Lefkoşa Halk Dansları Festivali başlıyor

Çağlayan Parkı’nda gerçekleşecek Lefkoşa Halk Dansları Festivali, 23-27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak

“11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali”, 23-27 Ağustos tarihleri arasında Çağlayan Parkı’nda yapılıyor.
Festival öncesinde, bölgesinin eski ruhunu yeniden yaşatabilmek için 21 ve 22 Ağustos tarihlerinde Çağlayan Parkı’nda sinema geceleri düzenlenecek.
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB), festivali, Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün desteği ve kültür sanat dernekleri ASDER, FOGEM, FOLKDER, Gençlik Merkezi, GÖÇTAŞ, HASDER ve TUFAD’ın katkılarıyla gerçekleştiriyor.
LTB’de düzenlenen basın toplantısında festival hakkında bilgi verildi. Dernek temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu birer konuşma yaptı.
Bu yılki festivalin koordinatörlüğünü üstlenen FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci de festival programı hakkında bilgi verdi. 

Döşemeci: “Çok kısıtlı imkanlarla büyük bir işbirliği ruhu içerisindeyiz”
Salahi Döşemeci, 23 – 27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festival öncesi Çağlayan bölgesinin eski ruhunu yeniden yaşatabilmek için 21 ve 22 Ağustos tarihlerinde Çağlayan Parkı’nda “Sinema Geceleri” yapılacağını belirtti.
Festival süresince ayrıca 24 – 25 Ağustos tarihlerinde arasında Streetball Turnuvası düzenleneceğini söyleyen Döşemeci, spora ilgi duyan gençlerin de festivale dahil edilmesi hedefiyle organizasyonları çeşitlendirdiklerini dile getirdi.
Döşemeci, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm gösterilerin Çağlayan Park’ta yapılacağını belirterek, Güney Kore, Meksika, İspanya ve Türkiye’den gelen konukların yanında Lefkoşa’da faaliyet gösteren 7 derneğin halkoyunları ekipleri, dans grupları ve müzik gruplarının festival süresince performanslar sergileyeceğini söyledi.
Festivalin her yıl daha da gelişerek kente ve ülkeye yaraşan bir şekil almasını temenni eden Döşemeci, çok kısıtlı imkanlarla ama büyük bir işbirliği ruhu içerisinde gerçekleştirilecek organizasyona emek veren herkese teşekkür etti.

Eroğlu: “Kurumlar arası işbirliği ve yardımlaşmanın güzel bir örnek”
Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ise, gerek belediye, gerek ise sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde gerçekleştirilen bu organizasyonun kurumlar arası işbirliği ve yardımlaşmanın güzel bir örnek olduğunu belirtti.
Her alanda olması gereken bu yardımlaşma ruhunu kendilerinin en güzel şekilde sergilediklerini ifade eden Eroğlu, amaçlarının yurtdışından gelen katılımcı gençlerin ülkeyi en iyi şekilde tanıyıp, ülke gençleriyle kardeşlik köprüleri kurmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Eroğlu, Lefkoşa halkının da bu festivale sahip çıkmasını temenni ederek, desteklerinden dolayı Başbakan Hüseyin Özgürgün’e teşekkür etti.

Harmancı: “Lefkoşa’nın ruhunu yeniden yaşatmayı amaçlıyoruz”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, güzel bir olaya imza atmanın onurunu yaşadıklarını kaydederek, “Özellikle dernekler arası işbirliğinin bu kadar kıt olduğu bir coğrafyada 7 derneğin biraraya gelerek festivaline sahip çıkması büyük bir gurur ve onurdur” dedi.
Festivalin Lefkoşa’da yapılıyor olmasının kendisi için de ayrı bir heyecan yarattığını söyleyen Harmancı, bir süre yapılmayan festivalin geçen yıl derneklerle işbirliği içerisinde yapılıyor olduğunu belirtti. Harmancı, festivalin halk tarafından da benimsenmesi temennisinde bulunarak, Çağlayan Parkı’nı yeniden canlandırmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
Harmancı, geçen yıl çok başarılı geçen festivale bu yıl eklemeler yaparak katılımı ve başarıyı artırmayı umduklarını belirtti.
Lefkoşa’nın ruhunu yeniden yaşatma ve insanların eğlenmesine vesile olmayı amaçladıklarını ifade eden Harmancı, ülke kültürünün önemli bir parçası olan halk danslarının yanı sıra, açık hava sinemasını anımsatmayı ve atıl durumundaki basketbol sahasını canlandırmayı istediklerini söyledi.
Harmancı, “Bu festivalde, Budak Pastanesi ve Anibal ruhunun yaşatılmasını arzuluyoruz” dedi.

 

 

Yaşam Haberleri