Sesini yardıma adadı

Sesini yardıma adadı

Filiz Uzun

Bazen tanrının bazı insanlara bonkör davrandığını düşünüyorum ben. Ya da elçi olarak hayata gönderildiklerini. O yüzden bir çok özelliği beraberinde veriyor bazı sevdiği kullarına. Güzel bir yüz, güzel bir kalp, yardımsever bir gönül, zeka ve güzel bir ses. Bunların hepsini barındırıyor bu haftaki konuğum sevgili ses sanatçısı Bahar Gökhan.

Güzel kalbi yüzüne yansımış bir sanatçı. Bir dönem aldığı Meme Kanseri teşhisini için  “yaşamam gereken bir dönemdi. Ve bundan dersler çıkarıp o dönemi 2. hayatım olarak kabul ettim” diyor. Kendini ve sesini bu hastalara yardım etmeye adamış bir sanatçı. Tüm konserlerinin gelirlerini de yardım derneklerine bağışlıyor. Yapmış olduğu üç albümünün gelirlerini de.
Son albümü “Aşk Olsun” u dinleyenler olmuştur bence. Ama dinlemeyen varsa almanızı tavsiye ederim. Amatör ruhla yapılmış profesyonel bir albüm. Fotoğrafından, kostümlerine, müziklerinden sesine kadar her şey çok güzel. Albüm gelirinin tamamı 6 derneğe kalacak. Bir sanatçı için ne büyük bir mutluluk.
Ben albümü dinledim ve hakikaten gurur duydum. Bahar Gökhan’ın çok büyük bir ses olduğunu düşünüyorum. Böyle sanatçılarımız olduğu için de mutlu oldum. Ayrıca çok da şaşırdım doğrusu. Adamızda bir çok otelde düzenlenen gecelerde davet aldığını ya da buralarda konserler verdiğini hiç duymadım. Astronomik rakamlarla Türkiye’den getirtilen ses sanatçılarından on parmak daha üste bir ses.

Dinlemeyenler mutlaka alınız Bahar Gökhan’ın Aşk Olsun albümünü. Hem müzik ziyafeti çekin kendinize hem de çorbada tuzunuz olsun.  Merak edenler you-tube’dan Aşk Olsun parçasını dinleyebilirler. Benim de albümdeki favori parçam. Bence de Bahar Gökhan, Aşk Olsun! 
 

F.U: Kendinizi tanıtır mısınız?
B.G: Ben Bahar Gökhan. Evliyim ve iki kız annesiyim. Müzik sevgisi bende ilkokul yıllarında başladı. Ailemde de herkes müziğe sevdalıydı. Annem devamlı evde sanat müziği dinlerdi. Eğitim hayatım boyunca da ilkokul, ortaokul ve lise dönemlerinde okul korolarında yer aldım. Üniversite için Ankara’ya gittiğim yıllarda da müziğe ilgim hiç azalmadı.

F.U: TRT korosuna da girdiniz sanırım?
B.G: Evet, öncesinde Çankaya Belediyesi korosuna girdim. TRT'nin değerli hocaları Ziya Taşkent ve Fevzi Demirkol gibi ünlü hocalarla çalışma şansı buldum. Türk Sanat Müziği dersleri aldım. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Ziraat Mühendisi unvanıyla mezun olduktan sonra, Antalya’da TRT Türk Sanat Müziği ses yarışmasında 3. Oldum.


F.U: Aileniz mühendis mi yoksa ses sanatçısı mı olmanızdan yanaydı?
B.G: Mühendis olmamdan yanaydı. Ve bir seçim yapmamı istediler. Eğitim aldığım Ziraat Mühendisliğine devam ettim ama müzikten hiç kopmadım. Sanat insan hayatında olmazsa olmazdır.

F.U:  Üniversite bitti. Sonrasında ne yaptınız?
B.G: Evlendim ve 4 yıl daha Ankara’da yaşadık. Daha sonra eşimde Kıbrıs’lı olduğundan Kıbrıs’a döndük.

F.U: Kıbrıs’ta müzik yapmaya nerede başladınız?
B.G:Adaya döndükten sonra 2000 yılında Girne Belediyesi’nin düzenlediği TSM ses yarışmasına girdim ve 1. geldim. Kıbrıs’ta müzik hayatım da  konserlerim de 2001 yılında başlamış oldu. Kıbrıs’ta var olan ve sanatçı yetiştiren koroların tümünde solist olarak yer aldım. 2008 yılından beri de kendi konserlerimi vermeye başladım.

F.U: Tek ödülünüz ve Birinciliğiniz bu değil sanırım?
B.G: Hayır değil, 2002 yılında Halkın Sesi Gazetesi  Kanal T' nin düzenlediği Yılın En İyileri yarışmasında ‘Yılın En İyi Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı ‘seçildim. 2003 yılında TC Büyükelçiliği katkıları ile TRT Sanatçıları ile Ankara’da Arı Stüdyolarında ‘Kıbrıslı Bestecilerle ELELE KONSERİ’nde ‘Kıbrıs’ı temsil etmiştim. 2011 yılında da ’ Yılın en iyi Türk Sanat Müziği Sanatçısı’ seçilmiştim. 6 Aralık 2012 tarihinde KKTC’de ilk kez düzenlenen Avrupa Gazeteciler Derneği ödül töreninde Yılın En İyi Sanatçısı  unvanına layık görülmüştüm.

