Uluslararası Final Üniversitesi, Dil Öğrenme ve Öğretimi’17 /2. Uluslararası Eğitim ve Dil Konferansı’nda temsil edildi. İstanbul’da gerçekleştirilen konferansta Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Halil Ercan, “İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen Türk öğrencilerin telaffuz problemleri” (Pronanciation Problems of Turkish EFL Learners in Northern Cyprus) başlıklı bildiri sundu.
Ercan’ın sunumu dil öğrenme ve öğretimi’17 /2. Uluslararası Eğitim ve Dil Konferansı’nda araştırma sonuçlarını paylaştı
Doğu Akdeniz Akademik Araştırma Merkezi tarafından koordine edilerek Bilim, Sanat, Spor Prodüksiyonu tarafından organize edilen konferansta Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Halil Ercan’ın sunduğu “İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen Türk öğrencilerin telaffuz problemleri” başlıklı sunum, en iyi sunum seçildi. Konferans hakkında bilgiler veren Ercan, yabancı dil eğitimi konusunda akademik alana katkılar koymak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken, dünyanın birçok ülkesinden gelen akademisyenlerle bilgi alışverişinde bulunma fırsatı edindiklerini kaydetti.
Ercan “Uygulamalı eğitim için fırsatlar yaratılmalı”
Konferansta sunduğu bildiri hakkında da bilgiler veren Ercan, söz konusu çalışmasının iki yıllık bir süre içerisinde öğrenciler üzerinde, İngilizce sessiz sesler, sesli seler ve ikili sesler ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmanın verilerinden oluştuğunu kaydetti. Ercan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde İngilizce öğrenim gören Türk öğrencilerin karşılaştıkları telaffuz sorunlarının nedenlerini incelemek amacıyla yapılan çalışmanın Türkçe düşünerek İngilizce öğrenmenin ve İngilizce dili ile Türkçe dilinin ses sistemlerinin farklılıklar göstermelerinin öğrencilerin öğrenmesinde güçlükler yarattığı sonucunu ortaya koyduğunu belirtti. Ülkemizdeki eğitim sisteminde öğrencilere konuşma ve dinleme üzerine yeterli uygulamalı aktivitelerin uygulanmamasının öğrenmede güçlükler yarattığını ortaya koyan Ercan, öğrencilerin İngilizce öğrenirken sadece teorik bilgilerle donatılmasının yeterli olmadığını, öğrencilerin dili günlük yaşamlarında da kullanmaya zorlanması gerektiğini ifade etti. Ercan, eğitimcilerin uygulamalı eğitime önem vermesi ve öğrenciler için dili duyabilecekleri ve kullanabilecekleri ortamlar hazırlanması gerekliliğine dikkat çekti. İki yıllık bir süre içerisinde İngilizce öğrenen Türk öğrenciler üzerinde yapılan bu çalışmanın sonuçlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özellikle Türk öğrencilere İngilizce öğretme görevi üstlenen öğretmenler için faydalı olmasını dileyen Ercan, topluma fayda sağlayacak akademik çalışmaların Uluslararası Final Üniversitesi çatısı altında devam edeceğini de vurguladı.