Tatar apar topar adaya geliyor

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar Meclis Genel Kurulu’nun toplanabilmesi için 16.10’da tarifeli bir uçakla adaya geri dönüyor.

UBP-DP-YDP Hükümeti’nin dün sabah saatlerinden bu yana Meclis Başkanı’nı seçememesi gündemdeki tazeliğini korurken, park açılışı yapmak için Türkiye’ye giden Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar Meclis Genel Kurulu’nun toplanabilmesi için 16.10’da tarifeli bir uçakla adaya geri dönüyor.

Tatar’ın adaya gelmesiyle birlikte Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin Meclis’i toplayacağı ve UBP’nin Meclis Başkanlığı için aday gösterdiği Kutlu Evren’i yeniden Genel Kurul’un onaya sunacağı kulislerde konuşuluyor.

Tatar’ın adada olmamasından dolayı şu anda görevde olan Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı vekili olması sebebiyle Danışma Kurulu’nu toplayamamış, süreç iyice tıkanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Tatar programını iptal ederek yurda dönüyor

Cumhurbaşkanı makamındaki Ersin Tatar, Türkiye'deki programını iptal ederek yurda dönüyor.

Tatar, Ankara'da katıldığı konferansta, Meclis'teki başkanlık seçiminde yaşanan sorun üzerine ilk uçakla yurda döneceğini açıkladı.

"Programlarımı iptal ettim, Kıbrıs’a dönüyorum." diyen Tatar, Samsun ve Trabzon'daki programlarına katılamayacağını, Meclis'in toplanabilmesi için geri döneceğini kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi'nin bugün yapılması gereken toplantısı halen başlamadı.

Cumhurbaşkanlığı'na Meclis Başkanı Zorlu Töre vekalet ettiği için Meclis Başkanlığı'na da Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe vekalet ediyor. 

CTP'nin aldığı karar üzerine Özdenefe'nin toplantıya başkanlık etmeyeceği açıklanmıştı. 

Cumhurbaşkanı'nın yurda dönmesiyle Meclis'in Töre başkanlığında toplanması bekleniyor.

Haberler Haberleri