F.U: Sizi hep yardım amaçlı verdiğiniz konserlerle biliyoruz. Yardım amaçlı verdiğiniz konserlerden bahsedebilir misiniz?
B.G: Evet her zaman konserlerim bir dernek ya da kuruluşa yardım amaçlıdır. SOS Çocuk Köyü yararına, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Ve Kanserle Savaş Vakfı yararına, Lefkoşa Vakıf Anaokulu yararına ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına birçok konserler verdim.

F.U: Kanal T de programınız da var. Müzik programı mı yapıyorsunuz?
B.G: 2008 yılından beri Kıbrıs’ın ilk özel televizyonu Kanal T’de her Pazar saat 20.00’da canlı yayınlanan YAŞAM SANATI adlı programı hazırlayıp sunuyorum.  Sanatçı dostlarımı ağırladığım bir  program benim  ilk göz ağrımdır. 2. Tv programım ise şubat 2012‘de başlayan ve sanatçı arkadaşı Erkan Dağlı ile birlikte hazırlayıp sunduğumuz  yine Kanal T’de yayınlanan İKİ KELİME adlı müzikli sohbet programıdır.


F.U: Yardım konserleri dışında başka konserleriniz de oldu mu? Yurt dışında mesela?
B.G: KKTC'nin kuruluş etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Dr. Derviş Eroğlu himayelerinde Kıbrıs Evrensel Müzik Derneği ile birlikte Ankara'da 2 konser verdim.
Birincisi, 'Kıbrıslı Bayan Besteciler ve Solistler' konseri 29 Kasım 2010’da, TC Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Türk Sanat Müziği Topluluğu ile gerçekleşmişti, ikincisi  de 15 Aralık 2010’da TRT Ankara Radyosu Sanatçılarıyla birlikte verdiğim konserlerdi.8 Mayıs 2011 ve 9 Haziran 2011 tarihlerinde Londra'da Kanser Hastalarına yardım derneği yararına Londra Türk Müziği Korosu ile birlikte ortak konserlerim oldu.

 

F.U: Kıbrıs’ta da Londra’da da yaptığınız konserleri kanser hastalarına bağışlamışsınız.
B.G: Sadece kanser hastalarına değil. 12 Ağustos’ta Mağusa Şehrindeki Venedik Sarayı’nın muhteşem atmosferinde yine Kanser Hastaları yararına sanatçı arkadaşım Erkan Dağlı ile birlikte verdiğimiz konser var, 17 Şubat 2012 ‘de sanatçı arkadaşı Cem Kafkas ile Lefkoşa’da yine Kanser Hastalarına Yardım Derneği Yararına konserimiz olmuştu. 5 Eylül 2012 ‘de İskele’de Üstadlar Birarada’ konseriyle 4 sanatçı arkadaşımla birlikte bir konserimiz oldu ve yine  elde edilen geliri Kanser Hastaları Yardım Derneğine bağışlamıştık.
En son 15 Mart 2013 tarihinde Böbrek ve Diyaliz Hastaları yararına başkent Lefkoşa’da ve 22 Mart Londra’da Kanser Hastalarına Yardım Derneği Yararına, 7 Haziran’da Diyabet Derneği  30 Nisan’da Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)’nde Lions’ların Cumhuriyet konserine konuk sanatçı olarak katılmıştım.

F.U: 2010 yılından beri de yoğun bir şekilde yardım konserleriniz olmuş ve çoğu kanser hastaları yararına olmuş. Bunun bir nedeni var mı?
B.G: Aslında 2010 yılının Aralık ayı için biz kanser hastaları yararına bir konser planlamıştık. Ancak Kasım ayında bana meme kanseri teşhisi kondu. Tanı konalı 3 yıl oldu. Çok şükür çok iyiyim. Bunun nedeni ise erken tanı olmasıydı. Henüz kitle çok küçükken fark etmiş olmamızdı. Kanser hastası olduğum için daha fazla hassasiyet gösteriyor olsam da benim konserlerim hep yardım amaçlıydı. Ama kendime bir sözüm vardı eğer bu hastalığı atlatırsam kanser hastalarına yardım amaçlı konserlerim  hep devam edecekti. Öyle de oldu çok şükür. 

F.U: 3 adet albüm yaptınız. Kıbrıs’ta albüm çıkarmak zor oldu mu?
B.G: Teknik anlamda sıkıntılarımız olsa da çok güzel sanatçı dostlarımızla iyi işler yaptık. İlk albümüm, 2011 yılında kanser hastaları yararına ‘Bahar Şarkıları’ albümü çıkardık.  Telif haklarına takıldığımız için albüm sadece Kıbrıs’ta satışa sunuldu. Bu albümümüzün de satışı çok iyi gitti ve derneğimiz çok eksiği tamamlandı.
2012 yılına Vesile Erdoğan’ın güfte ve bestelerinden oluşan 5 parçalık ‘Bahar’a Vesile’ adlı albümümüzü yaptık. Ardından “Aşk Olsun” adlı  albümümüz için çalışmaya başladık.


