KKTC’nin yeni ismi ne olsun?

“KKTC sonsuza dek yaşatılacak” söylemlerini her daim dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2012’de çözüm olmaması durumunda yeni anayasa, yeni yasalarla yola devam edileceğini, devletin adının bile değişebileceğini açıkladı. Er

 

 

“KKTC sonsuza dek yaşatılacak” söylemlerini her daim dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2012’de çözüm olmaması durumunda yeni anayasa, yeni yasalarla yola devam edileceğini, devletin adının bile değişebileceğini açıkladı.

Eroğlu isim değişikliğine gidilirse devletin adının, “Kuzey Kıbrıs Türk Devleti“ veya “Kıbrıs Türk Devleti” olabileceğini söyledi.

Eroğlu’nun bu açıklamalarına yer veren Milliyet Gazetesi, internetteki birçok yoruma da yer verdi.

İşte olası yeni isme karşılık ilginç yorumlar, öneriler:

 

- Bizim devletin adı: Türkiye Cumhuriyeti ise Kıbrıs’taki devletin adı: Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmalı.

- Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük vilayeti olsun. "Kuzey Kıbrıs Büyükşehir Belediyesi" gibi resmi hizmet binaları olsun ve Yüce Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet versin.

- Bağlayın Türkiye Cumhuriyeti'ne olsun bitsin ya... Dünya tanımış olur... Verin plakayı da 82 olarak oldubitti işte...

- "Türk"ü eksik etmeyin de ne koyarsanız koyun.

- Dünyanın seni tanıması için uğraşsan daha iyi değil mi? KKTD olunca işler çözülecek mi?

- Kuzey Kıbrıs’ta her şeye yeni yılla birlikte %30 zam geldi, halkın beli büküldü, insanlar mutsuz ve umutsuz, tüm işler tanıdık vasıtasıyla oluyor, yollar hâlâ kazılıyor, trafik keşmekeşi ise devam ediyor, toplu taşıma sistemi ise yok, evet; İSİM DEĞİŞİKLİĞİ ÇOK GEREKLİYDİ ÇOOK!

- "Kıbrıs Türk Cumhuriyeti" daha iyi. Bakarsınız ileride Kıbrıs'ın tamamı bizim olur. O zaman yeni bir adaya gerek kalmaz.

- Ciddi olun, böyle olsa ne yazar, şöyle olsa ne yazar tam tamına 40 yıldır kandırmaca

-Kıbrıs Türk Devleti beni heyecanlandırdı.

- 82. il olsun. konu kapansın.

-Kıbrıs Türkistanı olsun...


“Değişmem diyen odun kafalıdır”

 “Talat değişti” söylemlerine 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yanıt verdi:“Taş bile değişir. Ben değişmem diyen ya yalan söyler, ya da odun kafalıdır.”

Yurdagül Beyoğlu’na verdiği mülakatta Talat, hayatı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, ‘Talat değişti’ söylemlerini de yorumladı. İşte Talat’ın o sözleri:

“Taş bile değişir. Ben değişmem diyen ya yalan söyler, ya da odun kafalıdır. Tabi ki çok şey değişti. Bizim gençliğimizde dünya iki kutupluydu. Sosyalist sistem vardı. Amerika ile yarışan süper bir güçtü sosyalist sistem. Bugün tek kutuplu ve egemen güç ABD. O günün politikasıyla bugünün politikası nasıl aynı olacak? Talat değişti elbet. Bundan sonrada değişecek. Ruhu nedir Talat’ın ona bakmak lazım. Talat’ın ruhu halkına karşı sevgiyle doludur. Halkına, günün koşullarına göre politikalar geliştirmektedir. Dünyada odun çok ve odunluk yapacaksak bize ihtiyaç yok zaten.

 


Vakıflar Bankası’nda münhal bilmecesi

Vakıflar Bankası avukat istihdam etmek için münhala çıktı.  Ancak münhala Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu’nda olan bir avukatında başvurduğu iddiaları, hem banka da hem de hukuk çevrelerinde rahatsızlık uyandırdı.

Etik olarak Yönetim Kurulu’nda bulanan birinin bankanın münhalına başvurmasının doğru olmayacağı bu çevreler tarafından dile getiriliyor. 


Yeni bir yıl daha

“Bir yıl daha çabucak geçti, bitti.  

“2011’i de kaybettik. Yenisi geldiğinden eskisinin hükmü yoktur” mu diyeceğiz?

Yok yok demeyiz. Acısıyla tatlısıyla sözünü edeceğimiz çok şey var geçmiş yılla da ilgili.

