UKÜ öğrencileri çalıştayda yer aldı

UKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü “Tarihi Çevrelerde Çağdaş Dolgu ve Yeniden İşlevlendirme” konulu uluslararası çalıştayda yer aldı. 

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü “Tarihi Çevrelerde Çağdaş Dolgu ve Yeniden İşlevlendirme” konulu uluslararası çalıştayda yer aldı.  KKTC ve İstanbul’dan çeşitli üniversitelerin farklı disiplinlerden gelen uzman ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, Kıbrıs’ta kentsel çevrelerde tarihi ve işlevsiz yapı ve arsaların yeniden işlevlendirilmesi, dokuya eklemlenmesi ve kimlik değeri olarak geliştirilmesi konuları tartışıldı.

UKÜ, Doğu Akdeniz Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen çalıştaya UKÜ’den Mimarlık Bölümü öğretim elemanları Dr. Gizem Caner, Öğretim Görevlisi Nezire Özgece, Öğretim Görevlisi Meray Taluğ ve Araştırma Görevlisi Jubril Atanda katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, UKÜ GSTMF olarak vizyonlarında, bulunduğumuz coğrafyaya katkıda bulunmanın önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Doç. Dr. Atakara, bu ve benzeri çalıştayların üniversitemiz ve diğer katılımcı üniversiteler arasında gelecekteki akademik ortaklıklar için altyapı oluşturulmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Nezire Özgece ise; çağlar boyu çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Kıbrıs’ın UNESCO kapsamında korunmaya alınmış çok çeşitli tarihi, kültürel, arkeolojik ve mimari mirasının yerinde incelenmesinin, güncel durumlarının belgelenmesinin ve sürdürülebilir kullanımları için çağdaş öneriler getirilmesinin çalıştayın ana çerçevesini oluşturduğunu belirtti.

Çalıştaya UKÜ Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri 2. ve 3. sınıf lisans öğrencilerinin katıldığını kaydeden Nezire Özgece, öğrencilerin ortaklaşa tasarlama, üretme süreçlerini deneyimlemelerinin eğitim süreçlerine katkı sağladığını dile getirdi.

Eğitim Haberleri