SORUŞTURMA
Emir Emirkanı ile ilgili polis soruşturma başlattı. Gazetemizde de çıkan ses kaydıyla ilgili bizim de ifademiz alındı. Ses kaydıyla ilgili çıkan yazıda ‘iddia’ demiştik çünkü ne kadar gerçek ne kadar düzmece bilemiyoruz ama ortada bir ses kaydı var. Gazetelerde yazılanların polis tarafından dikkate alınması güzel. Sonuçta bir şey çıkar mı bilemiyoruz çünkü UBP içindeki hesaplaşmanın da ses kayıtları üzerinden yapılması gibi bir durum var ki bu soruşturmanın daha da ileriye götürülmesi çok mümkün olmayabilir.
Tabii ki bir kurumun Sınav Müdürlüğü’nü yapan bir kişiyle ilgili böyle bir ses kaydı bulunsa acaba Avrupa’da o ülkenin hükümeti, o kurum, o adı geçen kişi ne yapardı? Hükümet geçici bir süre de olsa o kişiyi görevden uzaklaştırırdı, o Kurum o kişiyi hemen görevden alır, soruşturma bitene kadar orada oturtmazdı, o kişi de hemen kendisi görevden çekilirdi. Ama bizde ‘tık’ yok. Polis evet soruşturma başlattı ancak dediğim gibi nereye kadar gider belli değil. O kurumda Sınav Müdürlüğü yapan Emir Emirkanı da bu ses kaydını yalanlamazken, hatta doğrularken o görevde oturmaya devam ediyor.
Söz konusu ses kaydı bir yıl önceki bir öğretmen sınavı öncesi kaydedilmiş. O sınavda ‘başarılı olduğu ilan edilen’ kişiler herhalde şimdi görevde… Onun ardından birkaç gün önce ilkokullarda müdür ve müdür muavinliği için yapılan sınavların ardından yine çeşitli iddialar atıldı ortaya… Yine aynı mevkide Emir Emirkanı var. Kazandığı ilan edilen kişilerin (herkesi aynı kefeye koymuyoruz, hakkıyla kazanan da olabilir) partizanlık, eş, ahbap, dost ilişkileri sonucu listede yer aldıkları iddia ediliyor. Bu iddialar varken yine kimsede ‘tık’ yok. Yalnızca şimdi UBP oyunlarıyla kızağa alınmış gibi duran Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Çetin Uğural, “araştıracağız” açıklaması yaptı.
Göreceğiz bakalım, polis bu işin sonuna kadar gidebilecek mi, Uğural’ın rahatça araştırma yapabilmesine izin verilecek mi?
***
KAYITLAR
Okullarda kayıtlar başladı… Geçtiğimiz sezon biterken Eğitim Bakanlığı’ndan bir açıklama gelmiş ve bu eğitim dönemi için kayıtlar yapılırken öğrenci velilerinden ikamet isteneceği söylenmişti. İkameti olmayanın kaydının yapılmayacağı duyurulmuştu. Büyükelçi Halil İbrahim Akça da bu konuyla ilgili sert yanıtlar vermişti. Bunun kabul edilemez olduğunu, kendi bilgisi dışında, sorulmadan böyle bir açıklama yapıldığını söylemişti. Bu sözleri gazetemizi ziyaretinde dile getirmişti Büyükelçi Akça…
Şimdi okullarda kayıtlar başladı. Evet, ikamet soruluyor ama bu ikametin sorulması hiçbir şey değiştirmiyor. O kadar seçenek var ki kaydı kuydu olmayan bir velinin çocuğunun okula kaydedilmesi için…
Artık muhtarların verdiği ikamet belgeleri kabul edilmiyor, örneğin elektrik faturası isteniyor, adına yazılmış elektrik faturası yoksa bir vatandaşın vekaleti kayıt için yeterli olabiliyor… Babanın çalışma izni varsa çocukları kaç taneyse okula kaydedilebiliyor… Aslında geçen senelere göre Türkiye kökenliler biraz daha fazla uğraşıyorlar ama herkesin bir şekilde yine okula kaydı oluyor.
Hiç bir şey olmazsa ‘yakinimdir’ kartviziti de iş görebilir.