Kemal Mümtazoğlu: Eğitim, Nasıl Planlanmalıdır?

Gençler Yazıyor

Kemal Mümtazoğlu
mumtazoglukemal@gmail.com

 

Sağlık keşmekeşi ve sürekli değişen hükümetlerin sağlık alanındaki problemler için verdiği vaatleri, artık her sıradan vatandaşında ezberlediği, hatta hastanelerde oluşan eziyete, birebir katlandıkları için hükümetlerden bile, daha iyi açıklayıp söyleyebilecekleri seviyeye geldikleri, bir sistemdir KKTC sağlık sistemi. 

Bugüne kadar denediğimiz ve bize göre “ Sağlık alanında yapılması gerekenleri” bir kenara bırakıp,  “Üniversite ve eğitim ülkesi” olmamızı kullanarak, eğitimle sağlığı birleştirip bir takım planlar ortay koymalıyız, belki’ de.

Planlı programlı bir şekilde, genç neslimizi kullanarak ülkemiz adına genç doktorlar, hemşireler, mühendisler ve sağlık alanında çalışacak nitelikli personeli çıkartmalıyız ortaya ki’ sağlık alanında en azından birçok konuda olduğu gibi, personel ihtiyacı açısından dışa bağımlı bir ülke konumunda olmayalım.

Ülkemizde bu kadar çok üniversite mezunu varken ve büyük bir kısmının da yıllarca avuçla para döküp, emek verip okuduğu bölümle ilgili, bir işi yapamaması ciddi bir işsizlik ve motivasyon sorununu ortaya çıkarmaktadır.

Bu tip sıkıntıları yaşamak yerine, daha planlı bir şekilde ülkemizin de kanayan bir yarası olan, sağlık alanında bulunan eksik noktalarımızı tespit edip, genç arkadaşlarımızı bu bölümleri okumaya teşvik etmeliyiz’ ki, hem bu genç arkadaşlarımızın boş yere tonla para harcamalarını engelleyelim, hem’ de sağlık alanındaki açıklarımızı kapatmaya çalışalım.

Tabii böylesi bir uygulamayı hayat geçirmek ve uygulamak için “ Eğitim Adası “ olmamızın bir gerekliliği olarak, hep beraber eğitim nasıl planlanmalıdır, önce onu öğrenmeliyiz.