Hatta aradan birkaç yıl geçince,  hatırlayacağız bazı şeyleri.  “Şöyle denmişti ama böyle olmuştu” diyeceğiz belki de.   “Hatırlar mısınız ? 2011’de şöyle şöyle olmuş, şöyle şöyle nutuklar atılmıştı” bile diyeceğiz.  Üzerinden zaman geçince biraz, gerçeklerle yüzleşeceğiz bir kez daha.  Belki de, yıllardır olduğu gibi yine acımsı bir tebessüm oluşacak suratlarımızda. Ve belki de “Gene kandırıldık” bile diyeceğiz.

Her yeni yıl geldiğinde olduğu gibi 2012’ye de ‘umut’larla girdik. En azından ‘umut’ tazeledik. Karmakarışık kafalarımızın yeni yılla birlikte birazcık da olsa ışığa kavuşmasını diledik ve alışılmış laflarımızı tekrarladık:

“Yeni yılınız kutlu, mutlu, sağlıklı olsun”

veya

“Yeni yıl herkese mutluluk, sağlık ve barış getirsin” gibi”.

ERDİNÇ GÜNDÜZ

 


Bir hengamenin sonu ve bir ödül

“Sayın Başbakan istediği kadar;

2011’de kendilerine göre “bazı gelişmelerin”;

 “2012’nin çok daha güzel olacağının habercisi” olduğunu söylesin…

Görülen köy kılavuz istemiyor işte…

Geçen sene Ocak ayı bile bundan daha kötü değildi ve 2011 yılı da 2012’nin ne kadar sıkıntılı olacağını bağıra bağıra haber veriyordu.

Buna rağmen geçtiğimiz yıl Ocak ayı sonunda kamuoyu öfke ve tepkisi zirveye ulaşıp önce 28 Ocak, sonra da 2 Mart mitingleriyle görkemli bir kitle protestosuna dönüşürken;

Neden, 2012’ye çok daha kötü şartlarda, daha büyük bir geçim derdi ve düşen yaşam kalitesiyle girmekte olan Kıbrıslı Türk toplumu artık meydanları dolduracak bir kitlesel tepkiyi ortaya koyamıyor?”

 

ALİ TEKMAN

 


 

Merry christmas be gombaro... Happy da new year

 

“Gecenin mahmurluğu ile kalkıp, netten gazetelere göz atınca, dünkü günün sıkıcı bir gün olduğuna karar verdim…

Her sene aynı lâfları konuşmanın, hayatta yeni bir sayfa açma ile ne ilişkisi olabilir? Her yıl olduğu gibi gene piyangonun büyük ikramiyesi, akşamdan kalmanın sorunları, soda mı içsek, panadol mu “aytışması”, “akşam televizyonda ne vardı “, “geçtiğimiz yıl kötüydü, yeni yıldan ne bekliyoruz?” muhabbetleri ile her 365 günde bir aynı şeyleri konuşmanın “yeni” nesi olur ki?

2012’de dünya batacak mı? Maya Takvimi, doğru muydu? Nostradamus hazretleri, ne buyurmuştu?

Modern büyücüler (orta çağda olsak, bunları yakarlardı ha!) ne hikmetler yumurtluyorlar? Her sene aynı? Nesi “yeni”?”

 

NAZIM BERATLI

 


 

“Kudret Özersay’ın tüm söyledikleri Meclise ve halkın egemenliğine saygısızlık edenleredir.”

 

Tahsin Ertuğruloğlu’nun tweet’inden…

 

***

Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi’nin 'beni temsil etmiyorlar, iradesizler' deyip karaladığı vekiller AB uyumu için birlikte çalışıp oy birliği sağladı.”

 

Özdil Nami’nin tweet’inden

 


 

“Kayınpederim Kamu Hizmetleri Komisyonu Başkanıydı. Yıllar sonra çözdüğüm Eroğlu herhalde şu hesabı yapmıştır. Damadı müsteşarı olursa Başbakanın kayınpederi mecburen Başbakanın kamu hizmeti komisyonunun alacağı kararlarda tayin, terfilerde Başbakanın istekleri doğrultusunda karar verme mecburiyetinde kalacak.”

 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU (DGP Başkanı)

 


“Bizler Sorunların silahsız olarak çözülmesi için barışçıl yollara olanak tanınmasını, silahlı çatışmaları sonlandıracak her türlü görüşme sürecinin önünün açılmasını talep ediyoruz.

Bizler, Uludere başta olmak üzere kirli savaşın uzantısı olan tüm faili meçhullerin sonuçlandırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

 

Murat KANATLI (YKP Yürütme Kurulu Sekreteri)

 


 

 

Başbakan İrsen Küçük, UBP hükümetinin her alanda yaptığı zamların ardından Serdar Ortaç’la 2012’ye girdi

 

 

 

 

 

 

 

Arşiv Haberleri