ÖĞRETMENLERDEN ÇAĞRI

KTÖS ve KTOEÖS, ortak basın açıklamasında, Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ü, “Eğitim üzerinde siyaset ve şov” yapmakla suçladı, eğitimde çözüm bekleyen sorunları sıraladı. Ortak açıklamanın tam metni şöyle; EĞİTİM ÜZERİNDEN SİYASET VE ŞO

 

 

KTÖS ve KTOEÖS,  ortak basın açıklamasında, Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ü, “Eğitim üzerinde siyaset ve şov” yapmakla suçladı, eğitimde çözüm bekleyen sorunları sıraladı.

Ortak açıklamanın tam metni şöyle;

 

EĞİTİM ÜZERİNDEN SİYASET VE ŞOV YAPILMAYA DEVAM EDİLMEKTEDİR.


     “İşbirlikçi UBP Hükümeti ve onun Eğitim Bakanı Sn. Kemal Dürüst eğitimi, şov yapma ve siyasi gelecek için yatırım olarak görmektedir. Dağlar gibi biriken eğitim sorunlarını çözme yerine kamusal eğitimi her geçen gün daha geri götürerek özel okulların reklamlarını yapma peşindedir. Bizler toplumsal sorumluluğumuz gereği bu sorunları tekrardan hatırlatmak ve çözüm yolu bulunması için baskı unsuru olmaya devam edeceğiz. Buna göre;

1.     Eğitime ayrılan bütçe gözden geçirilecek. Eğitim bütçesinin %70’inin özel okullara ve üniversitelere verilmesi engellenmelidir.

2.     Okullara cari bütçe ayrılmalıdır.

3.     Müfredat ve kitaplar yerelleştirilerek, zamanında okullara gönderilmelidir. İthal derslere son verilmelidir.

4.     Ülkeye giren nüfus kontrol edilmeli, kaçak nüfustan kaynaklanan kalabalık sayılı okullar ve plansız eğitime son verilmelidir.

5.     İlk ve orta dereceli okullarda devam eden öğretmen eksikliği, artırılan öğretmen kadroları ile takviye edilerek okullar öğretmensiz bırakılmamalıdır.

6.     Öğretmen nakillerinde partizanca görevlendirmelere son verilmelidir.

7.     Müdür ve müdür muavinliği münhalleri derhal açılarak okullar yöneticisiz bırakılmamalıdır.

8.     Öğretmenleri UBP’li, UBP’li olmayan diye ayırıp bakanlıkta veya okullarda görevlendirmeye son verilmelidir. Seçimlerde bayrak salladı diye öğretmenler arasında ayırımcılık yaparak, görevlendirme yapılması partizanlığın dik alasıdır ve öğretmenleri kimin oturtup para verdiğine en güzel örnektir.

9.     Geçici öğretmen atamalarında başarı ve tecrübelerinin dışlanarak, partizanca görevlendirme yapılması kabul edilemez.

10.                       Okullarımızdaki hademe eksikliği derhal giderilmelidir.

11.                       Okul öncesi okullarda görev yapması gereken öğretmen yardımcısı münhalleri açılmalı ve kadrolu olarak görev alacak personel atanarak kaçak çalışmaya son verilmelidir.

12.                       Okullardaki inşaatlar öğrencilerin hayatında kastedecek şekilde devam etmektedir. Bunun için iyi bir planlama yapılıp tedbirler alınmalıdır.

13.                       Tuvaletsiz veya 100 öğrenciye 1, 55 öğretmene bir tuvalet düşen okullar Eğitim Bakanlığı’nın ayıbıdır.

14.                       Okul önlerinde ve çevrelerinde öğrencilere kötü alışkanlık kazandırabilecek, veya sağlıksız beslenmelerine neden olan işyerleri sürekli denetlenmelidir.

15.                       Okul giriş ve çıkış saatlerinde, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde okula gelişlerinde yardımcı olacak yeterince trafik polisi düzenli olarak bulundurulmalıdır.

16.                       Okul taşımacılığının hurda araçlarla ve balık istifi şeklinde yapılmasına göz yumulmamalıdır.

17.                       Yetersiz yatırım veya eksik altyapı nedeni ile okullardaki atölye, laboratuar ve spor alanları gözden geçirilerek gerekli yatırımlar yapılmalıdır.

18.                       Kuran kurslarına öğrenci taşımacılığı için para bulan Eğitim Bakanlığı’nın spor karşılaşmaları ve eğitim aktivitelerine öğrencileri taşımak için ailelerin cebine el uzatması tam bir çifte standarttır.

19.                       Okulların telefon ücretleri bakanlık tarafından ödenmelidir.

20.                       Birleştirilmiş sınıflı okullarda, Karpaz’daki okullarda ve zorunlu ders saati üzerinde ders yapan öğretmenlerin iki yıldan beri ödenmeyen ek ders ücretleri, kira tahsisatları sorumlu öğretmen ödenekleri derhal ödenmelidir.

21.                       Partizanlığın dik alası olan bedel ödenmeden kazanmayı öğreten “Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü’nün” keyfi bir şekilde değiştirilmesi kabul edilemez.

22.                       Bakanlık çalışanlarının ve denetmenlerin yıllardan beri devam eden barem, maaş ve özlük hakları konuları yasal bir çözüme kavuşturulmalıdır.

23.                       Çifte kadro uygulaması ile öğretmenlerin birbirinden uzak yerleşim yerlerine yolluk ödenmeden görevlendirilmesi ile yaşanan çarpık uygulamaya son verilmelidir.

24.                       Yasa gereği ders yılı başında ödenmesi gereken ders yılı hazırlık ödeneğinin bölünerek parça parça ödenmesi öğretmenlere hakarettir.

25.                       Din dersi öğretmeni adı altında Türkiye’den öğretmen getirilmesi kabul edilemez. Ülkemizde yetişmiş ve işsiz olan yüzlerce öğretmen olması bu dayatmanın art niyetli olduğunu ortaya koymaktadır.

26.                       Bakanlık kadrolarının münhal ilan edilmeden partizanca doldurulması UBP zihniyetinin en güzel örneğidir.

27.                       Mesleki Teknik Öğretimde atölye şefleri atanmamakta, uygulamalı ders yapısı ortadan kaldırılmakta ve öğrenci profili düşürülmektedir.

28.                       YÖK ile imzalanan Türkiye’deki üniversitelere GCSE ve A Level ile öğrenci alınması uygulamasının partizanlığa alet edilerek topluma duyurulmadan üniversite kontenjanlarının gizlice dağıtılması kabul edilemez.

29.                       Tüm yarışmacı sınavlara son verilmelidir.

30.                       Son dönemlerde Türkiye’deki AKP Hükümeti’nin etkisiyle ülkemizde şeriat özlemi içinde olanların okullara sızmalarına yönelik girişimler ve arkasında yatan güçler üzerine kararlılıkla gidilmelidir.

Yüzlerce çözüm bekleyen sorun dururken Sn. Bakan’ın basın önünde şov yaparak siyasi geleceğine yatırım yapması ülkemizin nasıl yönetildiğinin en açık örneğidir.

Bizler toplumsal sorumluluğumuzun bilinciyle parasız, bilimsel, demokratik eğitim sistemi yerleşene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arşiv Haberleri