Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 2011 - 2012 Futbol Sezonu’ndan itibaren 3’üncü Lig karşılaşmalarının da çim sahalarda oynanmasını şartı, çim sahaların değerini artırırken; çimlerin sulanması için harcanan paraların da konuşulmasını sağladı.
Spor Yazarı Süleyman Mert’in, Spormans dergisi için hazırladığı araştırma yazısına göre, ülkemizdeki çim sahaların sulama ve bakımı için devlet tarafından yapılan harcama dudak uçuklattı.
Spormans dergisinin haberine göre, ülkemizdeki 11 çim sahanın sulaması amacıyla, devlet tarafından yılda 600 bin Türk Lirası ödeniyor. Bu para bir sentetik çim sahanın maliyetine denk geliyor ki, her yıl bir sentetik çim saha yapılsa, 11 yılda tüm sahalarımız sentetik çim olur. Böylece hem su, hem de para tasarrufunda bulunulmuş olunur.
Yazıda görüşüne başvurulan Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş’ın, ülkemizde şu an itibarıyla antrenman ve maç yapılmak üzere toplam 60 tane çim sahanın bulunduğu söyledi. Göktaş, bakanlığının her yıl 11 adet çim sahanın sulamasının yapılabilmesi için, Merkezi İhale Komisyonu (MİK) aracılığıyla ihaleye çıktığını da belirtti.
Kamu kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması ve heba edilmemesi için azami gayret gösterdiklerine de değinen Göktaş, özellikle kavurucu yaz aylarında saha başına ortalama 80 ile 100 ton arası bir su harcaması yapıldığının da altını çizdi.
Ülkemizde ilk kez Gönyeli Stadı’nda sentetik çim zemine geçildiğini belirten Spor Dairesi eski Müdürü Besim Erdenay ise, “Sentetik çim sahalar ülkemiz şartlarında oldukça avantajlı. Çünkü hem bakımları daha kolay, hem de maliyetleri daha düşük” dedi.