F.U: “Aşk Olsun” albümü de yeni satışa sunuldu değil mi?
B.G: Bu albümün ana sponsoru Cumhurbaşkanımız Sn. Dr. Derviş Eroğlu’dur. Onun gibi bir çok değerli sponsorlarımızın sayesinde 2013 yılında beste toplamaya başladık. Sekiz adet parça  var albümde. Ayhan Başkal, Türkay Altay ve Vesile Erdoğan ait eserlerdir. Türkiye’de yaylı çalgılar bize eşlik etti. Ancak Kıbrıs’ta çok değerli müzisyen arkadaşlarımla birlikte çalıştık. Erkan Erzurumlu, Emre Yazgın gibi..Parçalarımızı Kıbrıs’ta Record stüdyoda okudum. Albüm için çok titizlikle çalıştık. Kostümlerim, fotoğraflar her şey çok profesyonel çalışıldı. Ocak ayında Türkiye ile aynı anda satışa sunuldu. Şu anda İngiltere için de basılıyor. Albümdeki Aşk  Olsun parçasına da klip çektik. Tamamen Kıbrıs yapımıdır. Albüm fotoğraflarımı Tahsin İslamoğlu çekti. Ona da teşekkür etmek isterim.

F.U: Çıkardığınız son albümünüzün de geliri yardım amaçlı kullanılacak mı?
B.G: Evet gelirini 6 kuruluşa bırakmak istiyoruz. SOS çocuk köyü, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği, Diyabet Derneği, İskele Sahil Lions Kulübü ve Denizli Gemikonağı Kalkındırma Derneği. İskele Sahil Lions kulubü yaptığımız yardımı Karpaz bölgesindeki okullarda harcayacak. Hastalara yardım kadar bu da beni çok heyecanlandırdı. Katkımızın olmasını istedik.

 

Londra Konseri’ne hazırlık


F.U. Şu an planlarınızda olan konserleriniz var mı?
B.G: İlk olarak 28 Şubat’ta Londra’da bir konserimiz olacak. Sevgili arkadaşım Cem Kafkas’la birlikte gideceğiz. Onun arkasında ertesi gün Londra’da Cyprus Meze Bar’da bir tanıtım gecemiz olacak. Türkiye’de bir tanıtım konserimiz olacak. 4 Nisanda çok değerli bir orkestra olan Lefkoşa Belediye Orkestrası ile “Bahar Gökhanla Bahar Konseri” miz olacak.


F.U: Bu kadar organizasyonlar oluyor ve hem konser hem de albüm gelirlerinizi yardım amaçlı kullanıyorsunuz. Sizin harcamalarınız için bütçeniz kalıyor mu?
B.G: Evet müzisyenlerimizin ödenmesi, stüdyo masraflarımız var. Şu an başa baş gidiyoruz. Bana da destek olanlar var. Buradan da onlara teşekkür etmek isterim. Mesela makyajımı Kryolan’ın sahibi sevgili arkadaşım Safiye Yalnız yapıyor,  Saçım Ahmet Canev kuaför, Kostümler Yarim Gelinliğin sahibi Sema Köse hanım, ayakkabılarımı Mehmet Meta  yapıyor. Onların da katkıları çok büyük.

 

Ziraat Mühendisi, iki kız annesi

F.U: Ziraat Mühendisisiniz. Sanatçısınız ve iki kız annesisiniz. Bunların hepsini yürütmek zor olmuyor mu?
B.G: Zor oluyor ama hayatı paylaştığınız kişinin size göstermiş olduğu anlayış ve destek çok önemli. Ben bu anlamda çok şanslıyım. Eşim en büyük destekçim ve yardımcım. O olmasa bunların hiçbirini aynı zamanda yürütemezdim. Sizin aracılığınızla ona da buradan çok teşekkür ederim. Güzel organizasyonlarda yer almamı hep ister.

 Kıbrıs’ta sanatçı olmak çok zor. Tek geçimi sanat olan kişiler gerçekten hayatlarını zor sürdürüyorlar. Özellikle müzisyen arkadaşlarımız bazen günde iki program yapmaları gerekiyor. ‘2. İşi yapmaları gerekiyor çoğu zaman ve gerçekten çok yoruluyorlar. Sahip çıkmamız gerekiyor.  Albüm satışlarımızın iyi olmasını diliyorum. Çünkü geliri 6 yardım derneğine gidecek. Tüm halkımızı da 4 Nisanda yapılacak olan konserimize bekleriz. Yakın Doğu Üniversitesi AKM’de olacak. Bu konserimizin geliri de Kanser Hastaları Yardım Derneğine kalacaktır. Tüm basına ve siz Yenidüzen Adres dergisi ailesine de katkılarınız için çok teşekkür ederim.

Dergiler Haberleri