Sıla 4 ve CSO konseri üzerine…

Sahne üzerinde Ferahzad Gürsoy ve Erdinç Gündüz vardı ama sanki Onlar Raif Denktaş ve Aydın Kalfaoğlu ile birlikte söyleyip, müziklerini yaptılar. Ferahzad abinin söylediği gibi, iki kişi ama dört yürek sundular performanslarını.

Özge Yorulmaz

16 Nisan gecesi muhteşem bir konser izledik. Sahnede Kıbrıs'ın efsane adamları SILA 4 vardı. İki kişiydiler fakat o gece dört yürek attılar. Bizler de bu dört yüreğin müziği ile coştuk, eğlendik, zaman zaman ise hüzünlendik. Hem de bu hüzün gözyaşı seline döndü.

SILA 4'ün yaşayan elemanlarını, güzel bir proje ile tanıma fırsatım oldu. Efsaneler projesinde; "Garanfil" parçasına işaret dilinde çektiğimiz kliple. Üstelik bu klip; SILA 4'ün ilk ve tek klibi... Efsaneler projesi ile hayatım değişti diyebilirim.

Ferahzad ve Erdinç abi gibi iki güzel yürek hayatıma girmiş oldu. Dostlukları da kendileri gibi sağlam, naif ve eşsiz. Bazen kendi aralarındaki sohbette; "Artık sen de bizdensin, Özge" "Bu konuşmaları iyi dinle" gibi cümleler kuruyorlar. Bu dostluk; bir Büyükhan buluşmasında konserin gerçekleşeceğini öğrenen ilk kişilerden biri olmama vesile oluyor. Onlar adına seviniyorum, heyecanlanıyor ve çok mutlu oluyorum. Bu konser SILA 4 için bir hayaldi ve gerçekleşti.

İKİ KİŞİ AMA DÖRT YÜREK

SILA 4 ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası  birlikte sahnedeydi. Ali Hoca'nın orkestra şefi olarak yer aldığı bu gecede SILA 4 şarkılarının yeni versiyonlarını dinledik. Sahne üzerinde Ferahzad Gürsoy ve Erdinç Gündüz vardı ama sanki Onlar Raif Denktaş ve Aydın Kalfaoğlu ile birlikte söyleyip, müziklerini yaptılar. Ferahzad abinin söylediği gibi, iki kişi ama dört yürek sundular performanslarını. Konserde Gave, Ata Binesim Geldi, Zeytin, Garanfil vb. SILA 4 parçalarını ve Kıbrısım'ı dinledik.

Altı yaşından seksen yaşına kadar herkes bu güzel Kıbrıs şarkılarına hep beraber eşlik etti. Kültürümüz, danslarımız, birbirinden yetenekli gençler ve sosyal sorumluluk bilinci de sahnede yer aldı. Simge Akdoğu, Emre Pehlivan, İnci Moreket Alicik ve Eril Cambaz gece boyunca bu güzel Kıbrıs şarkılarına vokal yaptı, değer kattı. CSO müzisyenleri bizlere tam bir müzik ziyafeti sundu. Final parçası olan Köprü bittiğinde alkışlar dinmek bilmedi. Alkış o kadar kuvvetliydi ki, şarkıyı yeniden tüm salon birlikte seslendirdik.

Konseri dinleyenler, basamaklarda, sahnenin arkasında ve ayakta da dinleseler "Bu konser için değerdi" yorumunu yaptı. Seyirci de öylesine kaliteliydi. Bu yüzden Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı yaptığı konuşmada Haziran ayında yeni bir konser müjdesi verdi.

İYİ Kİ…

SILA 4'le sahnede CSO yanında, "Garanfil " parçasına işaret dilinde eşlik eden beş küçük yürek de vardı. SILA 4'le yaşadıkları bu eşsiz deneyim hayatlarına ne çok şey katmıştır.

Sahneye bir bardak su bile istemeyen, kaprisleri olmayan bu güzel insanların sahnesinde onlarla birlikte kültürümüz, gençler ve sosyal sorumluluk bilinci de vardı. Bu detaylar Onlara neden  "Efsaneler" denildiğini açıklıyor.

İyi ki cumhurbaşkanımız sanata ve kültürümüze değer bu denli önem veriyor ki bizi CSO ve SILA 4'le buluşturmuş, 

İyi ki SILA 4 müzikleriyle hayatımızda varolmuş, 

İyi ki bu gecede müzikleriyle bir tarih yazmışlar, 

İyi ki geçmişi günümüze taşımış, günümüzle 55 yıllık tarihlerini buluşturmuşlar,

İyi ki sizi tanımışım Ferahzad abi, Erdinç abi... Keşke dördünüzü de tanıyabilseydim...

Bu tarihi olayı kaçıranlar üzülmesin. Haziran başında grup bizlerin karşısında olacak. Bizler de sanatçılarımıza sahip çıkmaya ve destek vermeye devam edeceğiz.

Unutmayalım ki sanatçının en büyük ödülü alkışıdır.

 

 

Dergiler Haberleri