadı burada daha önce tattığım için birkaç yorum yapmak istiyorum. Beyti kebap Adana kebap gibi hazırlanır. Kıyma ile. Siz de bir beyti kebap yapmak isterseniz şu tarifi uygulayın. Malzeme olarak 4 su bardağı un, 1.5 su bardağı yaş maya, 1.5 su bardağı ılık su, yarım su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 500 gr kıyma, 6 diş sarmısak, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 adet domates, arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber. Yapılışına gelince maydonozu kıyın. Domatesleri rendeleyin. Kıymaya ezilmiş sarmısak domates, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Dört ince uzun köfte hazırlayın. Mayayı ılık suda eritin. Un, tuz, toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açın. Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın. Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz ve domates ile süsleyerek servis edin. Bu da doğuya özgü bir beyti kebap. Dört Kardeşler Restoran’ta ayrıca pide çeşitlerinden lahmacun ve tırnak pideye ve kebap çeşitlerine kadar Türk Mutfağına özgü mönüleri masada servis alarak veya zamanınız yok ise paket servisi olarak alabilirsiniz.

MÖNÜ
İKİ KİŞİLİK
GİRİŞ
LAHMACUN VE ÜÇ SERPME MEZE
ANA YEMEK
BEYTİ SARMA
ÜCRET:37.00 TL
MUTFAK: TÜRK MUTFAĞI

Mönü fiyatları da oldukça makul;
Piliç kebaplar 10-14 TL
Lahmacunlar 2.5 TL
Fırın kebapları tavuklu veya et 14-17 TL
Pideler 9-15 TL
Pizzalar 13-18 TL arası bir adet de kola,
Kebaplar ise 14 ila 20 TL arasında.

Yolunuz düşerse veya ailenizle Lefkoşa’dan çok uzak olmayan bu mekana uğrarsanız bu Türk Mutfağı tatlarını alabilirsiniz.

TEL: 232 47 66 – 0542 856 51 47
ADRES: DEMİRHAN-MAĞUSA ANA YOLU ÜZERİ
KAPASİTE;
İÇ ALAN: 52
DIŞ ALAN: 160
SERVİS SAATLERİ: 10.00-24.00
KAPALI GÜNLER: HER GÜN AÇIK

Dergiler Haberleri