Didem MENTEŞ
2008 yılından beri “sahtekarlık” suçu başta olmak üzere benzer davaları bulunan kadın zanlı K.D.S, marketten aldığını iddia ettiği deniz botu, bebek bezi ve mamasını marketlere geri iade ederek sahtekarlıkla para temin ettiği iddiasıyla tutuklandı.
Girne’de iki ayrı markete girerek, 2 adet şişme bot ve 3 adet bebek bezi ile 4 adet bebek mamasını, daha önce aldığını söyleyip iade ederek toplamda 587 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiği iddia edilen zanlı K.D.S. dün mahkemeye çıkarılarak davaları görüşülünceye dek 45 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
2008 yılından beri “sahtekarlık” suçu başta olmak üzere benzer davaları bulunan kadın zanlı K.D.S, Temmuz ayı içerisinde marketten aldığını iddia ettiği deniz botu, bebek bezi ve mamasını marketlere geri iade ederek sahtekarlıkla toplam 587 TL’yi temin ettiği iddiasıyla tutuklandı.
“Sahtekarlıkla para temini”
Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Akyener, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru İbrahim Varol’u mahkemeye tanık olarak dinletti. Varol, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Varol, zanlı K.D.S.’nin 11 ila 18 Temmuz 2017 tarihinde iki ayrı markette meydana gelen “sahtekarlıkla para temini” suçlarıyla ilgili tutuklandığını açıkladı.
25 Ekim 2008’den beri “Başkasının kimliğine bürünmek ve Sahtekarlıkla para temini” suçlarından 4, “İthale-i lisan”, “Kasti hasar”, “Oteller yasasına Aykırı Hareket” suçlarında 1’er, “sahtekarlıkla para temini” suçlarından 34 ve “sirkat” suçlarından ise 4 ayrı meselesi olduğu belirtildi
Toplam 587 TL
Varol, 11 Temmuz’da sanığın Girne’de faaliyet gösteren Kar Market isimli işyerine giderek, marketin deniz reyonundan ücret ödemeden almış olduğu 2 adet İntex marka şişme botu, marketteki kasiyere 10 temmuz tarihinde aldığını söyleyip, iade ederek sahtekarlıkla 193 TL nakit para temin ettiğini söyledi. Varol, zanlının, 18 Temmuz’da ise Nus-Mar isimli markete giderek, marketin bebek reyonundan ücret ödemeden almış olduğu 3 adet Prima bebek bezi, 4 adet Milupa Aptamil bebek mamasını, marketteki kasiyere aynı gün aldığını söyleyip, iade ederek sahtekarlıkla toplam 394 TL,6 para temin ettiğini belirtti.
Eski davaları
Zanlının 26 Temmuz’da Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yapmaya çalıştığı esnada tespit edilerek tutuklandığını aktaran İbrahim Varol, zanlının 25 Ekim 2008’den beri “Başkasının kimliğine bürünmek ve Sahtekarlıkla para temini” suçlarından 4, “İthale-i lisan”, “Kasti hasar”, “Oteller yasasına Aykırı Hareket” suçlarında 1’er, “sahtekarlıkla para temini” suçlarından 34 ve “sirkat” suçlarından ise 4 ayrı meselenin Savcılık aracılığıyla mahkeme huzuruna getirildiğini söyledi. Varol, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlı K.D.S’nin KKTC vatandaşı olduğunu dolayısıyla davaları görüşülünceye dek cezaevine gönderilmesini talep etti.
Zanlı: “4 yıldır suç işlemedim”
Mahkeme, polis memurunun talebi üzerine zanlı K.D.S.’ye söz hakkı verdi. Mahkemede yalvarır şeklinde konuşan K.D.S. şunları söyledi: “4 yıldır suç işlemedim. Çok pişmanım. En ufak bir hata yapmayacağım. Çocuğumu ben büyütmek istiyorum. Ne olur bana yardımcı olun. Son bir şans istiyorum. Bir daha asla yapmayacağım, uygun bir teminata bağlayın. Karşınıza bir daha gelirsen ağzımı dahi açmayacağım”
45 gün cezaevi
Yargıç Mesut Mesutoğlu da huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, zanlının ilk nazarda söz konusu suçlarla bağlantısı olabileceğine vurgu yaptı. Sahtekarlıkla para temini suçları ülkede giderek artış gösteren ve toplumun huzurunu rahatsız eden suç türlerinden olduğuna değinen Yargıç, zanlı K.D.S.’nin davalarında hazır bulunması maksadıyla 45 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. Mahkeme kararı ardından zanlı K.D.S gözyaşı dökerek, mahkeme dışında isyan etti.