Mağusa İnisiyatifi’ne Kıbrıs Üniversitesi’nden Ödül

Kıbrıs Üniversitesi’nin toplumsal ve kültürel alanlarda katkı sağlayan kurum veya kişilere her yıl verdiği ödüle bu yıl Mağusa İnisiyatifi layık görüldü.

 

Kıbrıs Üniversitesi’nin toplumsal ve kültürel alanlarda katkı sağlayan kurum veya kişilere her yıl verdiği ödüle bu yıl Mağusa İnisiyatifi layık görüldü.

Ödül töreni 2 Haziran 2016 tarihinde üniversitenin yeni kampüsünde yapıldı.

Ödül töreninden önce bir araya Mağusa İnisiyatifi aktivistleri İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ile biraraya geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörünün de hazır bulunduğu toplantıda, Mütevelli Heyeti Başkanı Demirtaş, gerek DAÜ gerekse de Kıbrıs Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını ve Mağusa İnisiyatifi'nin de bu işbirliğinde olumlu rol oynayacağını söyledi. En erken zamanda üç üniversiteyle tekrardan biraraya gelme hedefiyle sözleştik. Toplantıda DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Uğur Ulaş Dağlı da hazır bulundu. Uğur Ulaş, İzmir Ekonomi Üniversitesiyle daha önce işbirliği yaptıklarını ve bunun devam etmesi gerektiğini belirtti.

Ardından ödül törenine geçildi. Cübbeleriyle törene katılan Kıbrıs Üniversitesi senatör ve dekanlarının farklı bir atmosfer kattıkları törende salonda büyük bir katılım izlendi.

Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Constaninos Christofides’in yaptığı konuşmada iki toplumun yakınlaşmasını büyük önem verdiklerini ve bu alanda çalışma yapan Mağusa İnisiyatifi’ni uzun süredir takip ve takdir ettiklerini, bundan dolayı da bu ödüle layık gördüklerini sözlerine ekledi. Christofides bu ödüle ilk kez Kıbrıslı Türklere verildiğine de vurgu yaptı.

Mağusa İnisiyatifi adına ödülü alan Dr. Okan Dağlı ise konuşmasında “Adamızın on binyıldan fazladır var olan insanlık tarihinde birçok medeniyete, uygarlığa, dine ve kültüre ev sahipliği yaptığının bilinci içindeyiz. Tüm bu bilinçle sizlere bu adanın uzun yıllardır Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar arasında paylaşım kavgasının yaşandığı bir ada olmayı hakketmediğini söyleyebilirim. Bu adada binyıllardır muhteşem bir geçmişe imza atan ve medeniyetleri yaratan, yaşatan toplumların genlerini ve kültürlerini taşıyan bizler bunun bilinci ile hareket etmediğimizden dolayı bu adada birçok acının yaşanmasından da sorumlusuyuz. Bu sorumluluktan kurtulmanın yegane yolu bu acıların tekrardan yaşanmaması için ayrılıkçı, şöven ve nefret söylemi içeren düşünceye karşı durmaktır. Toplumlarımızın ve insanlarımzın dinler ve uluslar ötesi bir anlayışla bu adada hep birlikte barış ve huzur içinde yaşamasını sağlayacak düşünce ve anlayışları geliştirmektir. Bu anlayışları geliştirmek de empati duygumuzun gelişmesiyle beraber, herkesin kimliğini oluşturan değerlere saygı göstermekten geçmektedir” dedi .
Törende Mağusa İnisiyatifi’ni tanıtan kısa bir video gösterimi de oldu. Tören bir kokteylle sona erdi.

 

Dünya Haberleri